„La UTA e bucurie, s-ar putea să cânte imnul la Arad, pe când la Brașov e dezamăgire”. Szabo e fair-play după eșecul din prima etapă a play-off-ului

Marius ANGHEL 09 Apr. 2016, 17:41 Campionat

În numai o lună și jumătate, FC Brașov a încasat șase goluri pe arena „Motorul” și a plecat de fiecare dată cu mână goală. În prima rundă din play-off, formația de sub Tâmpa a arătat destulă blazare, în special în parte a doua când adversarul se afla la adăpostul a două goluri.

La finalul meciului se sâmbătă, pierdut cu 1-3, Adrian Szabo, antrenorul Brașovului, recunoștea că, vrând-nevrând, situația grea prin care trece clubul își pune amprenta și pe evoluția jucătorilor. „Suntem în play-off, dar situația rămâne foarte gravă. Falimentul doar s-a amânat până în iunie, dar la datoriile ce se vehiculează e practic imposibil să fie evitat. Jucătorii știu care le este meseria, ei încearcă să joace, cum au făcut-o și azi, dar în subconștient știu că, pe undeva, eforturile lor nu au finalitate. Eu încerc să-i pregătesc cât mai bine, iar ar trebui să dea totul, fie că vor rămâne sau nu la acest club din vară. Aud și văd bucurie la UTA, îi felicit pe arădeni că trăiesc cu speranța unei promovări, în timp ce la noi este dezamăgire. În sport e important să cânte imnul și s-ar putea ca el să cânte pentru Arad la finalul sezonului”, a punctat antrenorul „galben-negrilor”.

Referitor la desfășurarea efectivă a confruntări de azi, de pe „Motorul”, Szabo a punctat: „O felicit pe UTA pentru victorie, însă cred că și noi ne-am adus contribuția la ea. După 1-1 nu am reușit să închidem suficient de bine jocul, să fim mai direcți și nici nu am fructificat cele două-trei contre. Dar, ratările fac parte dintr-un joc de fotbal, nici nu le mai pun la socoteală. Apoi, la 3-1, în condițiile în care UTA a stat foarte bine în teren, am văzut și o anumită acceptare a situație din partea jucătorilor mei. Asta e, ne ducem cu demnitate crucea până la capăt”, a adăugat „principalul” Brașovului.

După acest eșec, FC Brașov s-ar putea distanța la cinci puncte de Gaz Metan Mediaș, în cazul în care aceștia vor câștiga duminică, pe teren propriu, cu CS Mioveni. UTA și Chindia au patru puncte mai mult față de „stegari”.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 09 Apr. 2016, 17:41 Campionat
Pe aceeași temă