Luceafărul pierde acasă cu Balotești și ajunge din nou la retrogradare. Lincar nu știe ce să mai facă: „Explicații eu nu prea mai am”

Marius ANGHEL 02 Oct. 2016, 16:07 Campionat

Cu toate că, după victoria de la Timișoara, suporterii bihoreni se așteptau la o victorie din partea favoriților în jocul de sâmbătă, pe care Luceafărul Oradea l-a disputat pe teren propriu, cu CS Balotești, în cadrul etapei a 10-a din Liga 2, elevii antrenorului Erik Lincar au trebuit să se recunoască învinși, părăsind terenul cu capetele plecate, la finalul partidei câștigate de ilfoveni cu scorul de 1-0. Unicul gol al întâlnirii, desfășurate pe Stadionul Luceafărul Felix din Sânmartin, a fost marcat de Claudiu Herea, din penalty, în minutul 63. Orădenii au beneficiat și ei de o lovitură de pedeapsă, în minutul 59, însă aceasta a fost ratată de Paul Păcurar.

Jocul a început bine totuși pentru bihoreni, care încă din primul minut au atacat și, la prima acțiune de poartă, Păcurar a trimis de la 17 metri pe lângă bară. Apoi, în minutul 7, Cconstantin Roșu a reușit să înscrie, dar golul său a fost anulat pentru offside. La poarta cealaltă, în minutul 13, Claudiu Herea a șutat de la 20 metri, dar la câțiva metri pe lângă poartă. Apoi, echipa ilfoveană a prins curaj și în minutul 19 s-a consemnat o acțiune periculoasă a celor de la Balotești. Același Herea a trimis în suprafața de pedeapsă, de unde Bâftoi a reluat în blocaj și apoi s-a respins din doi-trei metri de poartă. Luceafărul a replicat și în minutul 29 a apărut o acțiune impetuoasă pe dreapta a lui Balea. Acesta a centrat periculos în careu, unde mingea deviată a fost reținută de Fulga.

Finalul de primă repriză a aparținut gazdelor, care și-au mai creat trei ocazii. Mai întâi, în minutul 38 același Balea a șutat periculos pe jos, de la 16 metri, dar mingea a trecut milimetric pe lângă stâlpul din stânga porții oaspeților. Un minut mai târziu însă, C. Roșu a reluat cu capul din 6 metri, dar puțin pe lângă poartă. În fine, în minutul 45, același Roșu a pătruns pe dreapta, a centrat din 4 metri, iar fundașul Antoche a deviat nefericit și a fost aproape de autogol, dar mingea a lovit bara și a ieșit în corner.

Păcurar a ratat de la 11 metri, Herea nu

În partea a doua, după un început mai bun al oaspeților, în minutul 51, Luceafărul a trecut pe lângă deschiderea scorului. Bedea a șutat violent de la 35 de metri, portarul Fulga a respins în față, dar, deși a fost singur cu poarta în față, Păcurar a trimis pe lângă vinclu din 7 metri. Presiunea Luceafărului a dat roade în minutul 58, când gazdele au primit un penalty, după un henț în careu al lui Răuță. Lovitura de la 11 metri a fost executată în minutul 59 de Păcurar, dar acesta a ratat și de la punctul cu var.

Sintagma că ocaziile se răzbună s-a adeverit și la Sânmartin sâmbătă. Astfel, în minutul 63 oaspeții au deschis scorul. După un contraatac, Herea a intrat în careu, a fost împins de Radu Alexandru și s-a dictat din nou penalty. Același Claudiu Herea a executat și a marcat.

Nemulțumiți cu situația de pe tabelă, bihorenii au intensificat atacurile, dar n-au avut luciditatea necesară de a concretiza. Astfel, în minutul 71, Paul Păcurar a șutat de la marginea careului de 16 metri, dar pe lângă poartă. În replică, oaspeții au ieșit pe contraatac în minutul imediat următor și după o centrare de pe dreapta, Sergiu Moga a fost aproape de autogol, dar mingea s-a dus în corner. Apoi, în minutul 81, după un alt contraatac, echipa din Balotești a trecut pe lângă majorarea scorului. Nou-intratul Vali Andrei s-a debarasat de Florin Ilie, a intrat în careu și a tras pe lângă poartă.

Deși s-au năpustit în atac, până la final bihorenii nu au reușit să mai înscrie și jocul s-a încheiat cu victoria ilfovenilor cu scorul de 1-0. Astfel, CS Balotești a cucerit trei puncte nesperate în Bihor, în timp ce Luceafărul a suferit una dintre cele mai neașteptate înfrângeri din actuala ediție de campionat.

„Sincer, explicații eu nu prea mai am. Nu înțeleg cum s-au prezentat la acest joc. A fost din perioada mea cel mai slab joc, dar cred că și din ultimii ani ai acestei echipe pe teren propriu. Nu înțeleg lipsa de reacție sau lipsa de personalitate în momentele grele sau a unora când greșesc o pasă sau un dribling din punct de vedere psihologic să nu mai reușească să treacă peste aceste momente. Meciul, zic eu, a fost unul echilibrat. Noi am pregătit să jucăm combinativ, prin devieri, printr-un joc rapid, dar, din păcate, dacă nu reușești să faci o preluare bună sau să dai o pasă bună, fotbalul devine imposibil de jucat”, a declarat, citat de ebihoreanul.ro, antrenorul echipei Luceafărul, Erik Lincar.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – CS BALOTEȘTI 0-1
Cl. Herea ’63 – pen.

Ed. Pap – Balea, Sg. Moga (Sorian 75), Fl. Ilie, R. Alexandru – Bedea (I. Balla 61), Țegle – C-tin. Roșu (cpt.), Păcurar, Cr. Cigan (Zs. Lukacs 21) – Arnăutu
Rezerve neutilizate: Goia – Feher, Fl. Drăgan, Hlinca
Antrenor: Erik Lincar

Fulga – Andr. Răuță, Antoche, Marciuc, N. Filip (C-tin. Dedu 56) – I. Sandu (cpt.), L. Ion – P. Ioniță (Cr. Iordache 66), Cl. Herea (Val. Andrei 81), Al. Grigor – Bâtfoi
Rezerve neutilizate: Iordan – R. Stănescu, Flămânzeanu, C. Păduraru
Antrenor: Cornel Nica

Stadion: Luceafărul Felix (Sânmartin); Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Adrian Ionescu (Târgoviște) și Gheorghiță Bălan (Pitești).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 02 Oct. 2016, 16:07 Campionat
Pe aceeași temă