Luceafărul învinge la limită Argeșul și debutează cu dreptul în noul sezon

01 Sep. 2012, 18:23 Campionat
Luceafărul învinge la limită Argeșul** și debutează cu dreptul în noul sezon

Luceafărul Oradea a debut cu dreptul în noua ediție de campionat a Ligii a II-a. Bihorenii au învins în prima etapă, pe teren propriu, la Baza Sportivă de la Sânmartin, formația FC Argeș, cu scorul de 1-0 (1-0). Meciul a fost controlat cu autoritate în prima repriză de formația gazdă, care, pe lângă golul marcat de Sebastian Ianc, în minutul 29, a mai trimis de două ori mingea în poarta adversă, prin Svarczkopf, în minutul 18, și C. Roșu, în minutul 28, însă aceștia s-au aflat în poziție de offside și reușitele lor au fost anulate de arbitrul clujean Dan Dreve.

În minutul 29, în urma unei lovituri de colț, Ianc a reușit să deschidă scorul cu un șut superb de la 20 de metri, în stânga portarului piteștean, Croitoru.

Până la pauză, echipa gazdă mai putea să mai înscrie, însă centrarea din minutul 40 a lui C. Roșu, a fost reluată slab cu capul de N. Roșu, de la 3 metri de poartă, în goalkeeper-ul argeșean.

În repriza a doua, formația Luceafărul a redus surprinzător de mult tempo-ul, permițând oaspeților să se apropie de poarta lui Miron. Nici Doman, în minutul 68, cu un șut centrare de pe stânga, nici Alin Popa, în minutul 74, cu o reluare din 6 metri, sau același Alin Popa, în minutul 76, cu un șut peste poartă, nu au izbutit să marcheze.

În repriza secundă, ocaziile Luceafărului au fost mult mai rare, însă C.Roșu, în minutul 70, sau G. Bogdan, în minutul 89, cu un șut puternic de la 20 de metri, nu au mai reușit să modifice nici ei configurația tabelei de marcaj, care a arătat la final 1-0.

Până la urmă, scorul reflectă situația din teren și aduce trei puncte importante echipei bihorene în debutul noii ediții a ligii secunde.

Pentru Luceafărul Felix au jucat în acest meci: Miron – Mihuț, Pocean, Letan, G. Bogdan – Ianc (min. 49 D. Muntean), Svarczkopf, Bundea (min. 70 Blănaru), A. Achim – N. Roșu și C. Roșu (min. 90 Andor).

„Sunt dezamăgit de scor. Au fost două reprize diametral opuse. Dacă prima repriză a fost clar a gazdelor, pe un fond de frică, pe care nu-l înțeleg al echipei mele, repriza a doua a fost în totalitate a noastră. După opinia mea cred că un rezultat de egalitate era mai corect, dacă nu ratam cele 4-5 ocazii clare pe care le-am avut în repriza a doua”, a declarat, după joc, antrenorul echipei oaspete, Viorel Dumitrescu.

De cealaltă parte, antrenorul gazdelor a catalogat meciul ca fiind unul greu, de vreme ce adversarul a fos „o echipă bună, cu pretenții la promovare”. „Prima repriză a fost o repriză aproape fără greșeală, atât doar că ne-a lipsit al doilea gol, cel puțin. Am avut numeroase ocazii de gol. A fost un efort foarte mare în prima repriză, după care, în partea a doua, cu scurgerea timpului, am cedat un pic mijlocul terenului, efortul mare din prima repriză spunându-și cuvântul”, a declarat tehnicianul Călin Moldovan.

El a mai spus că, deși sportivilor săi le-a fost greu să țină ritmul 90 de minute, până la urmă, totuși, bihorenii și-au trecut în palmares o victorie cu FC Argeș. „Pentru moralul nostru de început de campionat este foarte bine venită”, a afirmat Moldovan.

Sursa: Bihoreanul

Foto: luceafarulfelix.ro

01 Sep. 2012, 18:23 Campionat
Pe aceeași temă