Laszlo Balint, antrenorul liderului, după ce campionatul Ligii 2 a fost suspendat: „Este clar că nu ne pică bine. E o situație de forță majoră.” Ce vor face jucătorii echipei UTA

Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 15:07 Campionat
Laszlo Balint, antrenorul liderului, după ce campionatul Ligii 2 a fost suspendat:

Datorită pandemiei de coronavirus care a luat amploare pe tot globul, sportul românesc se oprește în această lună. Federația Română de Fotbal a luat măsura opririi campionatelor până la 31 martie. Fotbalul „îngheață”, astfel, până cel puțin la finalul lunii, perioadă în care erau programate trei etape în Liga 2, rundele 25, 26 și 27.

UTA nu va mai întâlni Universitatea Cluj (acasă) în această sâmbătă, iar amânate sunt și meciurile cu CS Mioveni (deplasare, 20 martie) și Pandurii Târgu Jiu (acasă, 28 martie).

Joi, UTA a organizat o conferință de presă pentru a vorbit despre meciul cu „U” Cluj, însă cum jocul a fost amânat pentru o dată necunoscută deocamdată, antrenorul Laszlo Balint a vorbit despre această situație de criză.

„E o decizie pe care, cumva, eu o anticipam, pentru că desfășurarea tuturor evenimentelor din ultimele două zile ducea, cumva, în această direcție. Din punct de vedere sportiv este clar că nu ne pică bine, dar trebuie să ținem cont de faptul că este o situație de forță majoră. În aceste momente, toată lumea trebuie să fie responsabilă și să acționăm cu toții în consecință pentru a stopa dezvoltarea acestei epidemii”, a declarat Balint, citat de Sport Arad.

Antrenorul liderului Ligii 2 a vorbit și despre ceea ce se va întâmpla la UTA în această perioadă în care competiția este suspendată. „Noi vom încerca să ne desfășurăm activitatea în așa fel încât atunci când se va relua competiția să fim pregătiți, pentru că este clar că, în cazul pe care ni-l dorim, să fim toți ocoliți de o eventuală infectare, noi trebuie să ne desfășurăm meseria în continuare. Bineînțeles, trebuie să fim extrem de precauți, trebuie să încercăm să ținem cont de toate măsurile pe care le-au luat autoritățile”, a fost reacția lui Laszlo Balint.

„Eram pregătiți pentru meciul cu U Cluj, dar e sănătatea tuturor, nu putem să ne jucăm. Trebuie să ne conformăm, iar în acest timp încercăm să ne punem la punct pe toate planurile pentru a ne putea îndeplini obiectivele”, a spus și căpitanul echipei UTA, Ciprian Rus.

După 24 de etape desfășurate din acest sezon de Liga 2, trei disputate în 2020, UTA este lider detașat în clasament, cu 50 de puncte acumulate în 23 de meciuri. Pe podium se mai situează CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ambele cu câte 39 de puncte, dar teleormănenii au un meci în minus disputat. Imediat sub podium se află Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești (ambele cu câte 38 de puncte), Rapid și Metaloglobus București (ambele cu câte 37 de puncte).

Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 15:07 Campionat
Pe aceeași temă