INTERVIU | Ovidiu Herea și-a regăsit ritmul în Liga 2. „Am vrut să-mi îndeplinesc un vis și să demontez niște zvonuri”. Cum vede nivelul campionatului și lupta pentru promovare

Ajuns în această iarnă în Liga 2, la micuța CS Balotești, Ovidiu Herea (33 de ani) a fost din nou decisiv pentru echipa ilfoveană, demonstrând că încă poate juca fotbal la un nivel înalt, iar locul său nu este în acest eșalon. Fostul rapidist a marcat golul egalizator al partidei de la Motru, de joi, cu Pandurii Târgu Jiu, în cadrul restanței din etapa a 26-a, dar a mai avut și o reușită anulată pe motiv de offside, la început părții secunde a meciului.

În cele cinci meciuri în care a evoluat pentru CS Balotești, Ovidiu Herea a înscris de trei ori, în ultimele două etape punctând de fiecare dată. Mijlocașul care pe 26 martie a împlinit 33 de ani a marcat în jocurile cu UTA (2-2), Știința Miroslava (2-1) și, acum, cu Pandurii (1-1). Pentru formația gorjeană a evoluat nu de mult, în prima parte a sezonului 2016-2017, atunci când Pandurii se afla în Liga 1.

După meciul de la Motru, cu Pandurii, Ovidiu Herea a acordat pentru Liga2.ro un interviu în care vorbește despre decizia sa de a juca pentru CS Balotești, despre nivelul campionatului Ligii 2 și cine promovează în prima ligă. Mijlocașul a vorbit și despre derby-ul Steaua – Academia Rapid, din Liga 4, cu cine ține și cine crede că va câștiga lupta pentru accederea în Liga 3.

Un nou rezultat bun pentru Balotești. Ați reușit să nu pierdeți pe terenul uneia dintre contracanditatele la retrogradare. Cum a fost meciul?
Da, am obținut un punct important, în deplasare. Veneam după două victorii și era foarte important să nu pierdem acest joc. În opinia mea, puteam chiar să câștigăm. Am avut și un gol valabil, anulat pe nedrept. Urmează un nou meci important, de șase puncte, cu Foresta (n.r. – meciul de pe teren propriu cu Foresta e programat duminică, de la ora 11:00), pe care trebuie să-l câștigăm.

A vrut să joace cu fratele său la același club și să demonstreze că încă are poftă de fotbal

Ai ajuns la trei goluri pentru Balotești. Și-ai propus vreun număr câte să marchezi până la finalul sezonului?
Pot să spun că sunt în formă. Mă bucur că am reușit și astăzi să înscriu. Sper să o țin tot așa. Nu mi-a fost chiar ușor, fiindcă veneam după o pauză de cinci luni. Încă nu mi-am revenit complet din punct de vedere fizic, dar mă simt bine pe teren.

De ce ai ales tocmai Balotești, o echipă care luptă pentru salvarea de la retrogradare?
Am ales să vin la Balotești, fiindcă aici joacă și fratele meu. Am vrut să-mi îndeplinesc acest vis, de a juca împreună. Totodată, am vrut să demontez acele zvonuri care spuneau că Ovidu Herea nu mai are poftă de fotbal. Am semnat până în vară, iar după încheierea campionatului voi vedea pe ce drum o voi lua.  

La ce nivel vezi campionatul Ligii 2?
E un nivel bun. Din păcate, lipsesc condițiile, terenurile nu-s prea bune, dar nu mă plâng. E o experiență pentru mine. Am trecut și prin momente mai grele. Important e să mă bucur de fotbal.

Cum vezi lupta pentru promovare în Liga1?
Sibiu și Călărași sunt marile favorite și cred că vor promova. Au cele mai bune loturi.

Ține cu Academia Rapid și are încredere că va câștiga lupta cu Steaua pentru promovare

Din Liga 4 București cine va promova? Sâmbătă se joacă derby-ul Steaua – Academia Rapid. Vei merge pe stadion?
Am petrecut șapte ani frumoși la Rapid. A fost cea mai frumoasă perioadă din cariera mea și e clar că voi ține cu Academia Rapid. Nu știu dacă voi putea merge la meci, fiindcă avem joc duminică, cu Foresta, dar voi urmări partida la televizor. Sunt convins că stadionul va fi plin și am încredere că Rapid va promova. Le urez baftă!

Te gândești să joci și tu pe final de carieră la Rapid, ca foștii colegi Pancu sau Maftei?
Mereu am zis că-mi doresc să mă retrag de la Rapid. Nu știu când se va întâmpla acest lucru, fiindcă eu cred că mai pot juca, deocamdată, la nivel superior.

  • Ovidiu Herea a debutat la seniori la FC Național, iar apoi s-a făcut remarcat la Rapid. Ulterior a evoluat pentru FC Sion, Skoda Xanthi, Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna, Viitorul Constanța și acum e la CS Balotești. La gruparea ilfoveană a ales să meargă pentru a juca alături de fratele său, Claudiu (28 de ani), dar și pentru a pune umărul să salveze echipa de la retrogradare.

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Mircea ROȘCA și Alexandru HOJDA (Mediafax foto)

Pe aceeași temă