Laurențiu Buș a salvat Dunărea de la înfrângere. Trupa lui Ganea rămâne pe loc de play-off după egalul cu FC Clinceni

Marius ANGHEL 20 Oct. 2015, 11:25 Campionat

Dunărea Călărași a scos un punct din întâlnirea de sâmbătă, 17 octombrie, în fața unei echipe ambițioase. Laurențiu Buș a fost omul meciului cu FC Academica Clinceni. A scos un penalty ratat de Valentin Alexandru, iar apoi a marcat golul egalizator. Pentru ilfoveni deschisese scorul Alexandru Neagu.

Trupa lui Ionel Ganea avea nevoie de o victorie pentru a rămâne în primele cinci echipe din clasamentul Seriei 1. Partida cu Academica Clinceni ar fi trebuit să însemne o revenire a echipei călărășene după prima înfrângere suferită până acum în fața celor de la Rapid. Cu Alami accidentat, Ionel Ganea a mizat la mijloc pe Bodo Kanda, un fotbalist care și-a făcut treaba bine până în minutul 54, când a fost schimbat cu Vădrariu. Prima parte a meciului a fost una mai mult de tatonare cu ocazii la ambele porți, fără a modifica tabela.

După 0-0 la pauză, Dunărea reintră în forță și centralul jocului, Andrei Antonie din București, dictează o lovitură de pedeapsă (56) în urma unui fault în careu la Laurențiu Buș. Valentin Alexandru a fost prea sigur pe el, dar a trimis prea sus balonul și a lovit bara transversală. Ratarea se răzbună și în minutul 63, cei de la Clinceni deschid scorul printr-o lovitură de cap a lui Neagu, fază la care Țenea nu a fost atent și l-a pierdut pe atacantul advers din ochi. La două minute de la reluare, Buș ratează o situație de a egala, însă se revanșează în minutul 76, atunci când centralul mai pune încă o dată balonul pe punctul cu var la un henț clar în careul advers făcut de Nițu.

Spre finalul partidei, oaspeții rămân în 10 după eliminarea lui Patriche, dar asta nu mai schimbă cu nimic cursul meciului. Dunărea scoate un punct din această întâlnire, Laurențiu Buș fiind jucătorul meciului, iar acum călărășenii se pregătesc de întâlnirea cu Gloria Buzău de pe teren propriu din 24 octombrie.  

Dunărea Călărași: C. Lungu – Țenea, Bg. Panait, M. Popescu, M. Mureșan – Kanda (Vădrariu 54), Preoteasa (V. Petre 74), S. Matei, Sg. Popescu – L. Buș, V. Alexandru (Al. Stoica 63).
Rezerve:  G. Popa – Bumbac, Săveanu, Himcinschi
Antrenor: Ionel Ganea

FC Clinceni: Marinescu – G. Matei, Patriche (eliminat 90), A. Nițu, Mușat – Olariu, Benzar – Bruno Martins (Al. Neagu 60), Cr. Matei, V. Bujor (Vențer 77) – B. Kuku (Huiban 88).
Rezerve:  Iancu – Antohi, Pham-Huy, Dobrosavlevici
Antrenor: Laszlo Balint

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 20 Oct. 2015, 11:25 Campionat
Pe aceeași temă