Luceafărul pierde în prelungiri cu Academica Clinceni și-l face pe Fărcaș să-și dea demisia

Marius ANGHEL 25 Aug. 2016, 14:53 Campionat

Luceafărul Oradea a pierdut, miercuri, cu 2-1 jocul restant de pe teren propriu din prima etapă a Ligii 2 cu FC Academica Clinceni, iar la final s-a ales și fără antrenorul Florin Farcaș, care și-a anunțat demisia. În prezența a aproximativ 500 de spectatori, bihorenii au dominat mare parte din joc, însă tot ei au fost cei care au alergat după egalare și în ultimele minute după victorie, ca în final să se vadă învinși cu un autogol.

După marea ocazie a lui Păcurar (14), șut peste transversală din situație de unu la unu cu Matache, ilfovenii au profitat de penalty-ul scos de Gojnea în fața lui Bactăr și Antohi (31) a deschis scorul fără emoții în meciul desfășurat la baza sportivă Luceafărul din Sânmartin. Arnăutu (45) a avut o bună ocazie de egalare fix înainte de pauză, însă portarul advers a reușit să respingă.

Repriza a doua a început furtunos pentru Luceafărul, care în primele două minute și-a creat două mari ocazii. Lovitura de cap a lui Arnăutu (46) din careul mic a fost respinsă de adversari, în timp ce șutul lui Cigan (47) a lovit bara. La poarta cealaltă, Bactăr (63) a respins din 5 metri, din fața lui Gojnea, o minge centrată de căpitanul Antohi, iar cei care au fost mai aproape de gol au fost din nou ilfovenii, dar portarul Goia a respins în față cu piciorul șutul bun al lui Coman (76) și de acolo Ștefan a reluat, la fel de periculos, dar pe lângă.

Egalarea a venit tot în urma unui penalty. Cigan (79) a fost faultat în careu de Marian Marin, dar mingea șutată de Constantin Roșu a lovit bara. Sergiu Arnăutu (81) s-a aflat pe fază însă și a trimis din 7 metri în plasă, făcând ultimele minute ale jocului să devină infernale. Roșu (83) a trimis în transversală din 7 metri, Florin Ștefan (88) a șutat peste după ce a scăpat singur cu Goia, iar lovitura de grație a venit în minutul 90+1. După o lovitură liberă de la 25 de metri de poarta Luceafărului, mingea trimisă înalt în marginea careului de șase metri l-a lovit în umăr pe Florin Ilie, care era talonat de Radu Crișan, și a intrat în plasă pe la vinclu. Arbitrul n-a fost atent la această fază și l-a creditat cu gol pe Crișan, cu toate că fundașul nici măcar nu a atins balonul.

Fărcaș: „Nu mai sunt antrenorul echipei Luceafărul”

S-a terminat 2-1 pentru Academica, iar la final antrenorul bihorenilor și-a anunțat demisia în fața presei, nemulțumit de rezultat.

„Sunt foarte dezamăgit de rezultat. Mi-am dorit foarte mult această victorie, recunosc că o parte din vină o am și eu, dar așa cum consider că un joc de fotbal se poate câștiga și se pierde, noi astăzi l-am pierdut. Îmi reproșez că n-am reușit să motivez mai mult jucătorii înaintea acestui meci, deși eram destul de încrezători după prestația bună pe care am avut-o la Sfântu Gheorghe. S-a văzut și puțină oboseală la noi în joc, pentru că venisem după o deplasare lungă la Sfântu Gheorghe, deși și adversarul a avut aceeași situație. N-am avut nici șansă astăzi, dar nici agresivitatea suficientă din joc. Începând de astăzi eu nu mai sunt însă antrenorul echipei Luceafărul. Mi-am anunțat demisia în vestiar, când le-am spus jucătorilor, cărora le-am mulțumit pentru colaborare. Am lucrat destul de bine cu ei și nu pot decât să le doresc multă baftă. Aceasta este însă decizia mea, pentru care am avut motivele mele”, a declarat, la conferința de presă de după joc, citat de Bihoreanul, antrenorul Luceafărului, Florin Fărcaș.

Bolohan: „Am câștigat cele trei puncte cu puțin noroc, trebuie să recunoaștem”

De partea cealaltă, antrenorul Clinceniului, Mugur Bolohan, a considerat jocul de la Sânmartin unul de nivel bun. „Am asistat la un meci bun de Liga a 2-a, între două echipe bune, sănătoase, cu jucători buni. Mă bucur nespus că am putut să câștig cele trei puncte, cu puțin noroc, trebuie să recunoaștem, în prelungiri, dar, după aspectul jocului, cred eu că meritat, pentru că am pus stăpânire pe joc, am avut 1-0 din prima repriză și am mai avut încă cel puțin patru ocazii clare de gol, ratate de elevii mei. Țin să felicit echipa din Oradea, o echipă bună și să le doresc un an bun în Liga a II-a și baftă în următoarele meciuri”, a spus, citat de Bihoreanul, și antrenorul oaspeților, Mugur Bolohan.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – FC ACADEMICA CLINCENI 1-2
Arnăutu ’81 / Antohi ’31 – pen., R. Crișan ’90+1

Goia – Sg. Moga (Balla ’75), Bactăr, Fl. Ilie, Balea – Bedea, Țegle (I. Ban ’58) – C-tin. Roșu (cpt.), Păcurar (Al. Sorian ’55), Cigan – Arnăutu
Rezerve neutilizate: Ed. Pap – Salif Nogo, D. Costea, Hlinca
Antrenor: Florin Fărcaș

Matache – Vențer, M. Marin, R. Crișan, Perju – Ad. Udrea, Chebac – Butean (Cocîrlă ’85), Pădurețu (Fl. Ștefan ’61), A. Gojnea – Antohi (cpt.)(M. Coman ’76)
Rezerve neutilizate: Rudnițchi – Andr. Nițu (cpt.), , Fota, M. Neagu
Antrenor: Mugur Bolohan

Stadion: Luceafărul (Sînmartin); Spectatori: 500; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Adrian Mărginean (Aiud).

Articol scris de Marius ANGHEL
Video: Bihon

Marius ANGHEL 25 Aug. 2016, 14:53 Campionat
Pe aceeași temă