Lincar nu vrea să-l mânie pe Dumnezeu după remiza cu FC Argeș: „Ne-am apărat ca la Rovine. Acest punct este foarte bun”

Marius ANGHEL 16 Oct. 2017, 13:09 Campionat

Academica Clinceni pare să facă o regulă ca pe lângă victoriile de pe teren propriu în deplasare să obțină remize. După meciul de sâmbătă de la Pitești, seria de victorii acasă – egal în deplasare a ajuns la trei, astfel că gruparea ilfoveană condusă de Erik Lincar și-a menținut poziția a patra în clasament, însă a căzut la două puncte în spatele Chindiei, aflată pe locul ce duce la barajul de promovare. Clinceniul a ajuns după egalul cu FC Argeș, scor 1-1, din etapa a 12-a a Ligii 2, la șapte meciuri consecutive cu rezultate pozitive.

La finalul partidei de la Pitești, antrenorul Academicii s-a declarat mulțumit de punctul obținut cu FC Argeș. Erik Lincar a lăudat evoluția lui Marian Constantinescu, atacantul care joacă fundaș și care la nevoie ar intra și în poartă, însă a vorbit frumos și despre Gliga.

Lincar consideră că jocul se putea schimba dacă arbitrul îl elimina pe Șerbănică la faza penalty-ului din minutul 27, atunci când Constantinescu a înscris de la punctul cu var.

„Știam că ne așteaptă cea mai grea deplasare de până acum și că nu ne va fi ușor să obținem cele trei puncte. Am început jocul destul de timorați. Unii dintre jucătorii mei tineri au avut o evoluție mult mai slabă. Compensăm cu experiența lui Constantinescu, care e un jucător determinant pentru echipa noastră. Nu mă refer numai la golul care l-a marcat, ci și la atitudinea unui jucător de 36 de ani și sacrificiul pe care îl face. Joacă fundaș dreapta, dar și fundaș central. Va juca și portar dacă va fi nevoie. Lucrul cel mai interesant al partidei a fost la acel penalty. Ori e penalty și cartonaș roșu, ori este corner și jucăm mai departe. Alte situații nu pot exista în fotbal. În afară de gol am avut o situație de unu la unu cu portarul. Gliga, un copil care a venit de la liga a treia, de la Reghin, s-a integrat destul de bine. Are ocazii prea clare de a marca, dar nu reușește să înscrie. În prima repriză gazdele au încercat să aibă o posesie și să pună presiune pe noi, dar nu au reușit”, a spus Lincar la finalul meciului.

„Nu suntem chiar așa de păcătoși. Nu trebuie să-l mâniem pe Dumnezeu”

Antrenorul Clinceniului a recunoscut că în repriza a doua jucătorii săi nu au mai contat, în special după ce au primit gol, meciul fiind controlat de FC Argeș.

„Din păcate, totul s-a schimbat în repriza a doua. În momentul în care am și primit gol, ne-am apărat ca la Rovine ca să oținem punctul. Pe Deaconescu îl durea spatele, pe Constantinescu, la pauză, îl durea gamba. Piteștiul după ce a marcat golul egalizator a avut altă atitudine. Au venit peste noi, și-au creat foarte multe ocazii, dar, până la urmă, noi nu suntem chiar așa de păcătoși. Privind aspectul jocului, nu trebuie să-l mâniem pe Dumnezeu. A doua repriză chiar nu am contat, în afară de un șut în fața porții. Acest punct este foarte bun. Nu am pierdut în deplasare și suntem singura echipă din campionat care nu a pierdut afară”, a spus principalul ilfovenilor.

Într-adevăr, Academica Clinceni nu a pierdut niciun meci în deplasare în acest sezon al Ligii 2, obținând două victorii (ambele cu 2-1, cu Pandurii și Miroslava) și patru egaluri (toate 1-1, cu Olimpia, Luceafărul, ASA și FC Argeș). În schimb, pe teren propriu are patru victorii și două înfrângeri.

După desfășurarea etapei a 12-a, Academica Clinceni se află pe locul 4, cu 22 de puncte, iar etapa viitoare joacă pe teren propriu cu Chindia Târgoviște, echipa care îi stă deasupra, cu 24 de puncte.

Marius ANGHEL 16 Oct. 2017, 13:09 Campionat
Pe aceeași temă