Ionuț Voicu a recunoscut că merita cartonaș roșu în meciul cu Turris. „Îmi pare rău doar că mi-am lăsat echipa în zece, că i-am dezamăgit un pic pe suporteri”

Marius ANGHEL 26 Feb. 2020, 12:40 Campionat

Un moment important în meciul dintre Rapid și Turris Oltul (scor 0-0), desfășurat marți seară, la Voluntari, care a influențat jocul din repriza a doua, a fost eliminarea în prelungirile primei părți a întâlnirii a căpitanului echipei gazdă, Ionuț Voicu. Fundașul dreapta a avut o intrare tare, cu ambele picioare în față, asupra lui Haită, în minutul 45+2, iar arbitrul a arătat direct cartonașul roșu, faza atrăgând și o serie de incidente, atât pe teren, cât și în tribună. În partea secundă, jucătorii lui Daniel Pancu n-au acuzat faptul că sunt în inferioritate, însă nici nu au reușit să pună cu adevărat în pericol poarta adversă, ba chiar au avut noroc în ultimele minute, când Voinea și Pană au irosit două mari ocazii de gol, cele mai importante ale jocului.

Ionuț Voicu: „Într-adevăr, arbitrul a luat decizia corectă. A fost de roșu”

La finalul întâlnirii, Ionuț Voicu a recunoscut că intrarea sa asupra lui Florian Haită a fost una de roșu și că eliminarea dictată de arbitru a fost corectă, cu toate că, în acele momente ale jocului a protestat îndelung. Căpitanul Rapidului le-a mulțumit coechipierilor săi că au luptat până la final pentru a menține măcar egalul.

„A fost o intrare mai tare a mea. Am vrut să joc mingea, el a fost mai rapid ca mine, a deviat-o și, într-adevăr, arbitrul a luat decizia corectă. A fost de roșu. Mă bucur că jucătorul de la Turnu nu a pățit nimic, a putut să joace în continuare. Le doresc baftă. Se întâmplă în fotbal. Îmi pare rău doar că mi-am lăsat echipa în zece, că i-am dezamăgit un pic pe suporteri. Sunt sigur că ne vom reveni și până la capăt vom promova. Astăzi s-au întâlnit două echipe puternice și era normală această încrâncenare. Îmi pare rău că nu am marcat, dar am și avut noroc pe final. Ei au avut o bară. Până la urmă, cred că este un rezultat echitabil”, a spus Ionuț Voicu, care e convins că Daniel Pancu va găsi un înlocuitor pe măsură pe perioada în care va fi suspendat: „Avem jucători care să mă înlocuiască și or să o facă cu brio.”

În acest sezon, fundașul de 35 de ani a evoluat în 19 meciuri, în toate ca titular.

Daniel Pancu: „Nu putem să garantam că dacă am fi rămas 11 la 11 am fi câștigat jocul sau nu l-am fi pierdut”

Antrenorul Rapidului a comentat și el faza care a creat tensiune în prelungirile primei reprize și a adus jandarmii pe teren pentru a liniști spiritele în galerie. Pancu a văzut de pe margine că intrarea lui Ionuț Voicu asupra lui Haită a fost de cartonaș roșu.

„Mie, de pe margine, mi s-a părut intrare de cartonaș roșu. Acum nu știu. Voi vedea și eu faza când intru la vestiar. Oricum, nu mai contează. El este un jucător care pune mult suflet, e un jucător cu agresivitate multă pozitivă. E posibil… nu știu, nu e un jucător dur, pentru că nu are multe cartonașe roșii. El, de obicei, joacă mult la minge. O să văd ce s-a întâmplat. Nu mai contează, totul e istorie.

A fost, într-adevăr, o imprudență, dar e jucător ca și ceilalți, e om și se întâmplă. Nu putem să garantam că dacă am fi rămas 11 la 11 am fi câștigat jocul sau nu l-am fi pierdut”, a comentat Pancu.

Cu 36 de puncte, Rapid se menține pe locul 3, acum la un punct în spatele celor de la CS Mioveni și la opt de liderul UTA. În etapa următoare, Rapid joacă duminică, de la ora 11:00, la Timișoara, cu ASU Poli (locul 8, cu 31 de puncte).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Marius ANGHEL 26 Feb. 2020, 12:40 Campionat
Pe aceeași temă