Daco-Getica a fost victimă sigură cu Petrolul. Marius Baciu: „Chiar nu ne-am pus foarte mari speranțe”. Antrenorul are o interpretare optimistă în privința retrogradării

Marius ANGHEL 14 Oct. 2019, 15:41 Campionat

Daco-Getica n-a primit nicio șansă din partea Petrolului în meciul de duminică seară de la Ploiești, desfășurat în cadrul etapei a 11-a a Ligii 2. Bucureștenii au pierdut cu 0-3, au ajuns la a șaptea înfrângere consecutivă și au picat pe penultimul loc în clasament.

Echipa antrenată de Marius Baciu a primit gol pe „Ilie Oană” încă din minutul 3, după reușita lui Ionuț Cioinac, iar în minutul 13 era deja condusă cu 2-0, după golul lui Valentin Țicu. Portarul Began sau imprecizia jucătorilor Petrolului au făcut ca scorul să rămână nemodificat până aproape de final, însă în minutul 73 Sergiu Arnăutu a înscris cu sete și a stabilit rezultatul cu care s-a încheiat meciul.

„Îmi pare rău că am luat un pic prea repede primul gol”

La finalul partidei, antrenorul Daco-Geticii a spus că spera ca jucătorii săi să reziste mai mult fără gol primit la Ploiești. Marius Baciu ar fi vrut mai mult curaj din partea „copiluților” săi.

„Nu știu dacă se putea obține mai mult din meciul de astăzi, dar îmi pare rău că am luat un pic prea repede primul gol, iarăși din fază fixă. M-a deranjat puțin, pentru că dacă intram puțin mai bine, să treacă minutele, poate reușeam mult mai mult. Eu știam, totuși, că Petrolul, comparativ cu noi, este o echipă foarte valoroasă. Noi suntem foarte tineri.

După ce am primit golul de 2-0, mi se pare în minutul 10, am avut și noi câteva momente bune, ne-am închis destul de bine, zic eu, am ieșit de câteva ori pe contraatac. Pentru mine este destul de mulțumitor, sporadic, să zic. Noi suntem o echipă foarte tânără și crudă și chiar nu ne-am pus foarte mari speranțe astăzi, dar m-aș fi bucurat pentru ei să aibă mai mult curaj și încredere, să nu greșim noi. Am pierdut foarte ușor marcajul, n-am ieșit la blocaj, am făcut câteva greșeli. La golul trei s-a respins mingea în față. Astea-s naivități și copilării. Dar, totuși, Petrolul și-a creat ocazii prin care puteam să primim alte goluri. Până la urma urmei, Petrolul a fost clar superioară nouă, îi felicit și noi trebuie să ne vedem de lungul nasului și să muncim în continuare, pentru că suntem copiluți”, a spus Marius Baciu la microfonul DigiSport.

„Dacă retrogradăm, pentru noi este un an câștigat”

Trupa bucureșteană are doar șase puncte acumulate în 11 meciuri în acest sezon și datorită golaverajului dezastruos (6-25) a picat pe penultima poziție a Ligii 2. Întrebat în ce măsură își poate atinge obiectivul Daco-Getica în acest campionat, Marius Baciu a spus ce probleme întâmpină la club, dar și că principalul scop al său este să creastă tineri jucători.

„Noi nu avem alți jucători. Acesta a fost obiectivul nostru, să promovăm tineri. Avem problema cu faptul că nu avem voie să transferăm. E foarte greu să ne putem baza pe alți jucători. Mi-am asumat lucrul ăsta chiar cu riscul să retrogradăm. Pentru că am știut de la bun început ce ne așteaptă. Noi jucăm orice joc. Încercăm să câștigăm de la fiecare meci experiență, să câștigăm încredere, pentru că nu avem ce pierde. Dacă retrogradăm, pentru noi este un an câștigat. Poate că de la anul se vor regăsi mulți jucători în alte conjucturi. Iar acum pot să crească, pentru că se vede clar tinerețea, mai ales în apărare. Eu nu am cum să fiu supărat pe ei. Mă supăr, așa, câteodată, că le e prea frică de joc, iar eu nu știu să antrenez frica. Dar am avut momente bune și cu alea o să rămânem”, a mai spus Marius Baciu.

Fostul jucător al Stelei a dat chiar exemplul său pentru tinerii jucători pe care îi antrenează, întrebat dacă o retrogradare își pune amprenta asupra viitorului lor.

„Eu, de exemplu, am retrogradat cu Sibiu și m-am dus la Steaua. Depinde, acum, de fiecare sau depinde de șansa fiecăruia. În primul rând, nu ai ce să pierzi ca tinerețe, că majoritatea dintre ei nu cred că aveau șanse să joace în Liga 2. Pentru ei e un câștig orice s-ar întâmpla”, a mai declarat Baciu.

În următoarea etapă, Daco-Getica joacă pe teren propriu, miercuri, de la ora 15:00, cu FK Csikszereda (locul 17, 10 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 14 Oct. 2019, 15:41 Campionat
Pe aceeași temă