Mai iute ca săgeata!

28 May. 2012, 16:38 Campionat

„Galben-albastrii” au facut show la Navodari, unde au obtinut cea mai categorica victorie a sezonului: Sageata Navodari – FCM Bacau 0-4 (0-3)

Al saselea rezultat util consecutiv, patru goluri marcate si o echipa in forma maxima, care nu are decât un regret: ca sezonul sta sa se incheie. La ultima deplasare din actuala editie de campionat, FCM Bacau a facut show. Nu oricum, ci printr-un succes categoric, cu 4-0! Si nu oriunde, ci pe terenul celei de-a patra clasate, Sageata Navodari, care, in urma cu doar o etapa, se mai afla inca in cartile promovarii. S-a terminat 4-0, dar rezultatul este unul mincinos: la cum s-a desfasurat meciul de sâmbata, de la Navodari, bacauanii puteau sa-si dubleze, lejer, avantajul.

Formulă ofensivă

Gazdele s-au prezentat fara atacantii de baza, Dorel Zaharia si Chitu, scosi din lot dupa infrângerea cu cântec, din urma cu o etapa, de la Iasi. Bacauanii, in schimb, au fost nevoiti sa renunte la Stamatin si Curiliuc, ambii conditionati de probleme medicale, dar au pastrat acelasi 4-1-3-2 ultra-ofensiv, cu tripleta Vraciu-Croitoru-Dobos in sprijinul celor doua „vârfuri” Boghian si Hurdubei. Consecinta? Intr-un interval de numai 17 minute (’11-’28), oaspetii au sutat de sapte ori pe spatiul portii lui Olteanu, trecându-si in cont un gol si o bara.

Acțiune-șnur

Primul minut a adus si prima ocazie a Bacaului, prin Hurdubei, care a reluat imprecis, cu capul, cornerul executat de Dobos. „Galben-albastrii” si-au continuat forcing-ul, dar urmatoarea situatie de gol s-a consumat la poarta lui Roca. Nanu a sanctionat o pasa gresita a lui Lozneanu, insa sutul sau, din pozitie excelenta, a fost blocat de fundasul bacauan, care si-a rascumparat astfel eroarea. Golul de 1-0 a venit in minutul 14, la capatul unei actiuni snur: Mihalachioaie l-a servit in adâncime pe Croitoru, acesta a centrat precis de pe dreapta, iar HURDUBEI a reluat in plasa, din careul mic.

Asediu băcăuan

Mihalachioaie si-a manifestat si la Navodari apetenta pentru loviturile libere de la mare distanta, insa Olteanu s-a dovedit la post. Portarul gazdelor s-a opus in minutul 26 si lui Dobos, insa nu a mai avut ce face la executia de manual a lui HURDUBEI, care a sutat cu stângul, de la 17 metri, direct in vinclu in minutul 34. Acelasi Hurdubei a ratat hat-trick-ul in minutele 41 si 42, insa finalul reprizei i-a apartinut lui Vraciu. Dupa ce in minutul 28 a finalizat printr-un sut in transversala un contraatac condus de excelentul Marius Croitoru, in minutul 44, atacantul bacauan nu a mai gresit tinta. Servit „in gaura” de acelasi Croitoru, VRACIU a stabilit scorul pauzei: 0-3.

Final în forță

In partea secunda, elevii lui Popovici au redus turatia motoarelor, iar Sageata a fost aproape de un gol ce ar fi putut redeschide partida. Ca si in minutul 30, când a scos de sub transversala sutul lui Ilin, Roca a avut doua interventii foarte bune in minutele 57 si 58, tinând astel inchisa poarta Bacaului. Finalul de meci a apartinut „galben-albastrilor”. Intrat in locul lui Boghian, Huiban a ratat ocazia etapei in minutul 82, Dobos a tintit transversala in min. 86, pentru ca in penultimul minut, VRACIU sa „sigileze” tabela, printr-un sut-acolada la paianjen, din afara careului. Bacaul zboara, mai iute ca Sageata, pregatindu-se sa incheie sezonul cu o noua victorie, de data aceasta pe teren propriu, contra Dunarii Galati.

Stadion: „Flacara”. Spectatori: aproximativ 300. Au marcat: Hurdubei (min. 14 si 34) si Vraciu (min. 44 si 89). Suturi la poarta: 5-18. Pe poarta: 3-14. Cornere: 3-3.

Săgeata Năvodari: Fl. Olteanu – Miselaricu, Gosa, Bold, Tosca- Sicu, V. Apostol, Nanu, Vezan – Samata (min. 46 Cazan), Ilin. Antr.: A. Sunda
FCM Bacău: Roca – Mihalachioaie, Ursu, Lozneanu, Luncanu – Vraciu, Taban, M. Croitoru (min. 63 Intuneric), Dobos – Boghian (min. 61 Huiban), Hurdubei (min. 77 Vl. Pavel). Antr.: Cr. Popovici.

Cartonase galbene: V. Apostol (min. 20), Sicu (’46), M. Croitoru (’46), Miselaricu (’57).
Arbitri: Adrian Illyes (Ploiesti) – Marius Bobe (Videle) si Liviu Burlacu (Slobozia).

Popovici: „Cel mai bun joc”

Antrenorul FCM Bacau, Cristi Popovici a plasat jocul facut de echipa sa la Navodari in topul evolutiilor din acest retur. „E cel mai bun joc si ma bucur ca si rezultatul a fost unul concludent. Veneam dupa un meci mai putin reusit la Botosani, unde nu adversarul ne-a pus probleme, ci noi nu am reusit sa jucam asa cum trebuia, iar partida de la Navodari a demonstrat ca suntem intr-un vadit progres”, a spus Popovici, care este convins ca si degringolada din tabara Sagetii a contribuit la o diferenta mare pe tabela de marcaj: „Adversarii nostri veneau dupa o infrângere care ii scosese definitiv din cursa pentru promovare, iar starea lor de spirit nu era dintre cele mai bune. Am profitat din plin de acest lucru, asa cum am profitat si de vântul puternic care ne-a avantajat in prima repriza”.

Tehnicianul bacauan s-a bucurat si pentru faptul ca, desi a utilizat o formula preponderent ofensiva, echipa sa nu a primit gol in ultimele jocuri: „La Navodari, am avut si ceva sansa deoarece daca Nanu ar fi deschis scorul in primele minute, altfel ar fi curs meciul. De asemenea, in repriza a doua, Roca a avut câteva interventii bune, care au impiedicat Sageata sa reduca din handicap”.

Marius Croitoru: „Vă așteptăm la stadion”

Si la Navodari, Marius Croitoru a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren. Mijlocasul bacauan a luminat jocul echipei sale prin pase de mare precizie, contribuind in mod decisiv la doua din cele patru goluri. „Echipa si-a dat drumul la joc si cred ca am putea face fata in acest moment oricarui adversar din Seria I. Am jucat de la egal la egal cu Viitorul Constanta, echipa care, mai mult ca sigur, va evolua de la anul in Liga I, am pierdut greu la Iasi, alta formatie care e pe punctul de a accede in primul esalon, iar acum am facut scor la Navodari, contra unei alte pretendente la promovare”, a spus fostul international de tineret, care a adaugat: „Toate aceste lucruri arata ca aici, la Bacau, s-a construit o echipa frumoasa, care ar putea sa se bata pentru revenirea pe prima scena a fotbalului românesc. Stim cu totii ca viitorul FCM Bacau depinde de alegerile locale de pe data de 10 iunie si ar fi pacat ca aceasta formatie sa se destrame, mai ales acum, când se bazeaza pe un lot de mare perspectiva. Ii asteptam pe suporteri la stadion, sâmbata, 2 iunie, la ultimul meci al campionatului, contra Dunarii Galati, pentru a arata tuturor ca publicul bacauan iubeste fotbalul si doreste performanta”.

Aliați cu statistica

E regula: FCM Bacau nu are cum sa piarda meciurile de final de sezon jucate in deplasare. Din 2006, de când au retrogradat in liga secunda, „galben-albastrii” au reusit mereu rezultate pozitive in partidele externe din incheierea campionatului. O singura exceptie: sezonul 2007-2008, incheiat cu o infrângere la Focsani. In rest, insa, statistica e de partea Bacaului. In „coada” lui 2006-2007, bacauanii s-au impus cu 1-0 in deplasare, cu FC Brasov, in 2009, au incheiat la egalitate la Snagov, iar in 2010 s-au intors triumfatori de la Bucuresti, impotriva lui Dinamo II. In sezonul precedent, când era in Liga a III-a, FCM Bacau a câstigat ultimul meci al sezonul cu 3-0 la Târgu-Neamt, contra Cetatii, iar in actuala stagiune, bacauanii au terminat victoriosi atât ultima deplasare din tur (1-0 la Galati, cu Dunarea), cât si pe cea din retur: 4-0 cu Sageata, la Navodari.

Meciul și ratarea

La fiecare joc, FCM Bacau isi trece in cont câte o ratare cât roata carului. Daca, pâna nu demult, „specialistul genului” era Adi Hurdubei, mai nou, ratarile de generic au inceput sa se ingramadeasca in dreptul lui Dragos Huiban. Miercurea trecuta, contra Botosaniului, Huiban a finalizat neinspirat un contraatac ca la carte, care putea aduce Bacaului in avantaj. Desi ajunsese in pozitie iminenta de sut, Huiban a preferat sa mai faca o fenta, dupa care a pasat inapoi, comprimtiând astfel o situatie clara de gol. Sâmbata, la Navodari, atacantul de 22 de ani al „galben-albastrilor” a ratat cea mai mare ocazie a meciului in minutul 82. Scapat singur cu Olteanu, Huiban l-a „culcat” pe acesta printr-o „scarita”, insa balonul a trecut pe lânga bara din dreapta a portii adverse.

Sursa: Deșteptarea
Foto: Alexandru RAITA

28 May. 2012, 16:38 Campionat
Pe aceeași temă