Ionuț Popa, sincer după remiza obținută de UTA: „Rezultat obținut cu noroc după un joc slab”. Antrenorul își urechează din nou jucătorii: „Mă deranjează atitudinea unora”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2018, 15:15 Campionat

UTA nu a arătat deloc bine contra celor de la Energeticianul, cu probleme mari în special la mijlocul terenului. Punctul a fost obținut pe final, cu golul lui Manea care a provenit de la o centrare a lui Janos dintr-o lovitură liberă obținută tot de acesta.

Ionuț Popa nu a ocolit realitatea la finalul partidei, problemele echipei sale fiind destul de evidente. „Un rezultat obținut cu noroc la o fază fixă după un joc slab al nostru, neașteptat de slab. Facem cantonament, ne pregătim, dar nu jucăm. Mă deranjează atitudinea unor jucători care nu depun efort, evaluarea este permanentă, așadar totul este în mâna lor. Doar ei decid dacă vor rămâne sau nu la echipă. Nu am atacat, nu am reușit să ducem mingea spre poartă în prima repriză, toți îi pasau doar lui Hrezdac, de parcă săracul copil era Messi, puneau presiune pe el”, a remarcat, citat de Sport Arad, imediat după meci experimentatul tehnician al „Bătrânei Doamne”.

Exact în urmă cu două săptămâni, UTA lua un gol tot pe o eroare al celui mai experimentat jucător din lotul său. „Golul nostru a fost o greșeală imensă a lui Enescu. Dacă unui jucător de 30 de ani, care are sute de meciuri în prima ligă și în străinătate, trebuie să îi explici cum să joace într-o zonă sau alta, devine complicat pentru toată lumea. Asta e, măcar nu am pierdut. Nu știu dacă este un punct de moral, noi în ultimele patru etape am pierdut doar la Târgoviște. Încercăm să obținem câte ceva din fiecare meci, dar nu reușim de fiecare dată”, a adăugat Popa.

După intrările lui Janos și Rafael Iuga, UTA avea nu mai puțin de cinci juniori pe teren, situație datorată în special absențelor numeroase din lot.  „Am riscat astăzi cu juniorii, dacă nu era o problemă cu cartonașele lui Benga, poate făceam alte schimbări și intra chiar și Miculescu. Lotul este restrâns, avem jucători accidentați, iar problema la noi este apărarea. Dar, în general sunt lacune multe în joc. Întârziem mult, nu se mișcă jucătorii în față, pasăm greșit”, a mai recunoscut „Mister”.

Săptămâna viitoare urmează derby-ul cu ASU Politehnica, iar situația e una cât se poate de clară. „Nu știu dacă echipa este în regres, dar trebuie să câștigăm la Timișoara”, a fost prima remarcă a lui Popa referitoare la meciul toamnei pentru suporterii arădeni.

Lupa pe jucătorii cu experiență: „Am așteptări de la ei, de aceea îi critic atât de des”

De când a început sezonul, dar mai ales odată cu apariția rezultatelor negative, Ionuț Popa a vorbit mereu despre aportul jucătorilor săi cu experiență. Pop și Petra au plătit la un moment dat cu excluderea din lotul de 18, iar acum e rândul lui Daniel Vădrariu să facă tușa.

Chiar dacă UTA are și așa multe probleme cu accidentările, fostul fundaș stânga al lui ACS Poli a fost lăsat pe bancă în meciul cu Energeticianul. „Vădrariu a făcut un meci foarte slab la Târgoviște, cel mai slab făcut de el vreodată din câte am văzut eu. De aceea nici nu l-am băgat astăzi, sper să își revină și să reintre în echipă. De la el, Enescu, Manea și Cipri Rus sunt așteptările cele mai mari, pentru că au experiență, au vârsta necesară pentru a se impune și a face performanță. De aceea îi și critic mai des pentru că aștept foarte mult de la ei. De altfel și căpitanii i-am stabilit dintre ei. Sunt vreo trei-patru posibilități, în funcție de cum vor evolua fiecare vom decide și cine va purta banderola la fiecare meci”, a explicat Ionuț Popa, citat de Sport Arad.

Dar, cel puțin după meciul de ieri, încheiat 1-1 în compania celor de la Energeticianul, antrenorul „roș-albilor” a mai pomenit câteva nume la capitolul dezamăgiri. „Nu pot să cer foarte mult de la Costin, care a revenit acum după accidentare sau de la Hrezdac, care a debutat la 17 ani. Dar Benga, Copaci și atacanții m-au dezamăgit. Nici Oprea nu a dat randamentul scontat, Enescu la fel. La un moment dat nu aveam jucător între linii, a lipsit și Coulibaly, care este un mijlocaș esențial pentru noi. Cât despre portar, am discutat cu Dan Țapoș înainte de meci și am căzut de acord că trebuie să apere Orlic. Nu știu dacă a avut vină la gol, a fost totuși un șut pe centrul porții din ce am văzut eu”, a mai punctat „Mister”.

Daniel Vădrariu a fost unul dintre cei mai constanți utiști în prima parte a sezonului, evoluând pe stânga în linia de trei din spatele vârfului. La Târgoviște, fotbalistul de 28 de ani a fost înlocuit în minutul 43 cu Matei, Popa motivându-și opțiunea prin prestația slabă a elevului său.

CITEȘTE și:

Hrezdac a debutat în Liga a 2-a la nici 17 ani împliniți: „Presiunea e destul de mare, am încercat să joc cât mai simplu”

Iuga: „Sunt două puncte pierdute, la ce echipă avem ar trebui să câștigăm fiecare meci. La Timișoara cu un singur gând – victoria”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 21 Oct. 2018, 15:15 Campionat
Pe aceeași temă