Laurențiu Roșu l-a învins pe Oprița și continuă cursa pentru promovare. Căpitanul Gligor, înger și demon pentru UTA în derby-ul cu Juventus | GALERIE FOTO

Marius ANGHEL 22 Apr. 2017, 16:44 Campionat

Juventus a primit, astăzi, vizita arădenilor de la UTA, în cadrul etapei cu numărul 30 din eșalonul secund. Neînvinși în actuala stagiune pe teren propriu, bucureștenii, lideri detașați, plecau drept favoriți în derby. Oaspeții s-au ridicat la nivelul adversarului și au obținut un rezultat extrem de important în lupta pentru a doua poziție promovabilă direct din Liga 2. Utiștii au fost conduși și au întors scorul, dar au irosit și un penalty la 0-1.

Nici n-a început bine jocul și liderul avea deja 1-0

Partida a început practic de la scorul de 1-0 pentru Juventus, după ce Liviu Băjenaru a executat impecabil o lovitură liberă în minutul 5. Fostul jucător al Oțelului a trimis direct în vinclu din marginea careului, iar oaspeții nici nu știau ce i-a lovit. Golul marcat de Băjenaru nu a aprins partida, ci din contră. Prima jumătate de oră a fost lipsită de momente importante, cu excepția accidentării suferite de marcatorul golului, schimbat de Mihăescu.

În minutul 33, UTA a primit o șansă de a reveni în meci. Chipirliu (33) a comis un henț în careu, iar fanii veniți de la Arad se pregăteau să sărbătorească egalarea. Căpitanul Alin Gligor s-a instalat la punctul cu var, a făcut câțiva pași, dar a șutat extrem de slab, iar mingea nu a prins nici măcar cadrul porții. Și norocul părea să fie de partea liderului. Chiar înainte de pauză, utiștii au beneficiat de o ultimă lovitură de la colț. Copil a trimis în careu, Adili i-a întors balonul, a urmat centrarea, de această dată în gura porții. Marius Curtuiuș (45+1) a profitat de carambolul existent în defensiva gazdelor și a plasat mingea sub bara transversală, cu o lovitură de cap. Un moment psihologic al partidei care le-a „turnat plumb în ghete” jucătorilor de la Juventus.

Episodul 2: întoarcere lui Gligor. Căpitanul UTA-ei a mai avut un cuvânt decisiv de spus după pauză

Partea secundă a debutat la fel ca prima, cu un gol la prima ocazie importantă! Arădenii au beneficiat de o lovitură liberă din preajma careului advers, Copil i-a pasat lui Alin Gligor (48), care a scăpat singur cu Stoian, iar de această dată norocul nu a mai fost de partea gazdelor. Căpitanul UTA-ei s-a revanșat după penalty-ul irosit și a marcat pentru 2-1. „Remontada” arădeană era completă, iar băieții lui Oprița erau la pământ.

Juventus a dominat finalul partidei, dar fără să-și materializeze ocaziile create. Oaspeții a făcut tot ce le-a stat în putință pentru a pleca cu cele trei puncte din Colentina, iar misiunea a fost îndeplinită. După trageri de timp și zeci de centrări respinse, UTA a plecat triumfătoare din București, fiind prima echipa care câștigă acasă la Juventus în acest sezon! Echipa pregătită de Laurențiu Roșu se va lupta cu Sepsi, FC Brașov, CS Mioveni și Chindia pentru poziția secundă, care asigură promovarea directă în Liga 1.

Etapa viitoare, în intermediară, UTA joacă marți, de la ora 17:00, acasă cu Olimpia Satu Mare, iar Juventus joacă miercuri, de la ora 15:00, în deplasare la ASU Poli.

JUVENTUS BUCUREȘTI – UTA BĂ‚TRÂNA DOAMNĂ‚  1-2
Liviu Băjenaru 5′ / Marius Curtuiuș 45+1′, Alin Gligor 48′

Stoian – Beța, Wallace, Morariu, Carabela (Al. Roșca 64′) – Fl. Ștefan, Bărbulescu (cpt.) – Călințaru, Băjenaru (Mihăescu 28′, Hurdubei 64′), Buhăescu – Chipirliu
Rezerve neutilizate: Brie – Neag, Bustea, Mareș
Antrenor: Daniel Oprița

Bg. Miron – Adili (Filaret 63′), Al. Manea, Gligor (cpt.), Copaci (Burlă 46′) – Stahl, I. Tănase, D. Copil, D. Muntean – Curtuiuș, Piccioni (Strătilă 58′)
Rezerve neutilizate: Al. Barna – Vîlceanu, Andor, Jorza
Antrenor: Laurențiu Roșu

Stadion: Juventus (București); Spectatori: 800; Arbitru: Florin Andrei 3 (Târgu Mureș); Asistenți: Romică Bîrdeș 3 (Pitești) și Ionel Valentin Dumitru 3 (Gherghița); Jucătorul meciului: Alin Gligor 3.

Articol scris de Octavian VASILESCU
Foto: Alexandru DOBRE (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 22 Apr. 2017, 16:44 Campionat
Pe aceeași temă