Laurențiu Roșu, mulțumit de remiza cu Hermannstadt la debutul pe banca Mioveniului. Problemele pe care le-a întâlnit la argeșeni și ce spune despre amânarea ultimelor două etape din 2017

Marius ANGHEL 21 Nov. 2017, 16:19 Campionat
Laurențiu Roșu, mulțumit de remiza cu Hermannstadt la debutul pe banca Mioveniului.** Problemele pe care le-a întâlnit la argeșeni și ce spune despre  amânarea ultimelor două etape din 2017

Laurențiu Roșu a debutat cu o remiză ca antrenor la CS Mioveni, a doua echipă pe care o pregătește în carierea sa din postura de principal. Luni seară, argeșenii au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul de pe teren propriu cu liderul campionatului, AFC Hermannstadt.

La finalul partidei, Roșu a făcut o scurtă analiză a primului meci pe banca Mioveniului, a spus ce improvizații a fost nevoită să facă în fața liderului și ce probleme a avut pe timpul jocului. „Am reușit doar un singur punct să obținem în seara asta. Într-adevăr, am întâlnit liderul, o echipă solidă, una care își permite să schimbe jucători meci de meci, să îi înlocuiască, pentru că au un lot destul de numeros. Noi a trebuit să improvizăm, cu Rădescu fundaș stânga, Andor ca mijlocaș dreapta. Avem probleme destul de mari de lot, deoarece avem mulți accidentați. Știam lucrul ăsta de când am venit. Cred că am avut momente destul de bune în unele minute ale jocului, ne-am creat situații de pase și am ajuns să centrăm și să fim acolo, la finalizare, dar fără a ne crea ocazii clare de a înscrie. Am reușit să egalăm după ce am primit acel gol, în minutul 69. Mă mulțumește faptul că nu am pierdut, dar, pe de altă parte, sunt nemulțumit că nu am câștigat. Era foarte greu în situația în care suntem acum. Poate că dacă nu erau atâția accidentați în lot și dacă nu aveam atâția jucători care să acuze probleme medicale, pentru că în timpul jocului, pe lângă Negoiță, încă trei jucători au cerut schimbare, deci trebuia să fac șase schimbări ca să fim, cât de cât, ok. Dar nu s-a putut. Au tras de ei, trebuie să-i felicit pe jucători pentru dăruirea de care au dat dovadă în timpul meciului, pentru că au luptat până în ultimul minut. Atât am putut în seara asta. Eu sper, pe viitor, să reușesc să schimb cât mai multe lucruri în bine și să putem să formăm o echipă competitivă pentru viitor. Îmi doresc mult mai mult. Eu vreau să câștig fiecare meci. Acum trebuie să-mi dau seama de realitate și să spun că atât s-a putut în seara asta”, a declarat Laurențiu Roșu în cadrul conferinței de presă.

„Am întâlnit un grup demoralizat, unul care mi-a transmis că nu are încredere în el”

Egalul cu Hermannstadt i se pare un rezultat conform cu realitatea din teren. „Cred că a fost un scor echitabil. Într-adevăr, ei au avut mai multe situații în care au ajuns la poarta noastră, au avut și bara aia în prima repriză, însă, în rest, nu și-au creat ocazii clare de gol. Au fost șuturi pe lângă și, pe lângă bara aia, nu-mi amintesc dacă au mai avut alte ocazii clare. Nici noi nu am avut, deci… Ei au dat un gol pe o greșeală a noastră, când a scăpat Neagu pe stânga și a șutat. Noi am dat, la fel, gol pe o greșeală a lor, cu o minte trimisă în spate și Mîrzeanu a apărut foarte bine la finalizare. Eu zic că rezultatul este echitabil, chiar dacă ei ne-au pus mai mari probleme în anumite momente”, a mai spus Roșu.

Noul antrenor al Mioveniului spune și ce atitudine aveau jucătorii săi în momentul în care a preluat echipa. „De când am venit, aici am întâlnit un grup demoralizat, un grup care mi-a transmis că nu are încredere în el, ca jucători și ca echipă, și am încercat să le ridic moralul cât mai mult și să le redau acea încredere de care aveau nevoie și eu cred că majoritatea jucătorilor au răspuns pozitiv și au făcut tot posibilul să facă un joc bun și, automat, să câștigăm acest meci”, a declarat Roșu.

Roșu vrea reprogramarea ultimelor două meciuri din acest an

Cât despre posibilitatea amânării ultimelor două etape din acest an, primele două ale returului, Laurențiu Roșu e ferm. Antrenorul Mioveniului speră ca FRF să ia seamă de cererile cluburilor și să amâne cele două jocuri care sunt programate în luna decembrie.

„Ar fi foarte bine dacă am intra în vacanță, deoarece așa s-ar recupera și jucătorii care acum sunt accidentați și am puteam să ne și întărim. Suntem de acord în a aduce jucători pentru a întări lotul. Normal că mi-aș dori ca după ce se joacă ultima etapă din tur să se întrerupă și să jucăm în primăvară. S-au dat situații și în anii trecuți, că în Liga a 2-a nu sunt terenurile la în Liga 1, cu încălzire și unde îți permiți să joci în decembrie. Vine frigul, terenurile vor fi înghețate și ar fi bine ca aceste două meciuri din retur să le jucăm în primăvară. Ar fi mai bine să joci o etapă – două intermediare în primăvară decât să faci acum antrenamente pe teren înghețat sau pe sintetic și să ajungi să joci la fel”, a explicat Laurențiu Roșu.

Cu egalul cu AFC Hermannstadt, CS Mioveni a ajuns la 24 de puncte acumulate în acest sezon, în 18 meciuri, și se situează pe locul 10 în clasament. Etapa viitoare joacă la Buftea, duminică, de la ora 14:00, cu CS Balotești.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 21 Nov. 2017, 16:19 Campionat
Pe aceeași temă