Nicolae Dică, așa supărat după înfrângerea de la Timișoara că nici n-a vrut să vadă derby-ul FCSB-Dinamo: „Cea mai proastă partidă făcută de noi în campionat”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Oct. 2019, 15:51 Campionat

Nicolae Dică a fost marcat de înfrângerea suferită de echipa sa cu 3-0 pe terenul lui ASU Poli Timișoara și a spus că echipa căruia îi este manager și antrenor, Campionii FC Argeș, nu poate promova dacă jucătorii vor fi inconstanți. Fostul atacant a recunoscut că formația sa a jucat slab la Timișoara, dar și că bănățenii s-au apărat bine. Dică a spus, inițial, că nici nu se va uita la derby-ul FCSB – Dinamo (n.r. – desfășurat sâmbătă seară și încheiat la egalitate, scor 1-1), dar apoi a recunoscut că va arunca un ochi cu ajutorul smart-phone-ului.

ASU Poli nu are vreo tactică prea imprevizibilă, dar argeșenii nu au putut să facă mai nimic pe Știința și au plecat cu trei goluri încasate și fără niciun punct. „Cea mai proastă partidă făcută de noi în acest campionat. Din păcate, nu am reușit să facem o partidă bună după rezultatul pozitiv din ultima etapă. Ceea ce și ziceam, că cei de la Timișoara sunt periculoși la fazele fixe: Mera, Scutaru, Axente, jucători buni în duelul aerian. Din păcate, nu am reușit să-i marcăm la fazele fixe și am primit două goluri din aceste faze. Pe fază ofensivă nu am reușit să ducem multe mingi în fața porții, să ne creăm ocazii, să putem să marcăm gol sau goluri. Într-adevăr, s-au apărat în propria jumătate cu toată echipa și s-au bazat mult pe contraatac și faze fixe. Știam acest lucru, dar nu am reușit să-i desfacem, nu am reușit să venim cu multe mingi în careu”, a precizat Dică despre meci.

Etapa trecută, piteștenii au câștigat cu echipa din Turnu Măgurele, 3-2 cu Turris-Oltul, căreia i-au administrat prima înfrângere în acest sezon. Dică și-a avertizat elevii să rămână concentrați după acel rezultat. „Trebuia să-și revină, pentru că le-am transmis imediat după meci că am obținut doar trei puncte și atât. Nu am obținut o promovare sau ceva de genul asta. Și trebuia să fim concentrați pentru acest joc, să-l câștigăm, pentru că de asta am venit aici”, a spus antrenorul piteștean.

Presiunea nu-l sperie pe Nicolae Dică, dar pe jucători, da

Fostul atacant al FCSB a precizat că obiectivul de promovare al alb-violeților nu îl apasă pe el mental, dar pe jucători, da. „Pe mine nu e problemă. Că duc, nu e problema. Am fost la un nivel. Pe jucători, da, este posibil să fie, pentru că sunt mulți jucători tineri, nu au mai jucat cu un obiectiv ca asta, și este posibil să fie. Trebuie să înțeleagă că trebuie să legăm mai multe rezultate pozitive. Nu să reușim două rezultate pozitive, iar apoi iar pierdem, legăm două rezultate pozitive și pierdem din nou. Așa s-a întâmplat de când am început campionatul. Din păcate, nu am reușit să legăm patru-cinci rezultate pozitive la rând. Mă aștept de la toți jucătorii mei, nu doar de la cei cu experiență. Chiar dacă ai 18 ani, sau 25, sau 32, aștept mai mult de la fiecare”, a explicat Dică.

Nu pune deoparte tehnologia când e vorba de derby

Întrebat despre derby-ul FCSB – Dinamo, care îl găsea pe drumul spre Pitești, inițial, tânărul tehnician a spus că nu se va uita, după care a recunoscut că va folosi telefonul pentru urmări partida. „Nu mă interesează, facem 7-8 ore acum până acasă. Suntem triști. Cei de la Poli au cerut să jucăm la ora 14. Nu am avut ce să facem. O să mă uit pe telefon, că-mi place să mă uit la fotbal”, a recunoscut Dică.

Fără punct luat în etapa a 10-a, Campionii FC Argeș rămâne pe locul 6, cu 16 puncte. Etapa viitoare nu joacă, deoarece și-a amânat meciul cu CSM Reșița pentru că are jucători la naționale.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Oct. 2019, 15:51 Campionat
Pe aceeași temă