La Olimpia continuă protestul jucătorilor! O parte dintre componenții lotului au semnat că nu joacă împotriva Ripensiei, însă peste noapte s-au răzgândit

Marius ANGHEL 04 Nov. 2017, 10:08 Campionat
La Olimpia continuă protestul jucătorilor!** O parte dintre componenții lotului au semnat că nu joacă împotriva Ripensiei, însă peste noapte s-au răzgândit

UPDATE: Se pare că peste noapte o parte dintre jucătorii Olimpiei care semnaseră că nu vor să joace cu Ripensia au revenit asupra deciziei. Dumitru Muntean, Vasile Pop, Ionuț Hlinca, Ciprian Brata, Romario Rus și Tamasz Szasz sunt titulari, iar Marius Șuta, Robert Villand și Bogdan Miholca sunt rezerve. Juniorii chemați la stadion în această dimineață pentru a evolua au fost trimiși acasă.

Olimpia a început meciul în formula: Fl. Muntean (cpt.) – Szasz, D. Muntean, Duruș, Hlinca, Cr. Munteanu, Bura, R. Rus, Vas. Pop, Brata, Lusamba
Rezerve sunt: Șuta – Villand, Fl. Achim, Cubaș, L. Vincze, Miholca


 

Situația clubului Olimpia Satu Mare se complică din ce în ce mai mult după ce jucătorii neplătiți și de patru luni au refuzat luni și marți să se antreneze, în semn de protest față de Consiliul Județean care refuză să mai acorde ultima tranșă de bani prevăzută în contractul de asociere. Fără cei 500 de mii de lei, Olimpia abia mai supraviețuiește în acest moment, continuând să joace în campionat cu bani împrumutați și cu nesiguranța zilei de mâine.

După antrenamentul de vineri, la care au participat toți jucătorii, a avut loc o ședință în urma căreia unii dintre componenții lotului au spus că refuză să joace astăzi, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Ripensia, scrie Informația zilei. Discuțiile dintre conducerea tehnică și administrativă și jucători nu au dus la niciun rezultat, iar situația s-a consemnat într-un proces verbal. Acesta a fost semnat de conducerea echipei și de cei care vor să joace.

Paradoxal, pe lista celor care nu vor să joace sunt mulți jucători locali, printre aceștia aflându-se și căpitanul Dumitru Muntean, care abia a fost readus la echipă după ce se despărțise de ASA Târgu Mureș și are doar o lună de restanțe. Pe lângă acesta, protestatați mai sunt și Marius Șuta, Vasile Pop, Robert Villand, Romariu Rus, Bogdan Miholca, Sergiu Jurj, Tamasz Sasz, Paul Copaci și Ionuț Hlinca. Nici Ciprian Brata nu a semnat, sub pretextul că este accidentat, cu toate că el a efectuat tot antrenamentul de vineri, iar pe lista indisponibililor se mai află și Cosmin Bura, Darius Lukacs și Florin Mureșan. Potrivit sursei citate mai sus, Mureșan, a fost singurul sătmărean care a făcut apeluri repetate către coechipieri să intre pe teren cu Ripensia, însă degeaba.

Pe lista celor care și-au dat acceptul să joace cu Ripensia, astăzi, de la ora 11:00, sunt: Fl. Muntean, Duruș, Cr. Munteanu, frații David și Levente Vincze, Cubaș, Achim, Lusamba, Nemeș, iar de la juniori au fost aduși Cocian și Chitaș. Un total de 11 jucători care cel mai probabil vor și intra pe teren ca titulari, în timp ce ca rezerve au fost aduși alți cinci tineri de la echipa de juniori.

Jucătorilor li s-a oferit bani de către un sponsor, însă au refuzat

Un alt lucru interesant scris de Informația zilei este că un binevoitor s-a oferit, în această săptămână tensionată, să sponsorizeze echipa cu aproximativ 10.000 de lei. Conducerea a oferit acești bani jucătorilor, cam 600 de lei de titular și jumătate celor de pe bancă, însă oferta a fost refuzată de Dumitru Muntean & co.

În tot acest timp, antrenorul Mircea Bolba, și el cu salarii restante, abia ieșit din spital, operat de hernie de 4 zile, s-a prezentat vineri la antrenament. Cum nu a făcut-o team managerul fost președinte Attila Karda, cel care toată săptămâna nu a fost la serviciu, cu toate că a avut grijă ca atunci când avea putere de decizie să își plătească salariul la zi și să nu aibă nicio restanță.

Astfel, fără bani, părăsită de mai toți sprijinitorii oficiali, chiar de unii jucători, Olimpia Satu Mare este aproape de colaps. Suporterii ar fi cei care ar putea da o mână de ajutor pentru ieșirea din această criză, prin mersul la stadion în număr cât mai mare și achitarea biletelor, bani cu care s-ar putea plăti arbitrajul și o parte dintre restanțe.

În campionat, Olimpia ocupă locul 16, retrogradabil, cu 16 puncte, tot atâtea câte au și următoarele trei clasate de mai sus: Dacia Unirea Brăila, Pandurii Târgu Jiu și Metaloglobus București. După meciul de astăzi cu Ripensia, miercuri, de la ora 14:00, Olimpia ar trebui să joace la Târgu Mureș, cu ASA, iar la finalul săptămânii următoare să o întâlnească pe teren propriu pe Dacia Unirea.

Marius ANGHEL 04 Nov. 2017, 10:08 Campionat
Pe aceeași temă