Luceafărul s-a revanșat pe Balotești după umilința de la Ploiești. „Sper ca această victorie să ne dea aripi”

Marius ANGHEL 13 Oct. 2018, 18:43 Campionat

După eșecul rușinos de marți de la Ploiești, unde au pierdut cu 2-6, fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au reușit să se reabiliteze în fața propriilor suporteri, sâmbătă, când au întrecut, acasă, la Sânmartin, de formația ilfoveană CS Balotești, cu scorul de 4-1. Victoria este cu atât mai importantă cu cât survine în fața unei contracandidate la evitarea ultimelor locuri ale clasamentului ligii secunde.

Dacă prima repriză a fost echilibrată, cu ambele combatante trecându-și în cont câte un gol, în partea a doua bihorenii s-au dezlănțuit, au dominat, și-au creat o serie de ocazii și, ce e mai important, au marcat trei goluri. Intrat în minutul 40, în locul lui Vasile Pop, decarul Claudiu Codoban a fost omul meciului, a dat două pase de golul și a înscris un gol splendid, în minutul 70, printr-un șut de la 22 de metri.

Cei care au deschis scorul au fost totuși oaspeții, în minutul 35, prin atacantul Alexandru Stoica, acesta învingându-l pe portarul Moga, cu un șut pe jos din colțul careului mic. La un minut după introducerea lui Codoban pe teren, acesta la servit perfect în fața porții pe tânărul George Paraschiv (41), care, din 2 metri, a îndeplinit o simplă formalitate, restabilind egalitatea.

După pauză lucrurile s-au schimbat substanțial, Luceafărul a fost „vioara întâi”, și-a creat o serie de ocazii, din care a reușit să înscrie de trei ori. Mai întâi, în minutul 52, după centrarea de pe stânga a lui Codoban, același George Paraschiv l-a învins cu o lovitură de cap, din 6 metri, pe portarul oaspeților, Fulga. Apoi, în minutul 70, însuși Claudiu Codoban a înscris cu un șut frumos de la distanță, în dreapta portarului ilfovean.

Luceafărul s-a dezlănțuit și în minutul 72, Alexandru Dulca a prins și el un șut bun, de la marginea careului, la colțul scurt, în stânga portaului Fulga, iar scorul a devenit 4-1.

Lupuț: „Jucătorii care au intrat din postura de rezervă au schimbat jocul”

Deși au controlat jocul în continuare, bihorenii nu au mai înscris până la final, dar nici n-au primit gol, astfel că partida s-a încheiat cu victoria cu 4-1 a „roș-albaștrilor”, care, în acest mod, și-au mai spălat din rușinea suferită marți seara la Ploiești.

„Am început jocul destul de temători, lucru și normal, din punctul meu de vedere, ținând cont de faptul că veneam după o înfrângere foarte rușinoasă la Ploiești. Am fost conștient că ne așteaptă un joc destul de greu, cu o anumită încărcătură psihică. Aveam nevoie neapărat de această victorie și țin să-i felicit pe jucători că au înțeles acest lucru. Îi felicit și pe jucătorii care au intrat din postura de rezervă, pentru că, trebuie să fiu realist și corect, au schimbat jocul, iar sper ca această victorie să ne dea aripi”, a declarat, la conferința de presă, după joc, antrenorul Luceafărului, Cristian Lupuț.

După acest succes, cel puțin până la meciul de duminică seara al Ripensiei Timișoara, formația bihoreană a urcat două poziții în clasament, ajungând acum pe locul 14, cu 12 puncte. CS Balotești e pe locul 18, cu 8 puncte.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Sânmartin

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – CS BALOTEȘTI    4-1
George Paraschiv 41′, 52′, Claudiu Codoban 70′, Alexandru Dulca 72′ / Alexandru Stoica 35′

Moga – Gunie, Oros (cpt.), Al. Băican, Moihedja – Mitrică, Preoteasa, Vas. Pop (Codoban 40′), Al. Dulca – Ludușan (Prejmerean 64′), G. Paraschiv (Țîră 70′)
Rezerve neutilizate: Moroz – Fl. Drăgan, Chiorean, Opriș
Antrenor: Cristian Lupuț

Fulga – C-tin. Dedu, M. Ghiță, Marciuc (cpt.), N. Filip (C. Mihai 62′) – C. Predescu (F. Paraschiv 74′), R. Mihai (Clătinici 70′) – M. Neagu, Vas. Mihai, Gojnea – Al. Stoica
Rezerve neutilizate: Iordan – Fl. Niculae, Flămânzeanu, Ov. Marin
Antrenor: Florin Nofitovici

Stadion: Baza Sportivă Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Spectatori: 80; Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Casian Băla (Arad) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihoreanul

Marius ANGHEL 13 Oct. 2018, 18:43 Campionat
Pe aceeași temă