Liga 2, liga tuturor posibilităților! „Lanterna roșie” ACS Poli reușește să încurce liderul Sportul Snagov, care a avut om în plus și penalty

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 17:17 Campionat
Liga 2, liga tuturor posibilităților!**
  • După un start de an fără greșeală, liderul Sportul Snagov s-a încurcat pe teren propriu cu nimeni alta decât „lanterna roșie” ACS Poli, care a obținut, duminică, un egal, scor 0-0, nescontat. A fost un meci cu un scenariu aproape neverosimil, deoarece din minutul 56 Dorin Codrea, de la bănățeni, a fost eliminat, iar elevii lui Eugen Trică au avut și un penalty. Mai mult decât atât, timișorenii au pus doar de două ori la încercare poarta lui Andrei Marinescu, cu un șut pe lângă și unul singur pe spațiul porții. Cei de la Sportul nu au fost însă în stare să bage mingea în plasa porții.

 

Prima repriză a partidei desfășurate pe stadionul Voința din satul Ghermănești a fost una mai degrabă cu accente de KO, cu foarte multe faulturi între jucătorii ambelor echipe. De altfel, așa a și apărut singura ocazie a timișorenilor, lovitura liberă acordată în minutul 4, executată de Bilia pe spațiul porții, fără probleme însă pentru Marinescu. În rest, Sangovul i-a presat pe alb-portocalii-negrii cât a cuprins. Buia a prins un șut bun de la mare distanță, cu pământul, respins însă în corner de Dinu Moldovan. O greșeală a lui Bilia putea să-i coste pe bănățeni, dar Ioniță nu a prins spațiul porții la o fază la portarul echipei lui Răchită era bătut. Buia și Ioniță au încercat să mai marcheze, dar fără succes.

Rogoveanu, căzut la datoria în prima jumătate de oră

Din minutul 28, Timișoara a făcut prima schimbare, cu Țigîrlaș în locul lui Rogoveanu, care nu a putut continua după ce a fost faultat de un adversar. Snagovul a cerut penalty la o fază la care Dănuț Munteanu a „ras” puțin balonul în careu, cu brațul depărtat de corp, dar nu s-a fluierat nimic. Gazdele au continuat să pună presiune la poarta lui Dinu Moldovan, care a respins de lângă rădăcina barei o centrare a lui Buia. Mingea a ajuns la Ioniță, care a trimis peste buturi, la ultima mare ocazie a echipei lui Trică din prima repriză, în minutul 37.

ACS Poli, în inferioritate din minutul 56

La reluarea jocului, după un corner, gazdele puteau fi periculoase, dar Lică a tras în plasa laterală. Timișorenii au avut un șut spre poartă, dar Bădăuță a trimis mult pe lângă buturi de la 15 metri. Snagovul a continuat să atace poartă din faze fixe, dar o lovitură liberă bătută de Buia a trecut pe lângă buturi. Din minutul 56, Dorin Codrea a fost eliminat fără să fie cazul, după o intrare prin alunecare la Buia, în care a atins mingea. Impresionat de căderea timișoreanului de la Snagov, arbitrul i-a arătat lui Codrea al doilea galben și ACS Poli a rămas în zece.

Penalty ratat de Dănălache

Sportul a continuat să atace steril, cu un șut al lui Danale pe lângă poartă și alte faze neconcretizate, cu Ioniță și Huiban, care nu au prins nici ei spațiul porții. Răchită a mutat defensiv, cu Bădăuță schimbat cu Ghidurea. Totuși, Snagovul putea da lovitura în minutul 82. Uyi l-a faultat pe Borțoneanu în careu, iar Dănălache s-a dus să execute penalty-ul. A tras însă slab, iar Dinu Moldovan a intervenit salvator în stânga sa.

Snagovul a continuat să spere, dar degeaba. În prelungiri, Danale a șutat la poartă, dar Moldovan a respins, iar Ioniță a trimis peste buturi.

SPORTUL SNAGOV – ACS POLI TIMIȘOARA      0-0

Andr. Marinescu – Gîț, V. Lică, Fl. Ilie (cpt.), Bg. Stancu – Buia (Dănălache 65′), L. Ion, Borțoneanu, Danale – Huiban, Al. Ioniță
Rezerve neutilizate: Kololo – Laur. Manole, Tazouti, Liv. Gheorghe, Elek, I. Șerban
Antrenor: Eugen Trică

D. Moldovan – Bilia, Paramatti, Uyi, Vl. Olteanu – Rogoveanu (Țîgîrlaș 28′), D. Munteanu, D. Codrea – Buzan (Stere 89′), Bădăuță (Ghidurea 81′), Sidorenco
Rezerve neutilizate: Began – L. Oprea, Calugher, Chemin
Antrenor: Valeriu Răchită
Eliminat: Dorin Codrea 56′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Voința (Ghermănești – Ilfov);
Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș) și Roxana Ivanov (București); Rezervă: Vasile Buzea (București); Observatori: Marian Deaconu (Ploiești) și Marian Lumânare (București).

Sportul Snagov e lider cu 59 de puncte, dar ar putea pierde poziția, dacă „U” Cluj câștigă deseară cu FC Argeș. Runda viitoare merge pe terenul UTA-ei, unde joacă duminică, de la ora 13:00. ACS Poli a urcat pe locul 19, cu 15 puncte, ca Brăila, dar cu un golaveraj mai bun. Etapa viitoare primește vizita echipei de pe locul 18, CS Balotești, sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 17:17 Campionat
Pe aceeași temă