Ionel Ganea vrea o ligă secundă organizată ca primul eșalon. Mărturisiri dure: „Nu am mai luat de șapte luni bani. Cei tineri trebuie să joace să nu mai rămână la Timișoara”

Octavian Vasilescu 10 Aug. 2018, 15:59 Campionat
Ionel Ganea vrea o ligă secundă organizată ca primul eșalon. Mărturisiri dure:

Oricât de mult ar încerca cei de la club să mascheze problemele, ACS Poli are o situație foarte dificilă înainte de primul meci acasă, cu Dacia Unirea Brăila. Ionel Ganea a fost destul de optimist când a fost întrebat de situația banilor la echipă, dar și despre spectatorii care în Liga I erau tot mai puțini la echipa retrogradată. În schimb, Alexandru Popovici a pus lucrurile într-o cu totul altă perspectivă, vorbind despre faptul că are șapte luni de neplată, că știe că oamenii nu vor veni la stadion și că cei tineri trebuie să se motiveze pentru a pleca cât mai repede la ACS Poli!

Ganea a testat șase jucători și a păstrat doi, dar nu a dorit să le spună numele. „Întâlnim o echipă cu experiență, care activează de foarte mult în Liga a II-a. După părerea mea este cu un palmares și cu o experiență destul de bună. Am văzut la primul meci al lor că și ei sunt o echipă în construcție. Dar eu cred că Brăila va veni aici să ne pună probleme și trebuie să fim foarte atenți cu ei.  Avem doi jucători care au rămas, pentru mine mai mportant este meciul de duminică„, a precizat Ganea.

Tehnicianul spune că echipa este plătită acum la zi, cu salairile micșorate, și că banii nu sunt o problemă așa de mare. „Jucătorii care sunt acum la echipă, mare parte din ei nu au probleme financiare. Pentru cei vechi sunt ceva probleme dar domnul președinte se luptă să le ofere restanțele financiare, au primit o parte din salariu. Eu cred că este un lucru foarte bun pentru noi„, a explicat tehnicianul.

Ganea vrea o ligă secudă organizată pe modelul primei ligi

Antrenorul alb-violeților speră ca echips să aibă rezultate și să readucă spectatorii la stadion. Ganea e dernajat de programarea vara la amiază, dar și de fstul că Liga a II-a are o singură serie de 20 de echipe. „Eu sper. Nu sunt la prima situație de acest gen, am fost la echipe cu probleme. La Călărași, la U Cluj, am avut tot așa la început puțini spectatori. Eu cred că numai rezultatele îi pot aduce aproape de echipă și în număr cât mai mare la stadion. Problema cea mare pentru noi și restul echipelor este că suntem obligați să jucăm pe o caniculă destul de mare. Nu înțeleg de ce nu s-au făcut două serii de 14 echipe. În opinia mea, acest campionat cu 20 de echipe nu are nicio logică, din moment ce la Liga I se joacă cu 14 echipe, șase în play-off, opt în play-out. Eu cred că era bine să se treacă la un sistem competițional ca  în Liga I, cu 14 echipe, șase pentru promovare și opt pentru play-out„, a punctat tehnicianul.

Jucătorii vor să facă uitată înfrângerea cu Farul

Alexandru Popovici a spus că preferă să uite meciul pierdut cu 4-1 la Constanța. „Din punctul meu de vedere este prima etapă, pentru că la meciul trecut nu m-am gândit niciodată, mai ales în primele 20 de minute, că va fi rezultatul final de 4-1. Cred că a fost o lecție pentru noi și trebuie să ne dăm seama că indiferent de probleme care au fost la club, suntem Poli Timișoara. Suntem copii, plus cei experimentați care au rămas. Ne-am asumat acest lucru, am acceptat condițiile care sunt aici. Trebuie să înțelegem că jucăm pentru Poli Timișoara și nu mai putem accepta ce s-a întâmplat în prima etapă. Cred că în următorul mei ne vom prezenta altfel și cu siguranță vom avea o altă atitudine„, a precizat Popovici.

Atacantul nu și-a luat niciun salariu în 2018

Fotbalistul care va împlini 30 de ani luna viitoare a povestit că el stă neplătit de când a revenit la Poli Timișoara, după jumătate de an în străinătate. ” Nu e tocmai ușor, dar dacă stăm să ne gândim zilnic și ne încărcăm cu problemele care sunt, nu ne mai prezentăm la stadion. Când mă gândesc că nu am mai luat de șapte luni banii…Fiul meu are șapte luni și nu a văzut niciun salariu de la tatăl lui, nu e tocmai OK. Dar mi-am asumat acest lucru, am plecat la un drum. Nu stau să mă gândesc zilnic unde mă schimb și că sunt neplătit sau plătit. Fac acest lucru pentru cred că toți iubim acest sport, iubim fotbalul și de asta suntem aici. Sunt aici și datorită lui Mister, lui Ionel, pentru că are încredere în mine. El cred că ne motivează cel mai mult, pentru că el este alături de noi zi de zi„, a povestit Popovici, cu emoție în glas.

Nu se așteptă la spectatori, pe tineri îi sfătuiește să joace bine ca să prindă un transfer

Popovici a fost sincer și e convins că duminică nu vor veni mulți timișoreni la meci. „Sunt convins că nu va fi foarte multă lume, stadionul va fi gol. Dar sunt obișnuit de 4-5 ani de zile de când am revenit la echipă. Eram obișnuit să fie stadionul plin la Timișoara. Nu cred că mai este o problemă numărul spectatorilor„, crede atacantul.

Situația deprimantă de la clubul care a cerut marți intrarea în insolvență e reflectată perfect de spusele lui Popovici, care spune că tinerii trebuie să joace bine pentru Poli tocmai pentru a părăsi echipa! „Cei tineri trebuie să joace pentru ei, să nu mai rămână la Poli Timișoara în situația în care suntem acum, să tindă să ajungă la o echipă mult mai mare din România sau străinătate. Noi, restul, să ne bucurăm de fotbal, să sperăm că ne vom lua banii și să nu dezamăgim încredere oamenilor. Nu ni se pare uman, dar cred că celor care organizează meciuri la această oră, nu le pasă. Mi-aș dori să-i văd pe cei care organizează meciurile măcar să stea la ora 13 să se uite la meci. Nu să joace„, a conchis jucătorul.

Prosport și Gazeta Sporturilor, interzise la conferințele antrenorului

Joi după-amiază, clubul le-a comunicat corespodentului liga2 și Prosport, Anda Deliu, dar și lui Cornel Biholari, corespodentul Gazetei Sporturilor (ambii activând și la publicații locale din Timișoara), că antrenorul Ionel Ganea va refuza să vorbească la conferințele de presă dacă cei doi sunt prezenți. În rest, clubul a comunicat că nu există restricții. Acest fapt a apărut la o zi după ce secundul Emil Szolomajer i-a dat pe cei doi afară din spatele porții la un meci amical, fără explicații. Nici decizia lui Ganea nu a fost motivată în vreun fel.

Astfel, la conferința susținută chiar de aniversarea sa, „Ganezul” a vorbit în fața a doar doi jurnaliști și un cameraman. La începutul conferinței, tehnicianul chiar a întreabat dacă mai vine cineva.

ACS Poli are 0 puncte și e pe penultimul loc după prima etapă. Brăila e pe 12 deoarece a pierdut cu 2-1, nu cu 4-1. Meciul de duminică începe pe „Dan Păltinișanu” de la ora 13 și va fi televizat.

Articol scris de Anda Deliu

 

 

 

Octavian Vasilescu 10 Aug. 2018, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă