Încă o depunctare și o amendă pentru Olimpia. Clubul sătmărean se scufundă și mai mult în clasamentul Ligii 2. La ce minus de puncte a ajuns

Marius ANGHEL 26 Jan. 2018, 18:09 Campionat
Încă o depunctare și o amendă pentru Olimpia.** Clubul sătmărean se scufundă și mai mult în clasamentul Ligii 2. La ce minus de puncte a ajuns

Seria depunctărilor săptămânale s-a reluat pentru Olimpia Satu Mare, în scurt timp, până la reluarea campionatului, urmând a se dicta și excluderea ei din Ligii 2, acolo unde a ajuns, pentru moment, la un rușinos -19 puncte. Olimpia pare să nu mai aibă nicio șansă de supraviețuire, împotriva sa apărând noi litigii.

După ce săptămâna trecută s-a ales cu o penalizare de „doar” 26 de puncte, în ședința de miercuri, 24 ianuarie, a Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române, Olimpia a scăpat ceva mai ușor, cu doar patru puncte scăzute în clasament. În total, echipa sătmăreană a acumulat o penalizare de 42 de puncte din cauza litigiilor cu foștii jucători Adrian Voicu, Iulian Anca Trip, Adrian Ciuc, Bogdan Faur și Valter Heil. Cele patru puncte pierdute miercuri au fost din litigiile cu Iulian Anca Trip, respectiv Bogdan Faur.

Cum pe teren a obținut 23 de puncte, iar la „Disciplină” a pierdut 42 de puncte, Olimpia are acum -19 puncte în clasament și ocupă ultimul loc, fără șanse de a se mai salva de la retrogradare sau dispariție.

„Comisia în baza art. 85 coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal a dispus sancționarea CS FC Olimpia 2010 Satu Mare cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 07.01.2018 – 21.01.2018. Comisia a acordat termen în data de 07.02.2018, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Anca Trip Iulian Daniel pentru a evita în continuare depunctarea”, este verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cazul litigiului Olimpiei cu portarul Iulian Anca Trip, unul asemănător fiind disctat și în cazul lui Bogdan Faur.

Vor începe urma depunctări și din litigiul cu Erdei

Mai mult, tot în ședința de miercuri a Comisiei de Disciplină și Etică, Olimpia s-a ales și cu o amendă de 3.000 de lei din litigiul pe care îl are cu fostul jucător Carlo Erdei. Depunctările în cazul acestuia încă nu au început.

„Comisia a sancționat debitorul CS FC Olimpia 2010 Satu Mare cu penalitate de 3000 lei și i s-a acordat un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 24 lit. C al. 1. a din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, față de creditorul Erdei Carlo Alex Comisia a acordat termen în data de 21 februarie 2017, ora 15.00, dată la care debitorul CS FC Olimpia 2010 Satu Mare să prezinte dovada plății față de creditorul Erdei Carlo Alex conform Hotărârii nr. 249/CL/09.11.2017 rămasă definitivă prin nerecurare, pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctare”, sună verdictul în cazul lui Carlo Erdei.

Buni de plată și față de golgheterul din prima parte a actualului campionat

În plus, Olimpia e bună de plată și în litigiul pe care atacantul Olivier Lusamba i l-a intentat, jucătorul dorit de ASU Poli devenind și liber de contract. Golgheterul din acest sezon al sătmărenilor are de primit aproape 30.000 de lei, bani pe care, probabil, nu-i va mai vedea niciodată.

„Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Lusamba Olivier Christophe in contradictoriu cu CS FC Olimpia 2010 Satu Mare ca intemeiata. Constată încetarea raporturile contractuale dintre reclamantul Lusamba Olivier Christophe și clubul CS FC Olimpia 2010 Satu Mare, pentru justă cauză sportivă, în temeiul art.18.10 lit.a) teza a III-a din RSTJF, începând cu data de 25.01.2018.

Obliga CS FC Olimpia 2010 Satu Mare la plata catre reclamantul Lusamba Olivier Christophe a sumei de 20.950 lei cu titlu de salarii pentru august – octombrie 2017 și 8.000 lei bonusuri pentru sezonul competițional 2017 – 2018. Obliga CS FC Olimpia 2010 Satu Mare la plata catre reclamantul Lusamba Olivier Christophe a sumei de 455 lei cu titlu de taxa de procedura. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronuntată azi 25.01.2018″, e verdictul Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din 25 ianuarie.

Depunctările vor continua și în următoarele ședințe ale Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, într-un final ajungându-se la excluderea din campionat. Oricum, șansele ca Olimpia să își reia activitatea pentru partea a doua a sezonului sunt infime.

VEZI cum arată NOUL CLASAMENT al Ligii 2 după depunctarea Olimpiei

Pe lângă Olimpia Satu Mare, șanse mari de desființare în această iarnă are și ASA Târgu Mureș, un alt club care nu mai are bani și nici jucători.

Marius ANGHEL 26 Jan. 2018, 18:09 Campionat
Pe aceeași temă