Ionuț Popa a dat vina pe arbitraj și ghinion pentru înfrângerea cu Clinceni. „Se impunea clar o eliminare la ei. Un rezultat de egalitate era echitabil”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Sep. 2018, 10:33 Actualizat: 16 Sep. 2018, 10:34 Campionat

UTA a jucat bine în fața liderului Academica Clinceni și a dat impresia că va obține cel puțin un egal cu ilfovenii. O relaxare în defensivă a dus însă la golul neașteptat al lui Bogdan Barbu (78) în finalul meciului de la Arad, iar apoi jucătorii lui Ionuț Popa n-au mai avut timp să revină pe tabelă, astfel că au cedat cu 0-1. „Bătrâna Doamnă” a pierdut primul meci pe teren propriu în acest sezon, însă, la final, Ionuț Popa nu a avut ce să le reproșeze jucătorilor săi. Un egal ar fi fost mai echitabil, susține experimentatul antrenor.

„Deși am pierdut acest joc, vreau să îmi felicit fotbaliștii pentru modul în care s-au dăruit și pentru faptul că meritau poate chiar victoria. Am întâlnit un adversar care, în repriza a doua, a ajuns o singură dată la poartă, când au dat gol. O fază pe care eu i-am reproșat-o arbitrului, pentru că a fost un fault clar la Vădrariu. Noi am ratat mult în repriza a doua, Pop a trimis peste poartă cu capul, Oprea a preluat greșit în careu, Coulibaly a tras în capul unui adversar din poziție bună. Pur și simplu, mingea nu a intrat în poartă, deși în ultimele minute am forțat și am jucat cu trei fundași centrali. Un rezultat de egalitate era echitabil, dar fotbalul este uneori nedrept și am pierdut. Mi-aș fi dorit o victorie pentru moralul echipei”, a spus, citat de Sport Arad, Ionuț Popa.

„Absența lui Costin a contat enorm, a trebuit să schimb posturile și perechile pe lateral. Nu sunt mulțumit de jucătorii care au intrat de pe bancă, mai ales de Janos, care nu știu când va juca la un nivel mulțumitor. De fapt, sunt dezamăgit că unii jucători care au pretenția să joace nu își dau silința când întră în teren”, a mai spus antrenorul utist.

„Sunt dezamăgit de maniera de arbitraj. Nu l-am înțeles deloc pe central”

Antrenorul UTA-ei a avut o mulțime de reproșuri pentru arbitru, centralul Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) gafând în multe rânduri cu deciziile luate pro Clinceni. De exemplu, căpitanul ilfovenilor, Răzvan Patriche, a fost iertat de eliminare după un henț clar făcut în fața careului, chiar „sub” ochii centralului.

„Sunt dezamăgit de maniera de arbitraj. Nu l-am înțeles deloc pe central. A fost exigent de două ori cu Benga la un aut, dar când jucătorii lor au făcut faulturi din spate și hențuri clare n-a luat nicio măsură. Se impunea clar o eliminare la ei încă din prima repriză și mă refer la faultul asupra lui Rus și hențul ce ar fi trebuit să aducă al doilea cartonaș la unul dintre fotbaliștii lor. Adversarii noștri au fost pe teren doar în prima repriză, în partea a doua am dominat, dar nu am reușit să înscriem, dacă erau în 10 oameni poate era altul rezultatul”, a „tunat” Popa.

În final, Ionuț Popa a vorbit și despre spectatori: „Mulțumesc publicului care a fost admirabil și astăzi. A susținut echipa într-un mod deosebit, pe care îl vezi doar la echipe cu prestigiu”.

După această înfrângere, UTA a rămas cu 13 puncte și a căzut pe locul 6. Etapa următoare joacă în deplasare la Sportul Snagov.

Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Sep. 2018, 10:33 Actualizat: 16 Sep. 2018, 10:34 Campionat
Pe aceeași temă