„Le-am spus jucătorilor să le fie rușine”. Răchită, spovedanie după înfrângerea cu UTA, dar și reproșuri dure pentru arădeni: „Unii au făcut școala la Grădina Zoologică”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Mar. 2019, 10:41 Campionat

ACS Poli a pierdut cu 2-1 la Arad, derby-ul cu UTA, după ce la pauză a condus cu 1-0, cu un gol marcat de Dănuț Bilia. Jocul slab din repriza secundă a fost însă taxat de „Bătrâna Doamnă”. Valeriu Răchită crede că accidentarea lui Sergio Uyi a fost cheia, după ce „turnul de control” din defensivă a necesitat înlocuire din cauza unei leziuni musculare. Antrenorul a fost destul de înjurat din tribune de arădeni, și nu i-a „iertat” la conferința de presă.

La finalul jocului de pe stadionul Motorul, Răchită a spus că felicită echipa arădeană pentru victorie. „Le-am spus jucătorilor să fie le fie rușine pentru repriza a doua. Și pentru faptul că au pierdut acest meci pe care l-am avut în mână în primele 45 de minute. Din păcate, datorită unei accidentări, a trebuit să-l schimb pe Uyi, și s-a dereglat tot sistemul, nemaivându-l pe fundașul central. Au fost niște momente psihologice, în prima repriză, ocaziile lui Bădăuță, cele două scoase de portar, plus bară. La cum am văzut, am avut și un penalty la intrarea lui Șeroni asupra lui Bădăuță, care nu a avut nicio legătură cu mingea. Dar, una peste alta, o victorie făcută cadou de noi celor de la UTA și îi felicit pentru cele trei puncte”, a precizat antrenorul timișorenilor.

Critică pentru greșeala lui Buzan

Răchită e supărat pentru golul egalizator, luat după ce Buzan a respins o minge în centru, direct adversarilor. „Din păcate, noi suntem afundați cât putem de rău în subsolul clasamentului. Vom lupta cât se poate. Sunt trist, dezamăgit. Trebuie să ne uităm în primul rând la noi. Din păcate, trec etapele, nu adunăm puncte. Aici era un tren cu UTA, fără obiectiv, unde putem aduna puncte. Din păcate, dintr-un șut deviat, am pierdut și punctul acela pe care îl aveam. Dar sunt supărat în primul rând pe mine, pe jucătorii mei. Nu se poate ca o centrare să o respingi în mijlocul terenului, de unde să primești gol. Sunt lucruri pe care nu le poți schimba, sunt execuțiile unor jucători de 20 de ani, de 19 ani. Probabil și jucătorii au simțit că nemaiavându-l pe Uyi acolo, să facă un pas în spate. Lucruri pe care eu nu-l accept. Le-am spus să rămânem sus, să ținem de minge. Dar și așa, cred că dacă Buzan nu respingea mingea aceea în centru la golul lui Miculescu și timpul trecea, puteam avea șanse din nou să fim periculoși”, a mai spus Răchită despre analiza jocului.

Răchită și-a făcut și autocritica. „Sunt supărat pentru că nu am reușit să găsesc primul 11 care să câștige acest meci. Dacă ne luăm după prima repriză, se pare că am reușit, dar meciul are două reprize. M-am gândit bine pe cine să bag în locul lui Uyi. Putem să joc cu Țîgîrlaș fundaș dreapta, să-l trec pe Bilia fundaș central. Din păcate, nici pe bancă nu prea e mult… la meciul următor intră și Sorel Chemin, jucător care poate face diferența în ultimii 30 de metri. Prima repriză îmi dă speranțe. Trebuie să-i capacitez, să le să le spun că sunt două reprize. Speră să nu mai am probleme de accidentări, să fac schimbare la pauză la 1-0. Sunt foarte mulți factori. Sper să nu mai primesc gol dintr-o minge deviată. Sper ca jucătorii mei să degajeze în tribună, nu în mijlocul terenului”, a mai precizat antrenorul prahovean.

Răspuns pentru fanii care l-au înjurat

Valeriu Răchită a fost înjurat la Arad și le-a bătut obrazul celor în cauză. „Erau niște spectatori foarte bine educați, care mi-au luat tot arborele genealogic la rând, inclusiv pe mama, Dumnezeu să o ierte, care a murit acum doi ani. Dar este vorba de educație, mă așteptam ca suporterii celebrii ai UTA-ei să fie altfel. Din păcate, există și elemente care au făcut școala în Grădina Zoologică și vin pe stadioane”, a mai precizat Răchită.

Cu 14 puncte acumulate în 24 de etape, ACS Poli e penultima în clasamentul Ligii 2, la 12 puncte distanță de Aerostar și ASU Politehnica, primele echipe aflate deasupra locurilor retrogradabile. Etapa următoare, ACS Poli joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Academica Clinceni.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: UTA Arad

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Mar. 2019, 10:41 Campionat
Pe aceeași temă