Liderul, de neoprit! Hermannstadt s-a impus clar la Uricani, cu Știința Miroslava, și își consolidează prima poziție în clasament

Revenirea „acasă” nu a fost de bun augur pentru Știința Miroslava. În primul meci disputat la Uricani în liga secundă, ieșenii au fost învinși, sâmbătă, de liderul AFC Hermannstadt, cu scorul de 3-1 (2-1), în cadrul etapei a 8-a.

Oaspeții au deschis scorul prin Sabin Lupu, în minutul 18, în urma unui contraatac, dar Știința a restabilit egalitatea după numai șapte minute prin masivul atacant Alexandru Marin. Acesta a marcat cu o frumoasă lovitură de cap, după o centrare perfectă de pe stânga a lui Maxim. La ultima fază a primei reprize, oaspeții au speculat o greșeală în defensiva Științei și au marcat prin Bogdan Rusu, intrând la cabine în avantaj.

Dacă în prima parte Știința a jucat în multe momente de la egal la egal cu liderul, repriza secundă a fost dominată clar de Hermannstadt. Echipa lui Alexandru Pelici a mai marcat un singur gol, prin Bogdan Rusu, în minutul 80, dintr-un penalty scos tot de el, dar a ratat alte câteva bune ocazii prin același Rusu (53, șut respins de portarul Avram), Dâlbea (54, gol anulat pentru offside), Crișan (75, cap pe lângă poartă) și din nou Rusu (90+3, șut respins de pe linia porții de Crișan).

Sibiul lui Pelici se impune în final cu 3-1 și se menține pe primul loc după acest al șaptelea succes în opt meciuri, păstrând un avans de patru puncte față de ocupanta locului secund. Hermannstadt, echipă care și-a permis luxul de a ține pe banca de rezerve trei jucători cu experiență în prima ligă, Dan Roman (neutilizat), Iulian Popa și Andrei Hergheligiu (ultimii doi introduși în repriza secundă), devine o pretendentă serioasă la promovarea în Liga 1 încă din acest debut de sezon, dar lupta pentru primele două locuri se anunță extrem de aprigă.

De cealaltă parte, Știința Miroslava rămâne în subsolul clasamentului, cu doar patru puncte și antrenorul Cristi Ungureanu va avea o misiune foarte grea în continuare, mai cu seamă dacă nu va elimina greșelile grave din defensivă.

Din păcate pentru gazde, tribunele au fost pe jumătate goale la primul meci disputat la Uricani în Liga a 2-a, doar 150 de spectatori fiind prezenți la stadion sâmbătă dimineață.

ȘTIINȚA MIROSLAVA – AFC HERMANNSTADT  1-3 (1-2)
Alexandru Marin 25′ / Sabin Lupu 18′, Bogdan Rusu 45′, 80′ – penalty

R. Avram (cpt.) – Tăcuțanu, Andr. Chindriș, H. Crișan, G. Maxim – Săvoaia, Asăvoaei (Seb. Bucur 63′), Izmană – Viorică (Agrigoroaei 75′), Căinari (Taciuc 50′), Al. Marin
Rezerve neutilizate: Țintea – Mateciuc, Cerneuțanu, Sasu
Antrenor: Cristian Ungureanu

Căbuz – D. Tătar, R. Crișan, I. Stoica, Pamfile (Mih. Stancu 83′) – Dâlbea (cpt.), Boboc – S. Lupu (Hergheligiu 62′), P. Petrescu – C. Neagu (I. Popa 75′), Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: H. Moldovan – Ct. Pîrvulescu, L. Dumitriu, D. Roman
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Comunal (Miroslava – Iași); Spectatori: 150; Arbitru: Cătălin Marian Pană (București); Asistenți: Alexandra Theodora Apostu (Bacău) și Mihaela Țepușă (București); Jucătorul meciului: Bogdan Rusu.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Dragoș PĂ‚SCĂ‚NEANU

Pe aceeași temă