INTERVIU cu Florin Manea. Cine aduce jucătorii la Rapid, salariul real al lui Piriz și cine ar putea veni în iarnă. „Eu chiar am venit cu sufletul la Rapid și am adus plus valoare”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 15:02 Campionat
INTERVIU cu Florin Manea. Cine aduce jucătorii la Rapid, salariul real al lui Piriz și cine ar putea veni în iarnă.**

Florin Manea, directorul sportiv al Rapidului, a acordat un interviu în exclusivitate pentru ProSport, în care a vorbit despre viitorul grupării alb-vișinii, campania de transferuri, dar și despre revenirea lui George Copos la clubul de lângă Podul Grant.

Reușește Rapid a treia promovare consecutivă?
Eu așa zic! E mai greu pentru că mai avem sincope, dar, per total, fiind un campionat lung, cred că șansele noaste să ajungem în Liga 1 sunt foarte mari. Avem echipă, eu zic că cea mai bună din eșalonul secund. Poate nu ne exprimăm acum la adevărata valoare, dar sunt optimist.

Există pericolul ca proiectul să fie abandonat dacă nu se îndeplinește obiectivul?
Din ce am înțeles, nu! Este un proiect de lungă durată, dar nici nu vreau să mă gândesc că am putea rata promovarea. Mi s-ar părea un eșec total dacă la anul nu vom fi în Liga 1.

„Papp voia să vină la Rapid!”

Cine aduce, până la urmă, jucătorii la Rapid?
Jucătorii au fost aduși pe mai multe filiere, au fost propuși și la club de anumiți impresari și s-a discutat pe care îi vom opri. Nu am fost totdeauna de acord cu toți care au venit, dar dacă majoritatea votează… Sunt eu, Daniel Pancu și Victor Angelescu care ne uităm la ei. Eu nu m-am băgat la cei din România pentru că nu știam foarte bine campionatul de aici. Astfel că am optat să aduc străini. Singurii români aduși de mine au fost cei cu care aveam contract. Aici mă refer la Amir Jorza, Ștefan Demici și Antonio Sefer. Din străinătate i-am adus pe Facundo Mallo, Mathias Roskopf, Tano Bonnin și Brighton Labeau. Pe care mi l-a arătat Victor Angelescu, mi-a dat să aleg dintre doi, și l-am ales pe Labeau. Cam așa au stat lucrurile, dar s-a lucrat în echipă. Acum mai sunt și greșeli.

CITEȘTE și: EXCLUSIV Sunt Daniel Pancu și Florin Manea de vină? Cine a făcut transferurile la Rapid în ultimul an, ce persoană a adus cei mai mulți jucători și cum s-a garantat pentru ei

Ce alți jucători au fost aproape de Rapid în vară?
Cu Papp am vorbit personal, voia să vină la noi. Mi-a zis că dacă nu prinde ofertă în străinătate, îl interesează Rapid. De Szukala nu știu nimic și nu cred că era cazul, la fel și cu Vieira. S-a mai vorbit și cu Claudiu Herea, dar nu prin mine.

„Piriz a avut ofertă de la Cadiz, dar a ales Rapidul!”

Cum a ajuns un fotbalist cu CV-ul lui Facundo Piriz în Liga a 2-a din România?
Cu el a fost o situație specială. Agentul lui, Pablo Bentacur, este un foarte bun prieten de-al meu. Îi are pe mulți… Luis Suarez, Gaston Ramirez, Edinson Cavani… El a dorit să-mi dea o mână de ajutor. Piriz este plătit încă din Franța, cu o sumă de zece ori mai mare decât ia la noi în fiecare lună. El a optat să mi-l aducă mie, în condițiile în care avea ofertă de la Cadiz, Universitatea Craiova, acum doi ani a fost dorit de CFR Cluj. Țin să precizez că la niciun fotbalist pe care l-am adus eu nu s-a luat niciun comision. Toți ceilalți care au adus jucători și-au luat comisioane. Aici este confuzia și lumea nu înțelege. Eu chiar am venit cu sufletul la Rapid și am adus plus valoare lotului. Piriz are un salariu de 4.000 de euro pe lună. Nu are nimic special. El și-a închiriat apartament în București pentru care plătește 2.000 de euro pe lună de la el. Noi, Rapid îi dăm doar 500 de euro. Nu a venit la Rapid pentru bani, a venit să mă ajute. E un fotbalist mult peste media campionatului. Dar lumea nu înțelege poziția pe care joacă. El este mijlocaș defensiv. Pe partea lui e să nu luăm gol, nu e un jucător care să dribleze patru, cinci adversari și să dea gol direct în vinclu. El a reziliat contractul cu Montpellier, cu condiția să fie plătit. Bani pe care îi primește de acolo lunar. El are contract un an, până în vară.

A stabilit Rapid țintele pentru perioada de transferuri din iarnă?
Deja știu ce căutăm, nu pot să spun pozițiile pentru că ar fi nedrept pentru actualii jucători. Vom mai discuta și cu Daniel Pancu să vedem ce spune și el. Dar eu, în mare parte, mi-am făcut treaba și caut deja opțiuni pentru țintele respective. Spuneai mai devreme de un nume mare care ar fi putut să ajungă la Rapid. Am avut posibilitatea să-l aduc pe Sotiris Ninis, jucător cu 32 de partide la naționala Greciei, cu goluri… Dar am optat să stăm în stand-by. Poate la iarnă.

„M-am întâlnit cu Copos!”

Mai are George Copos vreo legătură cu Rapid?
Cu George Copos m-am întâlnit de câteva ori, mi-a spus că dacă vom ajunge în Liga 1 ar dori să se implice ca sponsor. Nu mai vrea să conducă. Deci toate speculațiile conform cărora că ar fi în umbră nu sunt adevărate.

Ai un mesaj pentru suporterii Rapidului?
Știu că sunt lucruri care îi nemulțumesc. Dar le transmit să aibă încredere, pentru că asta fac de 14 ani. Poate greșeli o să fac, dar uman și nu multe. Mă gândesc la cei pe care i-am adus. Mallo joacă meci de meci, Jorza ne-a câștigat o grămadă de partide, Sefer la fel, Piriz e un fotbalist de alt nivel, chiar și Roskopf, care nu e la capacitatea maximă, dar ne-a câștigat un meci la Reșița, unul de Cupă… Sunt jucători despre care nu poți să spui că sunt slabi. Poate unii au nevoie de mai mult timp de acomodare. Toți sunt jucători solizi, care te pot ajuta. Roskopf nu e slab deloc, nu juca la Boca sau la naționala Argentinei.

Articol scris de Răzvan SCARLAT

 

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 15:02 Campionat
Pe aceeași temă