Ionuț Popa, spectator ironic la meciul fostei sale echipe, ACS Poli – Sepsi. „Eu, cu acest lot, pe aceste locuri terminam”. Antrenorul a dezvăluit când va pleca de la UTA

Marius ANGHEL 03 Apr. 2018, 15:21 Campionat
  • Vorba: „Se spune că cine bea o dată apă din Bega, nu mai pleacă din Timișoara”, i se poate aplica și lui Ionuț Popa, prezent luni seara pe stadionul „Dan Păltinișanu” la meciul de Liga 1 dintre ACS Poli și Sepsi (scor 2-2).
  • Actualul director tehnic de la UTA ne-a povestit că avea un „drum la ceas de seară” prin orașul vecin Aradului și Cristian Păcurar (n.r. – antrenorul secund al UTA-ei) l-a convins să vină la stadion.
  • Fostul antrenor al lui ACS Poli a avut câteva ironii la adresa clubului alb-violet, dar ne-a și destăinuit că nu dorește să stea pe termen lung la UTA.

 

Nu e prima dată când Ionuț Popa își urmărește din tribună fosta echipă. Pe 11 martie, antrenorul a fost spectator și la meciul jucat la Voluntari, cu Juventus București, de ACS Poli. Atunci, arădeanul avea a doua zi meci aproape, cu UTA, la Balotești. Ieri seară, Popa spune că a avut un drum prin Timișoara, însoțit de secundul Cristian Păcurar, care l-a și convins să meargă la meci. Antrenorul a stat la tribuna a doua, alături de Petre Țurcaș, fostul antrenor cu portarii din stafful său de la Timișoara.

Popa a avut o serie de ironii către fosta sa echipă, cea care îl schimba după doar un meci oficial desfășurat în 2018. Vizați au fost atacantul Mihai Roman, care nu a impresionat de când a venit la Timișoara, apărarea, unde Artean e improvizat fundaș central și ieri și-a dat autogol, dar și faptul că nici Leo Grozavu nu joacă cu mulți juniori, așa cum i se reproșa lui.

„Eu eram prin Timișoara cu secundul Cristian Păcurar și el a spus să mergem la meci. Eu nu am vrut. Normal că am stat cu Țurcaș, e prietenul meu. Jucătorul meu preferat la acest meci a fost Ciucur. Am plecat când a fost schimbat. Poli, în acest moment, are lot de locurile 7-8. Eu, cu acest lot, pe aceste locuri terminam. E un lot complet pe posturi. Un atacant foarte bun. Apărarea foarte bună. Fundașii dau goluri. Dar nu știu ce se întâmplă cu tinerii, Velcotă și Bîrnoi au fost vânduți în străinătate? Eu când eram acolo se vorbea de întinerirea echipei și doi oameni insistau pe asta la primar: Cristea Opria (n.r. – impresar apropiat clubului) și Viorel Boiț (n.r. reprezentatul entității ce deține palmaresul Politehnicii), ne-a declarat Popa.

Popa spune că nu va termina sezonul pe banca celor de la UTA

Ironia sorții, Ionuț Popa lucrează acum cu mulți tineri la UTA. Antrenorul spune că nu dorește să stea prea mult la echipă și a evitat să comenteze conflictul cu suporterii. „E greu la UTA, suntem la retrogradare. Eu vreau să plec de la echipă atunci când va fi salvată matematic. Momentan, echipa nu e în parametrii optimi. Jucătorii tineri trebuie să crească de la meci la meci. Pregătirea fizică nu e așa de bună ca la Poli”, a punctat Popa.

Săptămâna aceasta, arădenii fac două antrenamente pe zi, iar sâmbătă, duminică și luni au liber pentru Paște, mai ales că echipa ar fi jucat acasă cu Olimpia Satu Mare, formație retrasă, astfel că va câștiga trei puncte la „masa verde”.

Nu e optimist în privința stadionului Motorul

Popa a mai punctat că e convins că derby-urile cu timișorenele ASU Politehnica, din jurul datei de 25 aprilie, și Ripensia, din a doua jumătate a lunii mai, se vor juca tot la Șiria.

„Mai e mult de lucrat la Motorul. Nu cred că va fi gata până în vară”, a mai punctat Ionuț Popa.

După 27 de meciuri jucate în Liga 2, UTA ocupă locul 12, cu 31 de puncte, la patru lungimi distanță de ultimele două locuri retrogradabile. Cum în weekend câștigă la „masa verde”, următorul meci oficial al echipei arădene are loc la finalul săptămânii viitoare, la Șiria, cu Sportul Snagov.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 03 Apr. 2018, 15:21 Campionat
Pe aceeași temă