Ioan Mera, căpitan la ASU, fost jucător la ACS: „Am demonstrat că noi suntem Poli Timișoara”. Explicația gestului lui Motreanu și importanța derby-ului cu UTA

Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 12:09 Campionat
Ioan Mera, căpitan la ASU, fost jucător la ACS:

Căpitanul echipei ASU Politehnica, Ioan Mera, care în trecut a jucat și la ACS Poli, a spus că în meciul de sâmbătă, dintre cele două grupări timișorene, s-a demonstrat care e adevărata Poli. ACS a condus la pauză cu 1-0, iar ASU a întors rezultatul în partea secundă și s-a impus cu 2-1.

„Am început puțin mai rău meciul, pentru că ei au făcut un pressing avansat, nu ne-au lăsat să ne facem jocul nostru, să pasăm. A doua repriză am demonstrat că suntem echipa mai valoroasă. Mă bucur că am câștigat acest derby local. Am demonstrat că noi suntem Poli Timișoara și avem cei mai frumoși suporteri. Am avut emoții să nu pierdem acest meci. Suporterii noștri își doreau foarte mult să câștigăm acest meci și de asta am avut emoții. Știam că în a doua repriză, dacă reușim să pasăm și să ne facem jocul nostru, cu siguranță reușeam să întoarcem rezultatul și așa a și fost. L-am întors și am câștigat”, a spus Mera, care a marcat golul egalizator în minutul 66.

Explicația gestului lui Motreanu

La final, Radu Motreanu, fundașul ACS-ului, a mers la galeria lui ASU pentru a o saluta. Ioan Mera spune că e normal ce a făcut tânărul fotbalist.

„Motreanu e prietenul meu. El e legat de echipa acesta. E altceva când joci cu fanii aștia în spate și altceva când joci cu 20 de oameni în tribună. Nu simți că joci fotbal. Pentru asta a venit la noi, știe că la echipa noastră te simți fotbalist și normal că a venit să salute suporterii”, a spus Mera despre cel cu care a jucat sezonul trecut în apărarea lui ASU.

Cel mai important meci, cel cu UTA

Sorții au făcut ca ASU Politehnica să întâlnească în campionat, una după alta, Ripensia, ACS Poli și UTA. Mera știe că degeaba au bătut concitadina dacă iau bătaie de la arădeni. „Era bine să facem egal cu Ripensia, pentru că pentru suporterii noștri acestea sunt cele mai importante meciuri. Dar cel mai important e cel cu UTA, pe care dacă îl pierdem, cu siguranță vor uita că am bătut pe ACS”, a conchis fundașul.

Cu Ripensia au pierdut pe „Dan Păltinișanu” cu 0-1, cu ACS Poli s-au impus cu 2-1 pe stadionul „Electrica”, iar partida cu UTA e programată sâmbătă, de la ora 12:00, pe „Dan Păltinișanu”. După 13 etape, ASU Poli se află pe locul 11, cu 20 de puncte, la egalitate chiar cu UTA, care are însă un golaveraj mai bun și se situează pe poziția a 10-a.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 12:09 Campionat
Pe aceeași temă