Întâlnire între cele trei cluburi timișorene de liga secundă, cu Cosmin Contra invitat. Primarul a fost reprezentantul ACS Poli. Sfatul selecționerului și ce a promis Nicolae Robu

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Apr. 2019, 09:21 Campionat
Întâlnire între cele trei cluburi timișorene de liga secundă, cu Cosmin Contra invitat. Primarul a fost reprezentantul ACS Poli.** Sfatul selecționerului și ce a promis Nicolae Robu
  • Săptămâna trecută, cât timp Cosmin Contra a fost la Timișoara, a avut loc o întâlnire între reprezentanții cluburilor timișorene din Liga 2, la care selecționerul României a fost invitat. ACS Poli a fost reprezentantă de însuși primarul Timișoarei, Nicolae Robu, iar ASU Politehnica și Ripensia au avut și ele reprezentanți. Interesant este că atunci când i s-a cerut părerea, Contra a precizat că e nevoie de bani publici ca fotbalul timișorean să revină în elită. Edilul șef a spus că nu poate ajuta decât cu baze sportive.

 

Discuțiile a fi avut loc la hotelul deținut de Radu Ienovan, fostul președinte al Ripensiei, rămas în conducerea clubului după ce Dumitru Mihu a preluat funcția. Practic, astfel de discuții între cele trei cluburi au mai avut loc de-a lungul acestui sezon mai ales, dar, acum, oaspete a fost și Cosmin Contra, la invitația celorlalți.

„Eu am fost invitat, deoarece eram acasă, la Timișoara. Am participat la discuții și mi s-a cerut și mie părerea, pe care mi-am exprimat-o. Dar să vă confirme domnul Robu”, a declarat selecționarul Cosmin Contra, întrebat despre întâlnirea respectivă. Practic, răspunsul lui Contra poate fi înțeles dacă ținem cont că „Guriță” nu s-a dezmințit și a spus clar lucrurilor pe nume.

Primarul Nicolae Robu ne-a confirmat că fostul fundaș dreapta a spus că e nevoie de bani publici pentru ca Timișoara să aibă o nouă echipă de prima ligă. „Cosmin Contra și-a exprimat și el dorința ca Timișoara să revină în elita fotbalului românesc. Dânsul a spus că ar trebui să dăm bani, în general, nu unei echipe anume. Eu i-am spus că nu pot face acest lucru. Nu risc nimic. A fost o întâlnire consultativă”, a precizat primarul, cu referire la faptul că nu poate finanța legal echipele de fotbal din oraș.

Primăria mai face un teren de antrenament în „Copacabana” fotbalului românesc interbelic

De asemenea, Robu a dezmințit că s-ar fi discutat idei de fuziune. „În schimb, am promis că voi face tot ce pot pentru a pune la dispoziția echipelor infrastructura pe care o am în subordine, direct sau indirect. Bazele Electrica sau Colterm nu sunt direct în jurisdicția primăriei, dar aparțin de Societatea de Transport Public Timișoara și de societate de termoficiare. Avem acel proiect de stadion nou în Calea Buziașului. Vrem să reabilităm și terenul de pe strada Mircea cel Bătrân, ca bază de antrenanement. Avem CF-ul”, a mai spus primarul Timișoarei.

Edilul șef se referă la fosta bază sportivă Dacia, pe care juca echipa de ligi inferioare a fabricii Bega Pam. Terenul este părăsit în prezent și se află în cartierul Mircea cel Bătrân, în partea de oraș a cartierului istoric Mehala. De-a lungul vremii, în Mehala s-au născut o mulțime de jucători tehnici, inclusiv dintre foștii campioni ai Ripensiei interbelice. Despre cartier, se vorbește ca de o „Copacabana” a fotbalului românesc din urmă cu aproape un veac.

În prezent, în campionatul Ligii 2, după 28 de etape desfășurate, cele trei echipe din Timișoara nu o duc prea bine. Ripensia stă cel mai bine, pe locul 9, cu 36 de puncte, iar ASU Politehnica se află pe locul 14, cu 31 de puncte, cu doar unul în plus față de ultima clasată pe locurile retrogradabile. Cât o privește pe fosta prim-divizionară ACS Poli, aceasta are doar 19 puncte și se află pe penultimul lor, însă încă visează la minuni.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Apr. 2019, 09:21 Campionat
Pe aceeași temă