Invincibilii! Trupa lui Dan Alexa a fost aplaudată de Mutu, Prunea și Panduru după ce a obținut a opta victorie consecutivă în campionat

Marius ANGHEL 07 Oct. 2017, 19:58 Campionat
  • Trupa lui Dan Alexa a ajuns la opt victorii consecutive în campionatul Ligii a 2-a! Sâmbătă, în cadrul etapei a 11-a, Dunărea Călărași a mai făcut o „victimă”, reușind să o umilească pe Știința Miroslava cu 6-0 după ce la pauză avea avantaj minim pe tabelă. Valentin Alexandru a făcut hattrick-ul și la egalat pe Ndiaye Mediop în fruntea clasamentului golgheterilor.


Dan Alexa a reușit în opt etape să ia echipa de la retrogradare și să o ducă la promovare. În opt meciuri, Dunărea a reușit să obțină maximum de puncte și se îndreaptă spre Liga 1. Călărășenii au reușit să egaleze liderul Hermannstadt pentru câteva ore, însă echipa sibiană s-a distanța apoi la trei puncte după ce a câștigat cu 2-0 cu Ripensia.

Dunărea a făcut spectacol pe arena „Ion Comșa” la partida de astăzi. Echipa lui Dan Alexa, invincibilă până acum de când a fost preluată de antrenorul timișorean, a reușit să facă scorul rundei a 11-a. S-a impus la pas în fața ieșenilor de la Știința Miroslava, scor 6-0, după un meci controlat în totalitate. Valentin Alexandru a marcat trei goluri senzaționale în minutele 36, 52 și 61, primul cu un șut din 6 metri după o centrare primită de la Țenea, al doilea cu o execuție puternică din interiorul careului mic, iar al treilea după ce a executat un penalty.

Avantajul a trecut peste cota rezultatului neprezentării după ce Silviu Pană (64) a înscris un gol superb cu un șut de la 30 de metri, lob peste portar, iar Marian Drăghiceanu și Bobo Kanda și-au trecut și ei numele pe lista marcatorilor în minutele 84 și 87, primul cu un șut plasat de la 15 metri, iar al doilea direct dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri.

Dunărea a ajuns astfel la opt victorii consecutive, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată până acum de la înființarea clubului. În 2019 se împlinesc 100 de ani de fotbal pe malul Borcei, iar Dunărea Călărași, formația de acum se îndreaptă spre prima promovare din istorie în Liga 1.

După 11 etape desfășurate în campionat, Dunărea se află pe locul 2, cu 25 de puncte, cu trei mai puține decât liderul AFC Hermannstadt, dar cu patru mai multe decât Chindia Târgoviște și Academica Clinceni, echipe care se bat în acest moment pentru locul de baraj.

Etapa următoare, Dunărea se deplasează la Suceava pentru a da piept cu Foresta, pe 14 octombrie, în timp ce Știința Miroslava, aflată pe locul 17, retrogradabil, cu doar 8 puncte, o va întâlni pe teren propriu pe Olimpia Satu Mare.

Mutu, Prunea și Panduru au fost la meci

Meciul de astăzi de la Călărași a avut parte și de câțiva spectatori de lux. În tribuna oficială a stadionului Municipal, la invitația președintelui Consiliului Județean Vasile Iliuță, a luat loc Adrian Mutu. Nu a fost singura vedetă ca a venit să-i vadă pe jucătorii lui Dan Alexa, ci și Florin Prunea și Basarab Panduru, aceștia fiind însoțiți de Pompiliu Popescu, fostul doctor al naționalei.

Prunea se pregătește deja pentru a candida la Federația Română de Fotbal și și-a început campania, iar Adrian Mutu ar putea face parte în scurt timp din stafful naționalei. Prieten bun cu Alexa, Mutu l-a felicitat pentru victorie la finalul jocului de azi dintre Dunărea și Miroslava.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – ȘTIINȚA MIROSLAVA    6-0
Valentin Alexandru 36′, 52′, 61′ – pen., Silviu Pană 63′, Marian Drăghiceanu 84′, Baudoin Kanda 87′

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Manole, Bg. Șandru (Cr. Pușcaș 67′), Mardare – Missi Mezu, Preoteasă, Sil. Pană, Kanda, Val. Munteanu – Val. Alexandru (C. Cristea 76′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Danciu, Drăghiceanu, Gassama, Pușcașu
Antrenor: Dan Alexa

R. Avram – Cerneuțanu, Seb. Bucur, Mateciuc, G. Maxim (cpt.) – Săvoaia (Asăvoaei 65′), Ed. Sandu (Corban 57′), Izmană – Taciuc, Al. Marin, Căinari (Nemțanu 57′)
Rezerve neutilizate: Turiță – Căruță, Botezatu, Viorică
Antrenor: Cristian Ungureanu

Stadion: Stadionul Central „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 300; Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga); Jucătorul meciului: Valentin Alexandru.

Articol scris de Cătălin NIȚU
Foto: fb AFC Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 07 Oct. 2017, 19:58 Campionat
Pe aceeași temă