Ionuț Popa își ține din scurt jucătorii, chiar și din concediu medical: „A insistat să ținem ritmul, să nu luăm piciorul de pe accelerație”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Apr. 2019, 17:08 Actualizat: 04 Apr. 2019, 17:09 Campionat
Ionuț Popa își ține din scurt jucătorii, chiar și din concediu medical:  „A insistat să ținem ritmul, să nu luăm piciorul de pe accelerație”

Lucrurile par a intra pe un făgaș cât de cât normal în ceea ce privește banca tehnică a UTA-ei. Încurajat și de rezultatul destul de bun al analizelor, inclusiv al examenului spectroscopic, Ionuț Popa a fost în ultimele zile la echipă pentru a transmite clar mesajul său către jucători înainte de un nou meci pe puncte, cel din „fieful” codașei CS Balotești.

Sigur, „principalul” nu a ieșit încă din concediul medical, așa că de antrenamentele echipei s-au ocupat tot „secundul” Cristian Păcurar, preparatorul fizic Valerio Zuddas și Dan Țapoș, responsabil cu pregătirea portarilor. „Mister a fost pe la noi, ieri cam o jumătate de oră și azi în jur de 10-15 minute. A insistat să ținem ritmul, să lucrăm bine la antrenamente, să nu luăm piciorul de pe accelerație. Nu a venit neapărat să atragă atenția asupra unui anumit aspect, ci pur și simplu a aflat și dânsul că au fost mici probleme cu patru-cinci jucători care au început mai greu săptămâna. După ce luni a fost liber, marți au lipsi de la antrenamente câțiva fotbaliști și a rezultat un dezechilibru în pregătirea tehnico-tactică a gruplui. Au avut și mai au probleme Copaci, El Hasni, Iuga și Melinte, sper să-i recuperăm pe toți până plecăm vineri, spre Balotești”, a menționat Păcurar, citat de Sport Arad.

Ca și în precedenta deplasare în zona Capitalei, utiștii călătoresc mâine cu autocarul, dar stafful tehnic susține că acest lucru nu are nimic de-a face cu deznodământul confruntării cu Academica. „La Clinceni am avut o abordare greșită, deși noi credem că avem o echipă cu care putem să ne și apărăm, dar și atacăm în zece oameni. Jucam cu echipa ce a dat cele mai multe goluri, care are cel mai bun joc de posesie cu progresie din serie și, totuși, nu le-am cerut jucătorilor doar să se apere. Am spus și atunci și repetăm și acum am fost nemulțumiți de jocul pe faza de atac, am făcut un joc urât, dar asta cred că a fost valabil și pentru cei de la Clinceni. Am pierdut pe final din cauza unor erori în defensivă, nu știu dacă puteam avea o altă abordare. A văzut toată lumea ce a pățit Luceafărul, care ne-a bătut pe noi și pe Aerostar Bacău practicând un pressing înalt, dar la Clinceni a luat cinci cu aceeași tactică de joc”, mai susține antrenorul „secund” al „roș-albilor”.

„Bătrâna Doamnă” va călători două weekenduri la rând la București. După meciul de sâmbătă cu Baloteștiul, urmează „intermediara” de pe „Motorul” cu Pandurii, ca apoi arădenii să fie oaspeții celor de la Metaloglobus. Partida cu trupa lui Laszlo Balint a fost mutată de sâmbătă pe duminică, tocmai pentru ca ambele combatante să aibă o zi în plus pentru a pregăti cât mai bine meciul.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Apr. 2019, 17:08 Actualizat: 04 Apr. 2019, 17:09 Campionat
Pe aceeași temă