Luceafărul, cu modificări în lot impuse de patron, a făcut instrucție cu CS Balotești. Vlad Rusu urcă pe a doua treaptă a clasamentului golgheterilor Ligii 2

Marius ANGHEL 22 Apr. 2018, 11:52 Campionat
Luceafărul, cu modificări în lot impuse de patron, a făcut instrucție cu CS Balotești.** Vlad Rusu urcă pe a doua treaptă a clasamentului golgheterilor Ligii 2

După două înfrângeri consecutive, fotbaliștii de la Luceafărul Oradea s-au mobilizat exemplar și sâmbătă au câștigat clar, cu scorul de 4-1, jocul de pe teren propriu, cu CS Balotești. Partida a contat pentru etapa a 30-a a Ligii a 2-a și a fost dominată cu autoritate de bihoreni, care la pauză conduceau deja cu scorul de 2-0. O dublă în acest joc a reușit-o golgheterul Vlad Rusu, care ajunge astfel pe locul 2 în ierarhia celor mai buni marcatori din liga secundă. Celelalte goluri ale echipei lui Lupuț au fost reușite de Alexandru Dulca și Alin Țegle, în timp ce reușita de onoare a ilfovenilor a realizat-o, la scorul de 3-0, Cosmin Mihai.

Partida a început cu un singur jucător bihorean în lotul Luceafărului, portarul Alin Goia, care a fost titular, în timp ce Balea, Ban și Codoban au stat în tribună, nefiind incluși în lot pentru această dispută, „după evoluțiile mai slabe de la ultimele două jocuri”, după cum avea să declare, la final, antrenorul Cristian Lupuț. Acesta a precizat că a fost strict decizia lui, în timp ce „gurile rele” susțin că a fost ordinul patronului de a-i lăsa în afara lotului pentru acest joc. „Și portarul Goia trebuia să rămână pe dinafară, însă rămâneam într-un singur portar”, a declarat, pentru Bihoreanul, o sursă din cadrul clubului.

Interesant este însă că, în acest context, a revenit în lot Andrei Antohi, cel care după jocul de la Clinceni a fost exclus. „Și-a cerut scuze, a înțeles că a greșit și l-am reprimit în lot”, a comentat Cristian Lupuț.

Aceste decizii din această săptămână a avut darul de-ai mobiliza pe jucătorii Luceafărului, care au început debordat meciul cu CS Balotești.

Bihorenii la cârmă

În minutul 6, Neacșa a șutat de la 22 de metri din poziție centrală, dar portarul Iordan a scos de lângă bară. Apoi, în minutul 15 s-a consemnat un șut bun, de la 25 de metri, tot din poziție centrală al lui Feher, dar Iordan a respins din nou în doi timpi. Două minute mai târziu, după o pasă în careu, V. Rusu a avansat în dreapta, aproape de tușă, a trimis pe jos, mingea s-a scurs prin fața porții și a trecut milimetric pe lângă bară.

În minutul 20, același Vlad Rusu a avansat pe dreapta și a șutat periculos dintr-o poziție centrală, însă cu puțin, din nou, pe lângă bara a doua. Nu a trecut decât un singur minut și, angajat în suprafața de pedeapsă, atacantul Vlad Rusu a preluat balonul, s-a întors cu fața la poartă și a șutat pe jos, în stânga portarului, reușind să înscrie și să deschidă scorul.

Bihorenii au dominat cu autoritate prima repriză, iar în minutul 26, același Rusu a centrat de pe dreapta, la 4 metri de poartă, iar din fața unui coechier de-al său, a respins Marciuc. În minutul imediat următor, I. Neacșa a tras de la 22 de metri, pe lângă bară.

Orădenii au dus scorul la 2-0 în minutul 31, când, după o minge trimisă în careu, la Alexandru Dulca, acesta i-a surprins pe fundașii centrali ilfoveni, dejucâd poziția de offside și a trimis din 8 metri, mingea a fost atinsă de Marciuc, însă nu a putut evita golul.

Până la pauză, tot „luceferii” au fost mai periculoși, iar în minutul 41, Țegle a tras de la 18 metri, din poziție centrală, dar a reținut portarul Iordan lângă bară.

Victorioși acasă

La reluare, în minutul 49, au avut și oaspeții prima ocazie. Atunci, căpitanul Lucian Ion a șutat de la 22 de metri, însă portarul orădean Goia a respins în doi timpi. Totuși, două minute mai târziu, bihorenii și-au majorat diferența pe tabelă. Alin Țegle a primit la 35 de metri, a pătruns în careu, pe dreapta și a șutat din 13 metri, pe jos la colțul lung, lângă bară.

În minutul 62, la una dintre puținele lor acțiuni ofensive, cei de la Balotești au reușit să înscrie golul de onoare, după o fază frumoasă care l-a avut în prim plan, pe partea dreaptă, pe Herea. Acesta a centrat în centrul careului, iar Cosmin Mihai a înscris din 7 metri cu latul.

Bihorenii au revenit repede în ofensivă, iar după doar două minute, Vasile Pop a executat bine o lovitură liberă de la 23 de metri, ușor lateral dreapta, dar a boxat portarul Iordan.

În minutul 67, gazdele și-au majorat scorul, în urma unei alte acțiuni frumoase, pe dreapta, a lui V. Pop. Acesta a pătruns aproape de linia de fund, de unde a centrat în fața porții, iar din mai puțin de un metru Vlad Rusu a șutat și a reușit „dubla”.

Chiar și la 4-1, acțiunile ofensive ale bihorenilor au continuat. Așa, în minutul 73, s-a consemnat o acțiune bună pentru Luceafărul, finalizată cu un șut violent al lui Țegle de la 22 metri, însă mingea s-a dus puțin pe lângă bara din dreapta. Apoi, proaspăt introdus pe teren, Chiorean a creat panică în careul advers, în minutul 79, când a driblat trei-patru adversari, dar s-a încurcat în momentul șutului și a fost deposedat.

Luceafărul a fost dezlănțuită pe final, iar în minutul 87, V. Pop a șutat violent, de la 16 metri, însă Iordan a respins în corner. În fine, în minutul 90, V. Rusu a scăpat pe dreapta în careu, a tras la colțul scurt, dar Iordan a respins în corner. Jocul s-a încheiat apoi cu cel mai categoric succes pentru Luceafărul din acest sezon, scor 4-1, fapt care a detensionat atmosfera în echipa orădeană, atmosferă care era încordat după înfrângerile din etapele precedente.

„Sunt foarte mulțumit de atitudinea și determinarea jucătorilor”

„Este o victorie pe delin meritată a echipei noastre. Știam de la începutul săptămâni că ne așteaptă un joc de șase puncte. Eu sunt foarte mulțumit de atitudinea și determinarea jucătorilor. Pentru aceasta eu îi felicit pe toți, pentru jocul de astăzi. Nu pot să zic că mi-era teamă de joc, având în vedere că veneam după două eșecuri. M-am bazat pe lotul de jucători, pe valoarea lor. Nu m-am înșelat și ca drept dovadă sunt foarte mulțumit de prestația băieților, iar asta trebuie să determine jocul echipei Luceafărul”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei orădene, Cristian Lupuț.

După acest succes, Luceafărul Oradea a revenit pe poziția a 10-a a clasamentului, cu 37 de puncte, în timp ce CS Balotești e pe locul 13, cu 34 de puncte. Miercuri, ilfovenii joacă acasă, de la ora 11:00, cu Ripensia, în timp ce Luceafărul o întâlnește tot atunci, dar de la ora 17:00, pe CS Afumați, în deplasare.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – CS BALOTEȘTI  4-1 (2-0)
Vlad Rusu 22′, 67′, Alexandru Dulca 31′, Alin Țegle 51′ / Cosmin Mihai 62′

Goia – Valies, Oroș (cpt.), Tînc, Trif – Feher, Țegle – Rocha (Antohi 70′), Al. Neacșa (Vas. Pop 60′), Al. Dulca (Chiorean 78′) – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Gudea – Ludușan, Toriște, A. Mutu,
Antrenor: Cristian Lupuț

Iordan – M. Neagu, Marciuc (Bolozan 62′), Flămânzeanu, N. Filip – F. Paraschiv (C. Novac 52′), L. Ion (cpt.), Val. Andrei, C. Mihai (Al. Ionescu 61′) – Cl. Herea, Eug. Nica
Rezerve neutilizate: Eșanu – Alin Pătrașcu, , Al. Gheorghe, C-tin. Dedu
Delegat: Emil Stanca

Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (toți din Baia Mare).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)

Marius ANGHEL 22 Apr. 2018, 11:52 Campionat
Pe aceeași temă