Lecția de pragmatism. Reșița se apropie la un singur punct de lider după victoria la limită în fața Bihorului

Marius ANGHEL 01 Mar. 2015, 11:36 Campionat

Echipa din Valea Domanului a profitat din plin de noua configurație a clasamentului Seriei a II-a, după retragerea Fortunei din campionat. După „will-cardul norocos”, CS Metalul Reșița se afla înaintea partidei cu FC Bihor la patru puncte de ACS Poli Timișoara (33 de puncte, cu + 9 la adevăr). La finalul jocului, câștigat destul de greu cu 1-0, jucătorii echipei bănățene sunt acum la un singur punct în spatele liderului.

În etapa a 17-a, elevii lui Daniel Oprița și-au atins scopul și au învins echipa bihoreană cu o victorie la limită, scor 1-0, în care s-au impus grație experienței mai mari a lotului. Unicul gol al partidei a aparținut de altfel lui Istvan Szabo (min. 62), care a înscris cu o lovitură de cap în vinclu din dreapta porții apărate de Călin Fildan.

A fost o victorie muncită, pe un teren greu, totul corelat cu replica foarte bună dată de către oaspeți, care au preluat inițiativa ocaziilor de gol ale lui Cigan, Florin Pop și din nou Cigan (min. 86). Tehnicianul oaspeților, Călin Cheregi a știut să-și așeze echipa în teren, iar orădenii au lăsat impresia că, la un moment dat, ei erau echipa gazdă.

Odată cu trecerea timpului, mai ales în repriza secundă, schimbările ofensive făcute de către Daniel Oprița și buna pregătire fizică făcută în aceasta iarnă zbuciumată pentru Reșița au hotărât destinul partidei în favoarea gazdelor. Unul dintre cei mai buni jucători bihoreni, Bogdan Țoca a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene în decurs de 11 minute, după două intervenții „bărbătești” la mijlocul terenului!

Cheregi: „Am arătat ca o echipă la Reșița”

La finalul partidei, Călin Cheregi a felicitat Reșița, dar și pe elevii lui pentru prestația făcută în special până în minutul 60, dar era supărat pe greșeala elevilor lui de la faza golului: „Greșelile se contabilizează și este regretul că a fost o fază fixă, unde jucătorii aveau sarcini precise trasate în zone! Reșița are jucători buni cu experiența ligii a II-a, iar noi avem în lot 15 juniori crescuți toți în curtea proprie! Al doilea regret este că, cu numai cu două minute înainte, am avut o mare ratare, pentru ca la următoarea să primim noi gol!”.

Legat de incertitudinea continuării în liga a 2-a, antrenorul bihorean a punctat: „Pot spune că lucrurile s-au mișcat în bine în ultimele zile, s-au găsit ceva fonduri și ne vom continua activitatea până la finalul campionatului. Jucătorii sunt neplătiți de patru luni și nu asta a fost cauza pentru care am pierdut meciul, dimpotrivă, consider că am arătat ca o echipă la Reșița!”.

METALUL REȘIȚA        1
FC BIHOR ORADEA    0

I. Szabo ”62

Zimmermann (cpt.) – V. Crețu (Cl. Ionescu ”46), I. Popescu, I. Tătaru, Anițoiu – Oct. Vasile, D. Enescu (Bărbulescu ”59), Feher (Ad. Ionescu ”90), I. Szabo, Szijj, Buhăescu
Rezerve neutilizate: S. Ciucă – Liuba, Cr. Vlaicu, R. Cristian
Antrenor: Daniel Oprița

Fildan – Mihuț (Zanardini ”72), Fl. Lazăr (cpt.), Bactăr, Letan – Fl. Pop, Țoca, Cuc (Haș ”77), Andor (Sorian ”68) – Ember, Cigan
Rezerve neutilizate: Sălăjan – Pascariu, Sz. Lukacs, Ludușan
Antrenor: Călin Cheregi
Eliminat: Țoca ”66 (cumul de galbene)

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița); Spectatori: 700; Arbitru: Nicolae Cătălin Botaș (Timișoara); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Bogdan Gheorghioiu  (Timișoara); Jucătorul meciului: Istvan Szabo.

Articol scris de Florin ȘTIUBE
Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 01 Mar. 2015, 11:36 Campionat
Pe aceeași temă