Încurajată de o galerie venită de la Târgu Jiu, Luceafărul a remizat la Oradea cu Clinceniul. Lucrul pozitiv remarcat la echipă de antrenorul Dulca

Marius ANGHEL 18 Sep. 2017, 13:46 Campionat
Încurajată de o galerie venită de la Târgu Jiu, Luceafărul a remizat la Oradea cu Clinceniul.** Lucrul pozitiv remarcat la echipă de antrenorul Dulca

Luceafărul Oradea a remizat, sâmbătă, în meciul pe care l-a disputat pe stadionul „Iuliu Bodola”, în compania echipei Academica Clinceni. Partida s-a desfășurat în cadrul etapei a 8-a din Liga a 2-a și s-a încheiat cu scorul de 1-1. Așa cum reflectă și scorul, meciul a fost unul echilibrat.

Golurile s-au dat în repriza a doua. Jucătorii de la Luceafărul au început mai motivat, iar în minutul 48, Andrei Antohi a scăpat singur, a șutat din unghi, dar a respins portarul ilfovean. Totuși bihorenii au reușit deschiderea scorului, prin același Andrei Antohi, în minutul 56, care a înscris din 3 metri, după o centrare venită de pe stânga de la Alin Dragu.

La acest scor, oaspeții au încercat să pună mai mult în pericol poarta orădeană, iar în minutul 68, Mihai Deaconescu a șutat de la 30 de metri, dar a scos poartarul Goia de la vinclu. Peste numai un minut însă, același Deaconescu a înscris, cu o lovitură de cap din 8 metri, după centrarea de pe dreapa a lui Vlad Mihalcea.

După golul primit, Luceafărul a revenit în atac, a încercat să înscrie golul victoriei, dar n-a reușit decât să mai trimită o dată mingea în bara transversală, prin Claudiu Codoban, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, în minutul 89.

Echipa rămâne pe loc

După meci, antrenorul echipei Luceafărul, Cristian Dulca, și-a caracterizat adversarul ca fiind „o echipă organizată”, care are și câțiva jucători „de Liga 1”. „Am reușit să conducem, am avut cele mai mari ocazii, chiar dacă și ei au avut ocaziile lor. Un lucru pozitiv pe care l-am remarcat la echipă, că, în sfârșit, reușim să ducem un meci, să fim mult mai proaspeți până pe final”, a spus tehnicianul.

La joc a asistat și președintele clubului bihorean, Lucia Vladimirescu, care a dat asigurări presei că echipa va juca în continuare la Oradea, cel puțin până la iarnă. Alte voci din anturajul noii conduceri a clubului bihorean suțin însă că și în retur echipa va evolua tot la Oradea. Chesionat la conferința de presă după joc, pe acest aspect, antrenorul Cristian Dulca a spus, la rândul lui, că a aflat că „echipa va evoluat tot la Oradea”.

La joc au asistat și aproximativ 100 de spectatori care au venit în dimineața jocului cu două autocare de la Târgu Jiu și care au format o galerie pentru Luceafărul, fiind dotați chiar și cu vuvuzele.

Un alt aspect interesant a fost faptul că cinci dintre suporterii veniți de la Târgu Jiu au montat pe marginea terenului mai multe bannere, cu diferite mesaje de mulțumire: „Echipa Luceafărul Oradea mulțumește tuturor suporterilor!”, „Blidaru alături de echipă! Luceafărul vă mulțumește!”, „Oradea e de Liga 1” și „Echipa Luceafărul Oradea mulțumește Consiliului Local Oradea”.

Printre cei care s-au mai aflat în tribuna oficială s-au mai numărat și fostul arbitru vâlcean Constantin Gheorghe, care este un apropiat al conducerii clubului orădean, Alexandru Boc, Cosmin Bodea, Ionel Codoban și Constantin Bigan, ultimul aflat în conducerea clubului din Clinceni.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – ACADEMICA CLINCENI 1-1  (0-0)
Andrei Antohi 56′ / Mihai Deaconescu 69′

Goia – Balea, A. Mutu, Tânc, Trif – Feher – Al. Dulca (Țegle 63′), Codoban (cpt.), Al. Dragu – Antohi (Bedea 84′), Vl. Rusu (L. Pîrvu 70′)
Rezerve neutilizate: G. Gakos – D. Ciobanu, Chiș Toie, Covaci
Antrenor: Cristian Dulca

Niga – Samson (Gab. Simion 57′), Deaconescu, Găină, Pulhac – Balgiu, Al. Lazăr – Blejdea (Gliga 46′), Bg. Barbu (Vl. Mihalcea 64′), M. Constantinescu (cpt.) – M. Ion
Rezerve neutilizate: Ureche – M. Șandru, Al. Văduva, I. Tătaru
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: Municipal „Iuliu Bodola” (Oradea – Bihor); Spectatori: 650; Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș); Jucătorul meciului: Mihai Deaconescu.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihoreanul

Marius ANGHEL 18 Sep. 2017, 13:46 Campionat
Pe aceeași temă