Lecție de fotbal predată de Cristi Popovici! Foresta a câștigat în Zăvoi al cincilea meci consecutiv în Liga 2 și i-a trimis pe CSM și Gane la retrogradare

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Sep. 2016, 16:21 Campionat
Lecție de fotbal predată de Cristi Popovici!** Foresta a câștigat în Zăvoi al cincilea meci consecutiv în Liga 2 și i-a trimis pe CSM și Gane la retrogradare

Antrenorul Cristian Popovici a reușit o performanță notabilă la Foresta Suceava, echipă cu care a ajuns la cinci victorii consecutive în Liga 2, șase dacă punem la socoteală și meciul câștigat la Miercurea Ciuc în turul 3 al Cupei României. Venit la gruparea moldoveană înaintea etapei a treia, după ce Adrian Iencsi a cedat după doar două jocuri în care a pierdut și și-a dat demisia, Popovici demonstrează că este unul dintre antrenorii buni ai fotbalului românesc. Ce Iencsi nu a putut obține în două jocuri, Popovici a reușit timp ce cinci etape la rând.

Sâmbătă, în etapa a 7-a a Ligii 2, Foresta Suceava a câștigat cu 2-0 la Râmnicu Vâlcea, după ce a rezistat aproape o jumătate de oră atacurilor CSM-ului și în repriza a doua a punctat de două ori. Echipa suceveană e acum pe locul 4 în Liga 2, cu 15 puncte, la trei în spatele liderului Chindia Târgoviște.

„Am impus un alt stil de joc, fiecare antrenor are altă filosofie. Ca un argument, eu joc de fiecare dată cu două vârfuri și facem presing atât cât poate fizic, nu cedez niciodată jumătate de teren, doar dacă nu putem să atacăm. Dacă marca Vâlcea prima, se putea întâmpla orice. Avem câțiva jucători valoroși care au jucat la Liga 1, avem echipă destul de bună. Când am promovat, am avut cu Botoșani 17 jocuri câștigate la rând, încercăm să prelungim cât mai mult această perioadă. Și jucătorii se bucură mult de acest moment”, a spus Cristi Popovici la conferința de presă susținută la finalul jocului din Zăvoi.

Tehnicianul de la Suceava s-a dovedit inspirat și la Vâlcea cu introducerea lui Lucian Dumitriu, care a marcat două goluri și vrea să prelungească cât mai mult șirul victoriilor, iar în iarnă să se analizeze dacă Foresta poate spera la o promovare. „Sunt foarte mulțumit, avem o perioadă bună, care aduce liniște la echipă. Am avut și puțin noroc, în prima repriză Vâlcea a avut o bară, a avut și spre final bara lui Stana, înainte să facem noi 2-0. Nu am arătat chiar cum ne-am fi dorit, am mers 12 ore cu autocarul, nu a fost prospețime, dar meciul a fost echilibrat, iar noi am punctat în momente decisive, ceea ce ne permite să stăm acolo sus în clasament. Nu ni s-a impus un obiectiv, jucătorii au trecut în contract clasarea pe locurile 1-8, vedem în iarnă, dacă suntem în față și dacă putem face mai mult la Suceava, dar nu visăm cu ochii deschiși. Până în iarnă sunt bani, există stabilitate financiară, apoi depindem de proiect. Liga a II-a este mai atractivă cu o serie, s-au comprimat valorile, dar pe cei aflați la marginea țării, ne omoară cu deplasările. Ideal e cum fac Juventus și UTA, merg cu avionul, este altceva, dar noi nu ne permitem”, a mai spus Popovici.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: FB Foresta Suceava

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Sep. 2016, 16:21 Campionat
Pe aceeași temă