La Petroșani se crede în promovare! Ducu Ninu spune ce l-a atras la Energeticianul și ce sentimente îi provoacă Perjă și Emil Dică, foști adversari, acum conducătorii echipei

Marius ANGHEL 03 Aug. 2018, 17:37 Campionat
La Petroșani se crede în promovare!** Ducu Ninu spune ce l-a atras la Energeticianul și ce sentimente îi provoacă Perjă și Emil Dică, foști adversari, acum conducătorii echipei

Emil Ducu Ninu este una dintre cele mai importunate achiziții făcute în această vară de ACS Energeticianul, nou-promovată în Liga 2. Fotbalistul cu peste 100 de meciuri în Liga 1, la FC Național, Gloria Buzău, Gloria Bistrița, Steaua, Drobeta Turnu Severin și „U” Cluj, și 40 de apariții în eșalonul secund, la Viitorul Constanța, a ales să vină la Petroșani, atras fiind de proiectul clubului lui Nicolae Sarcină.

Fundașul cu experiență adunată și în campionatele din Cipru, Bulgaria și Israel, unde a fost în ultimii patru ani, este de două săptămâni la Petroșani. Pentru Ninu, contactul cu Valea Jiului nu este o surpriză, pentru că acesta a jucat împotriva Jiului în 2008, pe vremea când era la FC Național. „Agentul meu, Bogdan Apostu, a negociat pentru mine timp de o lună. Mi-a garantat seriozitatea oamenilor de aici, precum și proiectul clubului, acela de a promova în prima ligă și nu numai, și, recunosc, că, atras de faptul că doream să rămân în țară pentru familia mea, am ales să vin la Petroșani. A contat pentru mine și faptul că antrenor la echipă este Cristian Dulca, plus ceilalți doi oameni din conducere, Dănuț Perjă și Emil Dică, contra cărora am jucat ca adversar”, spune fotbalistul ajuns la 31 de ani.

„Dacă echipa nu ar fi avut ca obiectiv promovarea, nu cred că aș fi venit aici”

Înainte de a ajunge la Petroșani, Ninu a avut discuții cu echipe din Liga 1, dar a fost mai mulțumit de promptitudinea investitorului Nicolae Sarcină, care și-a ținut promisiunile față de jucători. Totuși, înainte de a veni la Energeticianul, fundașul s-a antrenat cu CS Afumați, însă a plecat de acolo după ce echipa a renunțat la locul din Liga 2.

„Nu consider ca fiind un pas înapoi venirea mea la liga a doua, ci, dimpotrivă, o văd ca pe o provocare și, sincer, îmi doresc foarte mult să promovăm. Dacă echipa nu ar fi avut ca obiectiv promovarea, nu cred că aș fi venit aici. Am găsit la echipă fotbaliști cu care am mai jucat: Dani Lung, Nicoară, Neacșa, Drugă, Tomozei, Călin Cristea. Sunt jucători cu nume, cu experiență și care au caractere frumoase”, povestește jucătorul.

Ninu spune că cea mai frumoasă perioadă din viața lui a petrecut-o la „U” Cluj, echipă cu care a reușit să se salveze de la retrogradare de două ori în perioada 2012 -2015, când nimeni nu le dădea nicio șansă. „A fost o perioadă frumoasă cea petrecută de mine la U Cluj și aș vrea să trăiesc o perioadă la fel de frumoasă și la Petroșani, doar că aici îmi doresc o promovare în prima ligă. Cred că noi avem șansa noastră. Este o liga a doua cu echipe foarte bune. Cred că ne va fi greu, toate echipele s-au întărit și sunt apropiate ca valoare. Diferența o face concentrarea și dăruirea”, spune fundașul central.

Perjă și Dică, adversarii lui Ninu în finala Cupei

Ninu a avut plăcuta surpriză de a-i revedea la Petroșani pe Dănuț Perjă, actualul manager general, și Emil Dică, actualul director sportiv. Contra celor doi, Ninu a jucat într-o finală de Cupa României. Ninu era la FC Național, iar cei doi conducători erau pe atunci jucători de bază la Rapid. „Am pierdut atunci finala contra Rapidului cu 1-0. I-am reîntâlnit la Petroșani cu plăcere și este un plus pentru echipă să aibă așa oameni  în conducere”, declară fotbalistul.

Debut cu Luceafărul

ACS Energeticianul va juca sâmbătă, acasă, de la ora 11:00, cu Luceafărul Oradea. Este primul meci din noul sezon, iar jucătorii îl privesc cu optimism. „Este un meci greu pentru noi, dar important este să începem cu dreptul. Oradea va veni motivată la Petroșani, iar noi trebuie să rămânem concentrați pentru că ne dorim mult să câștigăm”, spune jucătorul care, cu siguranță, nu va lipsi din primul „11”.

Emil Ninu a jucat ultima dată în Israel, la Maccabi Ahi Nazareth. În cariera sa, fundașul crescut de CSȘ Craiova și Școala de Fotbal Gică Popescu a evoluat pentru FC Național, Steaua, Gloria Buzău, Gloria bistrița, Farul, Viitorul, „U” Cluj, Levski Sofia, AEK Larnaca, Hapoel Bnei Lod și Maccabi Ahi Nazareth.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 03 Aug. 2018, 17:37 Campionat
Pe aceeași temă