Lazea: „O mare satisfacție că am debutat chiar într-un derby cu Poli”

Marius ANGHEL 05 Sep. 2012, 15:23 Campionat
Lazea:** „O mare satisfacție că am debutat chiar într-un derby cu Poli

Unul dintre pariurile lui Adrian Falub pentru acest sezon la UTA este Florin Lazea. La 18 ani, mijlocașul central crescut în Calea Aurel Vlaicu a debutat într-un meci de maximă încrâncenare și nu s-a descurta deloc rău. Tânărul „textilist” a făcut bine ambele faze, cu atât mai mult cu cât, după înlocuirea lui Mărginean, a avut și responsabilități sporite. „E primul joc al lui, eu sunt foarte mulțumit de ceea ce a făcut pe teren. E un jucător care promite, viitorul UTA-ei stă în acești fotbaliști, având în vedere condițiile în care ne desfășurăm activitatea”, a spus Adrian Falub despre Lazea. La rândul său, vizibil marcat de efortul depus luni seară, talentatul „textilist” era fericit că debutul său în Liga a II-a a coincis cu un rezultat pozitiv.

– Florin, cum e să debutezi la UTA chiar într-un derby cu Poli?
– Mă bucur mult că am jucat acest meci, e un sentiment plăcut când știi că în CV-ul tău va scrie că ai debutat în Liga a 2-a într-un derby al Vestului. Mai mult, e bun și rezultatul, acum sper doar să avem continuitate ca echipă, iar eu să joc cât mai des și să o fac cât mai bine.

– Ce ți-a spus Adrian Falub la vestiare, înainte de a te trimite în luptă?
– Să am încredere în mine, să respect sarcinile tactice și să știu ce am învățat până la vârsta asta.

– Ați fost mulți jucători tineri pe teren la UTA, crezi că a sosit vremea unui schimb de generații?
– Doar antrenorul este în măsură să decidă asta. Noi, tinerii, nu avem decât să-l convingem că merităm să jucăm într-un număr cât mai mare.

– Cred că e nevoie și de puțină experiență la acest nivel. Cum te-ai simțit cu Mărginean alături?
– Contează mult că am avut lângă mine un fotbalist de valoarea și experiența sa. Dar, până la urmă, datoria mea este să mă descurc cu oricine aș juca la mijlocul terenului.

– Cum s-a simțit un derby Poli – UTA de la nivelul gazonului?

– E multă rivalitate la mijloc, asta e clar. Indiferent de ce probleme sunt pe la Timișoara cu schimbarea numelui, noi, jucătorii, am simțit acest meci ca pe un derby adevărat. Le mulțumim și suporterilor că au fost lângă noi, susținerea lor a fost importantă.

– Crezi că cele două echipe se pot bate pentru promovare?
– Cu atitudinea potrivită, atât UTA, cât și Poli pot ajunge în Liga 1 la finalul sezonului.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 05 Sep. 2012, 15:23 Campionat
Pe aceeași temă