Întoarcerea căpitanului pe „Ilie Oană”! Valeriu Răchită își propune să-și încurce echipa de suflet, Petrolul, chiar la ea acasă: „Așa îți câștigi respectul”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 May. 2019, 08:32 Campionat
Întoarcerea căpitanului pe

Prahoveanul Valeriu Răchită (49 de ani) revine acasă în calitate de advesar, luni seara, la partida dintre Petrolul și ACS Poli. Echipa timișoreană deja retrogradată pentru al doilea an consecutiv vine după o victorie mare în intermediară, 1-0 cu FC Argeș, dar ambiția antrenorului numit la începutul anului e să bată și Petrolul, clubul său de suflet.

Nu este niciun secret că Răchită era la „cuțite” cu Cristi Vlad, fostul său elev la Petrolul și până de curând președintele clubului, astfel că, de fiecare dată când avea ocazia, trimitea săgeți către acesta și modul în care conducea echipa. Acum, antrenorul spune că vrea să câștige acasă, pe „Ilie Oană”, deoarece doar așa impui respect în fotbal.

„Mă întorc acasă. Mă întorc pe stadionul la care am muncit un an de zile. Mă întorc în orașul meu natal. Dar va fi un meci ca la Snagov, când nu m-am dat la o parte și am făcut 0-0. N-am nicio legătură cu Cristi Vlad, nu mă interesează. Mă întorc acasă, nu mă întorc la o persoană sau alta. Mă întorc acasă la mine. Normal că vreau să câștig. Așa îți câștigi respectul, câștigând. Cred eu că la Snagov am stricat multe pronosticuri. Am făcut 0-0, cu Snagovul pe primul loc, iar noi pe ultimul loc”, a precizat Răchită despre întâlnirea cu Petrolul ca adversar.

Nu se așteaptă la înjurături din partea galeriei

Întrebat dacă crede că o eventuală victorie a lui ACS Poli i-ar atrage înjurăturile fanilor, Răchită e convins că acest lucru nu se va petrece. „Nu cred, pentru că eu am o relație bună cu suporterii. Am fost crescut acolo, eram copil de mingi pe „Ilie Oană”. Am fost căpitanul echipei care a câștigat Cupa în 1995, am fost managerul și antrenorul lor, omul care i-am promovat din Liga a 2-a în Liga 1 și nu au de ce să mă înjure”, a punctat Răchită, cu referire la fostul Petrolul, fiindcă actualul este reînființat în 2016.

Celălalt ploieștean din lot, Antonio Manolache, va fi suspendat, astfel că a ratat șansa de a juca împotriva clubului care l-a format. „Manolache a luat al patrulea galben la o minge oprită, nu a auzit fluierul. A dat în minge și a luat al patrulea galben”, a precizat antrenorul despre acest aspect, deoarece are multe accidentări, pe lângă jucătorii pe care el însuși i-a exclus din lot.

Înaintea meciului direct, Petrolul e pe locul 4, la două puncte de barajul de promovare, cu 71 de puncte. ACS Poli e pe 18, cu 29 de puncte. Meciul de luni începe la ora 18:00.

În meciul tur, Petrolul a câștigat greu la Timișoara, cu 1-0, prin golul marcat de Laurențiu Marinescu (54) din penalty.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 May. 2019, 08:32 Campionat
Pe aceeași temă