Luceafărul sare la gâtul piteștenilor: „Sunt găinării, să joace pe teren, nu la comisii”

12 Sep. 2012, 17:00 Campionat
Luceafărul sare la gâtul piteștenilor:**

Luceafărul Felix nu a rămas fără replică la acuzele pe care prima adversară din acest sezon, FC Argeș, le-a adus bihorenilor pe propriul site. Piteștenii acuză că Luceafărul nu ar fi avut două ambulanțe pe marginea terenului la respectivul joc, așa cum cere regulamentul, ci doar una. Bihorenii au răspuns acuzelor celor din Trivale printr-un comunicat remis pe site-ul clubului.

„În cadrul primei etape din Liga a II-a, Seria a II-a, Luceafărul Felix a învins cu 1-0 pe FC Argeș, meci disputat la Baza Sportivă Luceafărul Felix din Sânmartin. La acel joc, oficialii piteșteni au depus o contestație privind lipsa de la teren a unei autosanitare. Zilele trecute au postat și pe siteul clubului din Pitești un articol (preluat și de liga2.ro) în care își prezentau punctul de vedere. Din păcate pentru corecta informare, textul respectiv conține numai minciuni. În primul rând, la jocul respectiv clubul Luceafărul a asigurat toate condițiile prevăzute de Regulamentul de Organizare al Activității Fotbalistice (ROAF). La articolul 56 (Asistența medicală), punctul 8, regulamentul specifică: „Pentru disputarea unui joc oficial, organizatorul este obligat să asigure prezența la teren a două autosanitare, sau a unei autosanitare și a unui autoturism (pe care să fie inscripționată o cruce roșie pe fond alb). Aceste mijloace de transport, ale căror numere de înmatriculare vor fi înscrise în raportul de arbitraj, trebuie să stea la dispoziție, în incinta sau în imediata apropiere a terenului, pe toată durata jocului. Arbitrul este obligat să verifice respectarea acestei condiții, înainte de începerea jocului și, ulterior, până la terminarea jocului, potrivit dispozițiilor prezentului regulament”.

Demersurile piteștenilor și inducerea în eroare a opiniei publice prin articolele din ultima perioadă legate de jocul de la Sânmartin sunt taxate de conducerea Luceafărului. „Rămânem surprinși că un club de tradiție cum este FC Argeș a ajuns să se ocupe în ultima perioadă de astfel de găinării. Constatăm cu stupoare că după ce au ajuns acasă se lăudau că au fost aproape să câștige meciul, iar acum visează să primească punctele la masa verde. Nimic mai fals, cei care au fost la meci au văzut că Luceafărul a fost echipa mai bună, iar Argeșul se poate declara mulțumită că a scăpat ieftin cu 0-1. În ceea ce privește demersul cu ambulanța, dacă ar fi cunoscut regulamentul și-ar fi dat seama că nu au nicio șansă. Arbitrul nu ar fi dat drumul la joc dacă ar fi fost ceva neregulamentar. E regretabil că echipa care i-a dat fotbalului românesc pe Dobrin, Mutu, Dică, Neaga sau Dani Coman a ajuns să joace fotbal pe la comisii și nu pe teren”, a declarat vicepreședintele Ferko Jeno așa cum se arată în postarea celor de la Luceafărul pe site-ul www.luceafărulfelix.ro

Disputa dintre cele două echipe, și nu pe teren ci la masa verde, își va afla rezultatul în această după-amiază când are loc Comisia de Disciplină al FRF.

Articol scris de Nicolae MIHALCEA

12 Sep. 2012, 17:00 Campionat
Pe aceeași temă