Luceafărul Oradea, „nașul” echipelor timișorene. Trupa lui Lupuț a învins-o pe ACS Poli, formație măcinată de probleme

Marius ANGHEL 25 Aug. 2018, 19:42 Campionat

După o primă etapă în care a pierdut cu Energeticianul, formație care, neoficial, are același patron (n.r. – Nicolae Sarcină), Luceafărul Oradea a adunat puncte apoi. Deocamdată cinci, după trei meciuri cu echipele timișorene: Ripensia, ASU Politehnica și ACS Poli. După două egaluri împotriva primelor două, contra fostei prim-divizionare a câștigat cu 4-2, deși alb-violeții au condus și cu 2-1.

Rămași fără antrenorul Ionel Ganea, timișorenii au început meciul de sâmbătă, de la Sânmartin, dominați. În aceste condiții, în minutul 11, Claudiu Codoban a înscris, după o centrare la firul ierbii oferită de Andrei Ludușan. Totuți, și Timișoara a fost destul de incisivă după ce a primit gol, dar fără să înscrie. Velcotă a trimis peste poartă din careu, iar Drăghici a dat puțin pe lângă poartă, din 12 metri.

Gazdele au făcut o înlocuire din prima repriză, deoarece Prejmerean s-a lovit. În locul său a intrat Preoteasa, iar orădeni au continuat să aibă ocazii importante. Chiar nou-intratul Preoteasa a avut un șut care s-a dus peste buturile apărate de Contra. Portarul alb-violeților a parat apoi un șut din voleu al lui Vasile Pop, astfel că la pauză s-a intrat cu 1-0.

Alb-violeții au revenit pe tabelă după trecerea pe la vestiare

La primul meci cu Petre Vlătănescu pe bancă, Poli a reușit să revină în debutul reprizei secunde. În minutul 48, Dorin Codrea a egalat cu un șut puternic de la 16 metri. A urmat o ratare din 6 metri a lui Velcotă, care a tras peste buturi. ACS Poli a preluat conducerea din minutul 64. Alexandru Popovici a scos un penalty, faultat de Gunie, iar Drăghici a marcat pentru 1-2 de la punctul cu var.

Luceafărul a „strălucit” ofensiv pe final de meci

Doar trei minute i-a ținut bucuria pe bănățeni. În minutul 67, Ludușan a marcat cu capul, după centrarea oferită de Vasile Pop, care s-a strecurat ușor prin apărarea alb-violetă. Peste zece minute, Alexandru Dulca, nepotul tehnicianului de la Energeticianul, Cristian Dulca, a marcat cu un șut greu de parat. Nu s-a terminat aici, deoarece și Paul Mitrică a reușit să bage mingea în poartă, în minutul 81.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – ACS POLI TIMIȘOARA    4-2
Claudiu Codoban 11′, Andrei Ludușan 67′, Alexandru Dulca 77′, Paul Mitrică 81′ / Dorin Codrea 48′, Octavian Drăghici 64′ – pen.

Moga – Gunie, Oroș (cpt.), Opriș, Ban – Vas. Pop, Prejmerean (Preoteasa 31′), D. Lukacs (Al. Dulca 55′), Codoban – G. Paraschiv (Mitrică 67′), Ludușan
Rezerve neutilizate: Goia – Drăgan, Chiorean, Băican
Antrenor: Cristian Lupuț

M. Contra – Bocșan, Motreanu, Basic, Podină – D. Codrea – Haruț, Al. Popovici (Mrkela 78′), Bîrnoi (Golda 46′), Velcotă – Oct. Drăghici (cpt.)
Rezerve neutilizate: Curileac – D. Filip, Cr. Pădurariu, G. Stere, Opoku
Antrenor: Petre Vlătănescu

Stadion: Baza Sportivă Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Damian Antal și George Bogdan Duță (ambii din Bacău).

După acest rezultat, Luceafărul urcă pe locul 11, cu 5 puncte și etapa viitoare se va deplasa pe terenul lui „U” Cluj. ACS Poli, cu 4 puncte, este pe locul 14, iar sâmbăta viitoare, de la 13:30, primește vizita celor de la UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 25 Aug. 2018, 19:42 Campionat
Pe aceeași temă