Luceafărul a părăsit poziția retrogradabilă după victoria la scor cu Sportul lui Răchită. La Snagov s-a jucat din nou în nămol

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 12:51 Campionat

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au obținut, sâmbătă, un rezultat foarte bun, în deplasare, în județul Ilfov, pe terenul echipei Sportul Snagov, în prima etapă din returul campionatului Ligii a 2-a. Elevii antrenorului Cristian Dulca au reușit să se impună clar, la scor de neprezentare, 3-0, și au reușit să scape de poziția retrogradabilă.

Meciul, care s-a desfășurat la stadionul Voința din Ghermănești, a adus cea de-a cincea victorie din acest sezon pentru „luceferi”, care la pauză conduceau deja cu 2-0. Golurile au fost marcate de Andrei Tânc, Vlad Rusu și Claudiu Codoban.

În minutul 32 s-a deschis scorul, după un corner executat de pe dreapta de echipa bihoreană, iar fundașul central Tânc a reluat cu capul, din 6 metri, la colțul scurt, învingându-l pe portarul gazdelor. Nu au trecut decât patru minute și, în minutul 36, Luceafărul și-a majorat scorul. După un contraatac al elevilor antrenorului Cristian Dulca, mingea a traversat careul și a ajuns la Ban, care a centrat pentru golgheterul Vlad Rusu, iar atacatul crescut de Viitorul a mărit diferența pe tabelă.

În repriza a doua, tot orădenii au înscris, în minutul 79, prin Claudiu Codoban, care a scăpat singur cu portarul Snagovului și l-a mai învins o dată pe acesta. Jocul s-a încheiat cu 3-0 pentru Luceafărul, care a obținut una dintre cele mai clare victorii din această stagiune și, astfel, s-a răzbunat pentru semieșecul din tur, cu formația din Snagov.

Au părăsit locul retrogradabil și au al cincilea golgheter al campionatului

Acest succes le-a adus orădenilor și un salt important în clasament, părăsind zona retrogradării și ajungând acum pe poziția a 13-a.

De menționat că și în clasamentul golgheterilor, atacantul formației bihorene Vlad Rusu, cu cele nouă goluri marcate până acum a ajuns pe locul al 5-lea. Pe prima poziție în această ierarhie se situează vârful de lance al celor de la AFC Hermannstadt, Bogdan Rusu, cu 14 goluri înscrise.

În etapa următoare, care va fi și ultima din acest an calendaristic, Luceafărul Oradea va evolua tot în deplasare, pe terenul echipei Ripensia Timișoara, sâmbătă, 9 decembrie. Sportul Snagov se află pe locul 10, cu 26 de puncte, iar sâmbătă joacă de la ora 11:00, la CS Balotești.

SPORTUL SNAGOV – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA   0-3
Andrei Tânc 32′, Vlad Rusu 36′, Claudiu Codoban 79′

Anca-Trip – Vlădoiu (Priboi 46′), I. Șerban, Cornea, Bg. Stancu (Neață 43′) – Al. Radu (cpt.), D. Munteanu – Gagnon (Bg. Oancea 63′), Borțoneanu, Alin Manea – L. Dobre
Rezerve neutilizate: Fila –  Al. Rusu, Al. Ionescu, Bustea
Antrenor: Valeriu Răchită

Goia – Balea, Tânc, A. Mutu, Trif – Cuc, Țegle (Chiș Toie 85′) – Al. Dulca (Antohi 74′), Codoban (cpt.), Ban – Vl. Rusu (Rocha 83′)
Rezervă neutilizată: G. Gakos
Antrenor: Cristian Dulca

Stadion: Voința (Ghermănești – Ilfov); Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu (Târgoviște); Asistenți: Petruța Iugulescu (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 12:51 Campionat
Pe aceeași temă