Progresul Spartac a ajuns la a șasea victorie consecutivă după startul modest de campionat! Meciul de Cupă cu „U” Cluj, punctul de restart

Marius ANGHEL 07 Nov. 2018, 12:11 Stiri

În urmă cu șase etape, în Seria a 2-a din Liga a 3-a, Progresul Spartac avea un singur punct și se afla pe locul 13 în clasament. După debutul mai greoi, în care echipa bucureșteană a evoluat și în Cupa României, ajungând în 16-imile de finală, jocul bleu-albaștrilor a început să se regleze.

Având la bază evoluția constant bună, au venit și rezultatele. După eliminarea din Cupa României, 0-1 pe teren propriu cu Universitatea Cluj, Progresul Spartac este neînvinsă, reușind să strângă șase victorii consecutive: 2-1 la Oltenița, 1-0 cu SC Popești Leordeni, 2-1 la Delta Dobrogea Tulcea, 2-1 cu FCSB 2, 2-1 la Sportul Chiscani și 5-1 cu CS Făurei.

Explicațiile acestor serii diametral opuse se pot găsi. Echipa a avut un program greu în prima parte a sezonului, cu meciuri împotriva primelor clasate din serie. Pe de altă parte, eșecurile din primele runde au fost la limită, majoritatea pe fondul unui joc bun, presărat cu mari ocazii ratate și cu destule ghinioane.

Echipa s-a întinerit masiv, în comparație cu sezonul anterior, așa că la toate meciurile au fost folosiți unul, maximum doi jucători cu vârstă peste 25 de ani. Gândul conducerii clubului este, mai degrabă, la viitor, obiectivul principal, în afara unei clasări bune, fiind promovarea tinerilor de la centrul propriu de copii și juniori. Clubul din Capitală are echipe de juniori republicani, dar și echipa care evoluează la AMFB, iar, mai nou, sub auspiciile Progresul Spartac funcționează și o echipă feminină U15.
De asemenea, s-au făcut investiții și la capitolul infrastructură, construindu-se o nouă tribună. Astfel, capacitatea fostului Stadion Prefabricate, redenumit acum Progresul Spartac, a ajuns la 350 de locuri pe scaune.

Progresul Spartac are 19 puncte și ocupă locul al cincilea în serie, obiectivul stabilit fiind, pentru acest sezon, clasarea între primele șase.

De semnalat și că la ultima victorie, cea mai clară de altfel, 5-1 cu CS Făurei, în echipa oaspete a evoluat Bănel Nicoliță, fostul internațional și jucător la FCSB sau St. Etienne. Acesta a evoluat foarte bine și a început meciul contra Progresului Spartac pe post de fundaș central. El a obținut apoi penalty-ul pe care l-a și transformat, pentru golul de onoare al brăilenilor.

Antrenorii și oficialii de la Progresul Spartac, la ședința de analiză de după joc, l-au dat ca exemplu pe Bănel Nicoliță, componenților lotului.

În etapa a 12-a, Progresul Spartac va evolua în deplasare, cu CS Medgidia, pe 10 noiembrie, de la ora 14:00.

Articol scris de Cristian FRISK

Marius ANGHEL 07 Nov. 2018, 12:11 Stiri
Pe aceeași temă