Înainte, Politehnica! Alb-violeții au câștigat și derby-ul local cu Ripensia după victoria din octombrie cu rivala UTA

Marius ANGHEL 18 Nov. 2017, 17:14 Campionat

ASU Politehnica s-a impus cu 2-0 în meciul cu Ripensia Timișoara, disputat în Ciarda Roșie, sâmbătă, în cadrul etapei a 18-a a Ligii 2, penultima a turului. Golurile au fost marcate de Carol Taub și Raul Krausz după faze fixe și un meci mai bun făcut de alb-violeți. Ripensiștii au încercat, dar nu au putut străpunge bine liniile concitadinei,ratând câteva șase bune, pe lângă bara lui Călin Toma. La final, fanii Politehnicii au avut ironii pentru organizarea meciului: „Ne vedem peste câteva luni. La ora 7 e bine, la 7 dimineața, domnule Suciu?”.

În Ciarda, sâmbătă dimineață, la ora 11:00, au luat loc câteva sute de spectatori pe stadion, iar galeria Politehnicii a stat pe dâmbul din spatele uneia dintre porți. Ripensia a început bine derby-ul Timișoarei, dar Mediop a ratat incredibil în minutul 2, singur din careu, când a tras pe lângă poartă. Senegalezul a mai irosit o șansă peste câteva minute, după care, la poarta opusă, Ghinescu nu a ajuns la o minge trimisă în careu de Predescu, cu călcâiul. Gazdele au mai avut o șansă bună în minutul 14, când Călin Toma a executat un corner, iar Marius Toma a reluat bine cu capul, dar Radu Motreanu a respins de pe linia porții. Golul a venit în minutul 26, la o lovitură liberă executată perfect de Taub, cu pământul, la care Rădulescu nu a avut ce face. Au urmat apoi ocazii irosite, cu o lovitură liberă a lui Zaluschi, și o șansă pentru Mediop. Predescu a ratat incredibil, când a tras pe lângă poartă în minutul 37, iar, până la pauză, Adi Popa a mai avut un șut peste bara transversală.

Meciul, oprit de două ori în repriza secundă din cauza fumigenelor

Sorescu și apoi Zaluschi din nou au irosit șanse în debutul reprizei a doua. Golul doi a venit în minutul 64. Deian Sorescu a executat o fază fixă, iar Raul Krausz a reluat cu capul la colțul lung pentru 2-0 pe tabela din Ciarda. Peste două minute, Ripensia a avut o lovitură liberă din poziție perfectă, din fața careului. Călin Toma a tras în bară, iar balonul a căzut în careu, de unde gazdele nu au putut specula un șut în poarta lui Dur-Bozoancă.

În repriza a doua, partida a fost oprită de două ori din cauza unei fumigene care a afectat vizibilitatea. Au urmat șanse irosite prin Plămadă, Dumiter, Mediop, și prin Bobină, cu o minge periculoasă la rădăcina barei, prinsă de Dur-Bozoancă. Au fost cinci minute de prelungiri, dar ripensiștii nu au dat nici golul de onoare.

ASU Poli a urcat pe locul 6, cu 30 de puncte, și săptămâna viitoare va primi vizita celor de la ASA Târgu Mureș. Ripensia a rămas pe locul 11, cu 21 de puncte, și în weekendul următor va juca în deplasare la Știința Miroslava.

RIPENSIA TIMIȘOARA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA   0-2
Carol Taub 26′, Raul Krausz 64′

I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Stoi, M. Toma, Apro, C. Toma –  Ad. Ungureanu (Bobină 55′), Laur. Tudor, Zaluschi (Mânecan 89′) – Dumiter (Matiș 74′), Mediop
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Semeniuc, Vlădia, Horcea
Antrenor: Radu Suciu

Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Krausz, A. Ignea, C. Predescu (Coadă 77′) – Ghinescu, I. Plămadă (M. Staicu 89′), Sorescu
Rezerve neutilizate: Fișteag – Giuricici, Măd. Stancu, Țugui, Bădăuță,
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Spectatori: 700; Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Ionuț Babadac (Alexandria).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 18 Nov. 2017, 17:14 Campionat
Pe aceeași temă