Ionuț Popa a făcut show total după ce a umilit-o pe ACS Poli cu UTA: „M-am dat cu capul de sărăcie, am fost lucrat”. Tehnicianul i-a făcut praf pe cei de la CFR

Marius ANGHEL 02 Sep. 2018, 11:22 Campionat

Ionuț Popa nu a „iertat” pe nimeni sâmbătă, după ce a câștigat cu UTA, scor 3-0, derby-ul Vestului cu ACS Poli, desfășurat pe „Dan Păltinișanu”. Antrenorul a „dat” în cei care au condus clubul timișorean spre insolvență și neputință fotbalistică, dar nu i-a iertat nici pe cei de la CFR Cluj, eliminați rușinos din Europa League de o echipă din Luxemburg.

Popa a recunoscut că meciul cu ACS Poli nu a fost deloc unul grozav. „Un joc urât. Dacă ajungem să jucăm la 30 de grade fotbal… Ți-e și teamă să nu pățească jucătorii ceva, pentru că abia mai poți respira. Jocul nu a fost deosebit, dar noi am mai avut trei-patru ocazii mari, am dominat adversarul a fost o victorie meritată. Nu mă așteptam, pentru că Poli are jucători care au evoluat în Liga 1: Bîrnoi, Velcotă, Popovici, Bocșan, Drăghici, Curileac, Haruț, care au fost de multe ori titulari. În repriza a doua am dominat total, dacă în prima repriză jocul a fost cât de cât echilibrat”, a punctat antrenorul arădean.

Reproșul cu atacantul nigerian revine în actualitate

Ionuț Popa a plecat de la Timișoara în luna februarie, supărat că la ACS Poli nu a fost adus un atacant nigerian solicitat de el. Antrenorul susține că a fost lucrat pe la spate. „Dedic victorie lui Rinu Răducu Birlică și lui Robu Nicolae. Așa fac eu când bat cu 3-0. Când eram eu antrenor, Timișoara era declarată echipa anului, îi cam bătea pe mulți. Eram aproape de play-off. Dacă ascultau de mine și aduceau acel jucător, azi poate erau în Liga 1. Îmi pare bine că sunt la UTA, pentru că acolo m-am lansat ca antrenor în Liga 1, indiferent ce au suporterii de spus, și nu o să uit asta niciodată. La Poli am jucat la copii și juniori, am venit într-un moment istoric, când echipa era la -14, m-am dat cu capul de sărăcie și când am vrut să fac bine, mi-au tăiat craca. Am fost lucrat!”, a jubilat, ironic, Popa.

„CFR Cluj este rușinea fotbaului românesc”

Ionuț Popa spune că a refuzat, recent, oferte din prima și a doua ligă, și că nu s-ar duce la CFR Cluj, club aflat într-o degringoladă totală după ce Dudelange, campioana Luxemburgului, a eliminat-o din Europa League. „Am văzut campioana. Nu vă aduceți aminte că am făcut spectacol cu ei? Este rușinea fotbalului românesc. Pe antrenorul lor l-aș fi apreciat dacă și-ar fi dat demisia de onoare. Eu, în general, țin cu antrenorii, dar să-l dai afară pe Edi Iordănescu după trei meciuri și să-l ții pe acest antrenor… După rușinea acesta… E în continuare o rușine. Evoluția CFR-ului a băgat cuțitul în inima iubitorilor de fotbal din România”, a spus, nemilos, Popa.

Mai milos cu FCSB și cu Cosmin Contra

Popa nu a fost așa de dur și cu FCSB. „Și la meciul cu Steaua îmi pun un semn de întrebare. De ce o echipă de talia Stelei nu are doi portari seniori și unul junior”, a fost singurul comentariu al tehnicianul, fan declarat al echipei roș-albastre. Ca amănunt, fata lui Popa, Medamira, este născută pe 7 mai, dată „cu roșu” în calendarul oricărui stelist.

Întrebat despre echipa națională, Popa a fost din nou concis. „Este greu și pentru Cosmin, are o arie de selecție mare”, a punctat tehnicianul.

Rămâne modest cu UTA

Întrebat despre obiectivul celor de la UTA, formație urcată temporar pe locul 2, antrenorul a vorbit de partea a doua a clasamentului. „UTA are ca obiectiv clasarea pe locurile 10-15. Ținând cont de starea materială și de jocul echipei, anul acesta nu putem mai mult”, a explicat Popa.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki Jozsi (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 02 Sep. 2018, 11:22 Campionat
Pe aceeași temă