Lecție de pragmatism predată de olteni la Satu Mare

Mihai Andries 22 Mar. 2014, 19:43 Campionat

Olimpia a pierdut primul meci pe teren propriu, 0-1 cu FC Olt, dar rămâne după 18 etape pe loc de play-off în Liga a II-a. Elevii lui Csik și Bolba nu au mai repetat evoluțiile bune din primele trei partide ale anului și au cedat chiar când le era lumea mai dragă în fața unei contracandidate la intrarea între primele șase din serie.

Oltenii au marcat singurul gol al meciului în minutul 22 la o fază ciudată când Bardu vrând să centreze a trimis un lob perfect peste Anca, direct în colțul lung. După care oaspeții au predat o lecție de pragmatism, cu o apărare supraaglomerată, cu ieșiri periculoase pe contraatac și firesc pentru o echipă în avantaj cu multe momente de întreruperi și trageri de timp.

În schimb, Olimpia a jucat previzibil, cu mingi aruncate enervant spre înaltul Boștină și cu puține reușite la mijlocul terenului. Degeaba a schimbat tactica după pauză Tibi Csik, căci nici Lemac, nici Feier și nici măcar trecerea lui Muntean pe postul de mijlocaș central n-au adus superioritatea mult dorită. Iar faptul că Olimpia și-a creat primele ocazii abia după minutul 70 spune tot despre un meci pe care sătmărenii ar vrea să-l uite foarte repede.

Ar fi de amintit doar zbaterile lui Boștină și ocaziile lui din minutele 73 și 74 sau dăruirea lui Iuhas care mai avea puțin și îi făcea marcaj portarului Mogoșanu.

Pe fondul unui arbitraj modern, asigurat de centralul Emil Voicu din Bacău oaspeții se impun meritat și urcă pe locul cinci în clasament. Olimpia coboară pe șase dar trebuie să mulțumească celor de la UTA care s-au impus la Bistrița și au trimis Gloria în zona periculoasă.

Olimpia Satu Mare: Anca Trip – Muntean, Ene, Bălău (78 Mureșan), Iuhas (cpt.) – Gavrilescu, Svarczkopf (46 Lemac), Villand, Faur (58 Feier) – Bujor, Boștină. Antrenor: Tiberiu Csik

FC Olt: Mogoșanu – Anghelina, Gligor(cpt.), Wallace, Giurcă (90 Crușoveanu) – Quist, Pavel – Bardu, Bancu, Ignea (77 Ivanică) – Ionescu. Antrenor: Dan Oprescu

Sursa: Gazeta de Nord-Vest
Foto de Adam KISS

Mihai Andries 22 Mar. 2014, 19:43 Campionat
Pe aceeași temă