Jucătorii – aplaudați, Iancu și Velcea – contestați!

08 Oct. 2011, 19:59 Campionat

Poli a fost superioară echipei antrenate de Romulus Buia, chiar dacă i-au lipsit Curtean, Poparadu, Ricketts, Ilie, Pătraș și Sepsi (ultimul, accidentat cu o zi înainte de meci). Deși au avut meciul în mână, bănățenii au tremurat pe final, la fel ca în cele mai multe meciuri jucate de Goga și compania din acest sezon.

Zăgrean a fost destul de insistent în minutul 4, încât să puncteze pentru 1-0, înconjurat de niște fundași care fie nu s-au trezit, fie nu au avut destulă forță pentru a-l opri.

Au trecut însă doar două minute până când oaspeții au egalat. Gorobsov le-a dat băimărenilor o „mână de ajutor”, oprind mingea cu mâna în careu. Portarul Bota a transformat penalty-ul, provocându-le timișorenilor puține emoții. acestea au dispărut însă în minutul 18, când Zăgrean a obținut o lovitură de la unsprezece metri, iar Tameș a executat-o cu succes: 2-1. Prima jumătate de meci s-a încheiat cu un moment de magie al lui Axente, care a reluat cu călcâiul din șase metri, însă Bota a reușit să rețină mingea.

Suporterii nu-l mai vor pe Iancu

Alin Roman, cel mai tânăr marcator din acest sezon al ligii secunde, a fost foarte aproape de a restabili egalitatea la începutul reprizei secunde, însă Andrei Zăgrean a fost cel care a înscris în cele din urmă. Atacantul a fructificat cu o lovitură de cap centrarea lui Popovici, liniștindu-i pe suporterii alb-violeți. Aceștia din urmă au adoptat pentru prima dată o poziție radicală împotriva lui Marian Iancu, afișând un mesaj dur: „Ai pretins ani la rând că ești un mare investitor / Ne-am săturat de tine, țigan cerșetor”.

Protestul galeriei vine după ce președintele clubului a amenințat că va desființa echipa dacă autoritățile locale și județene nu vor da bani în noul sezon grupării alb-violete.

Pe teren, Poli a continuat să domine, iar Popovici a scos un penalty, după o acțiune personală. Căpitanul Tameș a executat însă foarte slab și Bota a apărat. În loc de 4-1 s-a făcut 3-2, în minutul 75, când Petrică Dragoș a înscris cu capul din preajma careului mic.
Popovici sau Chiș au semnat cele mai mari ratări ale timișorenilor pe final de meci, când Baia Mare a și marcat, însă golul a fost anulat pentru offside.

Iancu nu a fost singurul om contestat de suporteri. Nemulțumiți de faptul că Poli a făcut pasul înapoi în ultimul sfert de oră, spectatorii de la tribuna a II-a au scandat „demisia” și l-au huiduit pe Vali Velcea.

articol scris de Radu Faur

foto de Isvan Szasz

08 Oct. 2011, 19:59 Campionat
Pe aceeași temă