„Lanterna” Pandurii, meci extrem de important cu Concordia, pentru a mai spera la evitarea retrogradării. Călin Cojocaru: „Vreau să marcăm, dar și să ne apărăm bine”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2019, 18:24 Campionat

La al doilea meci programat să-l joace pe noul stadion din Târgu Jiu și, totodată, al doilea cu noul antrenor Călin Cojocaru pe banca tehnică, Pandurii Târgu Jiu întâlnește una dintre echipele care, în acest moment, îi sunt contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării. Sâmbătă, de la ora 11:00, gorjenii primesc vizita Concordiei Chiajna, fosta prim-divizionară devenită dezamăgire în acest sezon, însă, chiar și așa, diferența de puncte strânse până acum în clasament este una foarte mare.

Pandurii n-a mai obținut un punct de cinci etape, în ultimele trei jocuri a încasat patru sau cinci goluri, fără să marcheze, iar debutul cu antrenorul Călin Cojocaru a fost unul de tristă amintire în Regie. Înfrângerea cu 4-0 în fața giuleștenilor a dus la excluderea din lot a doi jucători și la rezilierea contractului cu un al treilea.

„Lanterna roșie” Pandurii are doar 7 puncte acumulate în primele 18 etape, iar în ultima runră a turului întâlnește formația de pe locul 14. Concordia Chiajna are însă 20 de puncte strânse până acum și e favorită la al doilea joc desfășurat de gorjeni pe noul stadion din Târgu Jiu.

Călin Cojocaru, la primul joc acasă pe banca echipei Pandurii: „Ne așteaptă un meci dificil”

Călin Cojocaru e convins că Pandurii va avea un meci greu cu Concordia. „Ne așteaptă un meci dificil, dar ne-am pregătit bine săptămâna aceasta. Vreau să stăm foarte bine în teren, să nu dăm spații adversarului și să punem probleme când avem mingea. Vreau să marcăm, dar și să ne apărăm bine. La Rapid, ne-am apărat prost, puteau să ne marcheze și mai multe goluri, și, sincer. Nu am întâlnit un Rapid devastator, să ne omoare cu fotbalul, dar noi am făcut greșeli foarte mari. Am multe pretenții de la jucătorii mei, vreau să pună în pactică ce le cer eu, să fie mai agresivi, cu o atitudine mai bună.

Venim după o înfrângere grea la Rapid, unde cât de cât am mișcat, dar am făcut greșeli, zic eu în primul rând din cauza pregătirii fizice. Nu suntem suficienți de pregătiți să putem compensa alte lucruri, dar am încredere în băieți, vreau să văd o atitudine corespunzătoare la ei, și dacă au această atitudine o să umplem și stadionul, fiindcă lumea doar așa vine la stadion. Trebuie să fim mai disciplinați, să formăm o echipă. Deocamdată nu a fost, dar trecând zilele peste noi, împreună, cred că vom reuși acest lucru și o să adunăm și puncte”, a spus Cojocaru.

Acuză lipsa de pregătire a jucătorilor

Cojocaru a mai spus că elevii săi trebuie să muncească dublu pentru a ieși din subsolul clasamentului și a sugerat că antrenorii dinaintea sa (n.r. – Adrian Bogoi și Tiberiu Bălan) au lăsat echipa nepregătită fizic. „Nu știu ce a fost și nu e frumos să vorbesc eu de trecut, dar e clar că au fost lacune și în pregătirea lor. Nu cred că și calitatea lor e de locul și punctele respective. Dar schimbarea trebuie să vină de la ei, în primul rând, să creăm o altă atmosferă și să ne gândim la puncte. Degeaba o să vină banii peste o zi, o săptămână sau o lună, căci punctele nu mai vin înapoi. Pentru unii dintre ei, care sunt tineri, este o șansă foarte mare, nu au de ce să se plângă. Nu îmi plac jucătorii care se plâng. Când ai intrat pe teren nu ai nicio scuză, lumea nu știe de lipsurile tale. Atacul și apărarea fac parte din echipă. Ataci în 11, te aperi în 11”, a mai precizat Cojocaru.

Patrick Popescu: „În următoarele trei etape să obținem maximum de puncte”

Mijlocașul Patrick Popescu (23 de ani) e mult mai încrezător în forța echipei sale și vrea maximum de puncte din ultimele trei meciuri rămase de desfășurat în acest an, cu Cu Concordia, Turris Oltul și ASU Poli.

„Venim după o serie de rezultate negative, în care nu am reușit să obținem puncte. Timpul este scurt, nu mai trebuie să ne gândim la ce a fost în trecut, ci doar să învățăm din greșeli. Încercăm să reparăm tot ce am greșit și în următoarele trei etape să obținem maximum de puncte. Meciul cu Chiajna este foarte important pentru noi, pentru că suntem într-o poziție dificilă și avem nevoie de puncte. Vom da tot ce putem să obținem o victorie.

Din punct de vedere fizic sunt ok. Mi-am revenit și sunt 100 la sută pentru acest meci. Îmi doresc, de la meci la meci, să dau totul pentru echipă și să ajut cât de bine pot: cu pase de gol, goluri sau evoluții bune. Până la urmă, nu e important cine marchează atâta timp cât echipa câștigă. Din păcate, am fost accidentat trei etape, dar acum sunt refăcut și motivat pentru următoarele meciuri. Nu ne simțim bine în această situație, pentru că nu am scos puncte în ultimele etape și am pierdut destul de rău. Ne dorim și suntem motivați să scoatem maximum din aceste trei jocuri rămase, pentru a ne face viața mai ușoară în partea a doua a campionatului”, a spus și Popescu înaintea jocului cu echipa din Chiajna.

Meciul dintre Pandurii Târgu Jiu și Concordia Chiajna are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, și contează pentru etapa a 19-a a Ligii 2.

Marius ANGHEL 22 Nov. 2019, 18:24 Campionat
Pe aceeași temă