Jerry Gane rămâne calm după ce Vâlcea a ajuns în zona roșie. „În acest moment suntem o candidată la retrogradare. O să încerc să motivez echipa”

Marius ANGHEL 18 Sep. 2016, 14:22 Campionat
Jerry Gane rămâne calm după ce Vâlcea a ajuns în zona roșie.**

Al treilea eșec consecutiv suferit de CSM Râmnicu Vâlcea, 0-2 cu Foresta Suceava a inflamat spiritele în Zăvoi. Fanii vâlceni au apostrofat jucătorii și antrenorii la finalul meciului de sâmbătă, un fapt înțeles de Jerry Gane, principalul „viperelor” fără venin și dinți.

„Le dau dreptate suporterilor, așa e, când pierzi acasă, nu aduni puncte, se crează o stare de iritare. Ei îți cer socoteală, de ce bagi pe ăla, de ce nu l-ai scos pe celălalt, dar eu am toată responsabilitatea și îmi asum rezultatele. Îi înțeleg pe fani că sunt revoltați, dar, ca să îi liniștești, trebuie să aduci rezultate bune în viitor. Prin venirea mea și a unor jucători cu experiență, suporterii și-au creat iluzii că ne putem bate la promovare, dar am început prost sezonul și suferim”, a declarat Gane. La finalul meciului, majoritatea fotbaliștilor vâlceni au mers să salute galeria, fapt refuzat însă de doi dintre jucători.

„Nu meritam să pierdem”

Tehnicianul CSM-ului acuză ocaziile ratate de jucătorii săi, printe care două bare, dar și eroarea decisivă a lui Muțiu și crede că echipa sa a pierdut nemeritat. „Meciul s-a decis când am avut ocazii și nu le-am finalizat. Până am primit golul, am fost echipa care a controlat jocul. Până la urmă, ne-am bătut singuri, nu poți să iei un gol de junior cum l-am luat din eroarea lui Muțiu, el a fost ezitant și la Clinceni, probabil acum îi dau șansă și lui Cabuz, de asta am concurență pe posturi. La 0-1, avem bară prin Stana, avem două ocazii bune, al doilea gol vine pe final de meci, care conta mai puțin. Nu meritam să pierdem, dar e clar că suferim la nivelul încrederii, se acumulează stres la jucători, pe fondul acesta facem greșeli și le dăm situații adversarilor, fără ca aceștia să creeze mare presiune”, a mai spus Gane.

„Eu știu ce înseamnă presiunea, dar sunt mulți jucători care nu suportă acest aspect și este greu”

Jerry Gane recunoaște că, deocamdată, CSM este o candidată la retrogradare, dar nu ia în calcul o demisie și speră să redreseze lucrurile în etapele următoare.  „Suntem o candidată la retrogradare, mi-e greu să spun asta, dar suntem în zona roșie, nu reușim să câștigăm de trei meciuri și în acest moment ne batem acolo. Nu dramatizăm, este doar etapa a 7-a, dar este situație dificilă. Ne așteaptă o deplasare grea la Brăila, apoi jucăm acasă cu Reșița, singurul mod în care ne putem recăpăta încrederea este să aducem puncte, ca să avem liniște. Eu o să încerc să motivez echipa, am mai trecut prin astfel de situații, eu știu ce înseamnă presiunea, dar sunt mulți jucători care nu suportă acest aspect și este greu, majoritatea sunt tineri. Aștept mai mult de la cei cu experiență, dar ei au încercat în multe momente, dacă dai gol, atunci vii cu alt suflu în joc. Suceava s-a apărat, noi am presat și la un moment e normal să ai un recul, când ești gazdă și presezi, consumi mai multă energie”, a încheiat tehnicianul din Zăvoi.

CSM Râmnicu Vâlcea are o singură victorie în șapte etape, cea obținută în Zăvoi cu Berceni și totalizează doar șase puncte, având -3 în clasamentul adevărului. Tot atâtea puncte mai are în clasament și Metalul Reșița și CS Balotești.

Articol scris de Adi Georgescu

Marius ANGHEL 18 Sep. 2016, 14:22 Campionat
Pe aceeași temă