Măldărășanu le cere jucătorilor săi să nu le mai fie frică: „I-am văzut că aveau botnițele alea pe gură. A intrat panica prea mare în rândul populației.” Cum percepe coronavirusului și când speră să se reia Liga 2

Marius ANGHEL 25 Mar. 2020, 19:45 Campionat

Marius Măldărășanu (44 de ani), antrenorul echipei Metaloglobus București, are o atitudine optimistă atunci când vorbește despre actuala situație creată de pandemia de coronavirus. Fostul mijlocaș al Petrolului sau Rapidului le-a transmis jucătorilor săi să fie încrezători în forța lor, în sistemul lor imunitar, și să nu le mai fie frică. Totodată consideră normală această obligativitate de a sta în casă, condamnând însă iresponsabilii care n-au respectat regulile și au contribuit la răspândirea virusului.

Competițiile fotbalistice din România au fost suspendate pe perioada în care este declarată stare de urgență, astfel că, în acest moment, data la care ar putea reîncepe campionatul Ligii 2 este mijlocul lunii mai, iar cea de reluare a pregătirilor este de 16 aprilie. Măldărășanu și-ar dori ca sezonul să reînceapă la acel moment, să nu mai fie prelungită această pauză forțată și mai mult.

„Eu, de fel, sunt optimist și chiar asta le-am spus și jucătorilor, să nu le mai fie frică, pentru că i-am văzut la ultima întâlnire că aveau botnițele alea pe gură. Nu spun că nu sunt utile, dar, parcă nu știu, a intrat panica prea mare în rândul populației. Bineînțeles, și din cauza celor care nu au respectat absolut deloc regulile care erau recomandate și normal că atunci s-a ajuns la ultima măsură, de a sta închiși. Dar asta e, vedem”, a spus Marius Măldărășanu pentru Liga2.ro.

Marius Măldărășanu: „Chiar dacă fotbalul se joacă fără spectatori, e ideal ca acest campionat să se ducă la bun sfârșit”

Antrenorul Metaloglobusului e de acord chiar să se joace fără spectatori în tribune, pentru ca sezonul actual să ajungă la sfârșit și să se poată stabilit sportiv promovatele și retrogradatele.

„Eu sunt optimist. Cred că în mai se va începe, pentru că, până la urmă, este un virus gripal. Poate se răspândește mai ușor, dar fiecare avem un sistem imunitar, până trebuie să lucreze împotriva unui astfel de virus, poate, cum spune toată lumea, ar trebui luat în vedere mai mult de cei bătrâni, de părinți, de bunici. Vreau să se reînceapă cât mai repede. În momentul în care sunt niște semnale bune, că nu mai este deloc virusul, nu sunt eu în măsură, dar când vedem că lucrurile sunt cât de cât ok cred că s-ar putea juca, cel puțin fără spectatori. Chiar dacă fotbalul se joacă fără spectatori, e ideal ca acest campionat să se ducă la bun sfârșit și să existe un clasament cu totul din punct de vedere sportiv”, a mai declarat Măldărășanu.

„E posibil ca antrenamentele individuale de acum să facă diferența după ce vom reîncepe campionatul”

Și Măldărășanu și stafful său tehnic comunică în această perioadă cu jucătorii prin intermediul rețelelor sociale sau prin telefon, la fel cum se întâmplă la toate echipele, în această perioadă în care antrenamentele în grup sunt interzise. Fiecare are stabilit un program special pe care să îl respecte zilnic.

„Ca fiecare antrenor, le-am dat jucătorilor un program. Bineînțeles că este foarte greu de făcut, după ultimele decizii luate de Guvern, cu starea asta de urgență, că nu mai pot ieși din casă. Dacă nu pot să facă nici măcar alergare în parc sau în pădure este foarte greu și, atunci, dacă nu ai sta la curte și să zici că ai acolo un spațiu mai mare, la apartament e foarte greu de lucrat în afară de exerciții de forță, izometrie, ș.a.m.d. E greu. Asta este situația, nu avem ce să facem. Sper ca măcar să facă ceea ce am discutat, pentru că e posibil ca lucrurile astea să facă diferența după ce vom reîncepe campionatul.

Vorbim la câteva zile. Avem un grup pe WhatsApp, ținem legătura. Ce să faci mai mult de atât? Urmărim știrile, să vedem exact ce decizii se iau vizavi de reluarea antrenamentelor, reînceperea returului”, spune Marius Măldărășanu pentru Liga2.ro.

Marius Măldărășanu a preluat Metaloglobus la începutul acestui sezon de Liga 2, în luna iunie 2019, și după 24 de etape se află pe locul 7 în Liga 2, la egalitate cu Rapid, ambele cu câte 37 de puncte, și fiind la doua două lungimi în spatele ocupantelor pozițiilor 2 și 3, pe care sunt CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele. Fostul antrenor al Astrei are ca obiectiv o clasare mai bună decât a avut echipa bucureșteană în sezonul trecut, atunci când a terminat pe locul 9.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Geroge FILIP și Eduard VÎNĂ‚TORU / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 25 Mar. 2020, 19:45 Campionat
Pe aceeași temă