În Ciarda Roșie, la marginea Timișoarei, a fost din nou fotbal-spectacol. Ripensia și Clinceniul au remizat după un meci jucat de ambele echipe pe cartea atacului

Marius ANGHEL 07 Apr. 2018, 11:07 Campionat

Vreme rece în Vinerea Mare la Timișoara, dar, de dimineață, puținii fani ripensiști s-au „încălzit” la meciul terminat 3-3 între Ripensia și Academica Clinceni. Ilfovenii au deschis scorul prin Bogdan Barbu, pentru ca apoi Andrei Dumiter și Adrian Popa să o aducă pe Ripensia în avantaj. Alexandru Popescu a egalat, apoi roș-galbenii au prins „aripi” la reușita lui Cosmin Mânecan, dar Ciprian Gliga a izbutit egalarea.

Debutul meciului ce a contat pentru etapa a 28-a a Ligii 2 a adus o „demonstrație” de lovituri libere bine bătute de cele două formații. Călin Toma a trimis una puțin pe lângă prima bară, iar apoi Bogdan Barbu ar fi putut marca dintr-o fază fixă, dacă nu venea același fundaș stânga bănățean să scoată balonul de lângă stâlp. Ambele echipe au jucat în viteză, spre poarta rivalilor, iar în minutul 19, Zurbagiu l-a oprit pe Vlad Mihalcea cu piedică în careu. S-a dictat penalty, iar căpitanul Barbu a deschis scorul pentru oaspeți. Au urmat alte lovituri libere bătute bine, dar fără gol marcat de Pațurcă, Barbu sau Mânecan.

Jocul combinativ i-a permis Ripensiei să preia conducerea până la pauză

De la marcarea golului s-a trecut și la ocazii din faze cursive de joc. Zurbagiu a prins un șut bun, dar peste poartă, iar Bădăuță și Adi Ungureanu au încercat o combinație ofensivă în careu. Tot dintr-o fază de acest tip s-a marcat în minutul 39, când Ungureanu a tras la poartă, iar portarul Ureche a respins în față, de unde a venit sigur Andrei Dumiter și a marcat. Bădăuță și Zurbagiu i-au pregătit terenul pentru o ocazie și Călin Toma, pentru ca, înainte de pauză, Bădăuță și Ungureanu să ajungă iar ambii în careu. Din centrarea atacantului, balonul a ajuns la Adi Popa, care, nemarcat, a înscris cu capul.

Ploaia de goluri a continuat și în repriza secundă

La trei minute de la reluarea jocului, Clinceniul a reușit să egaleze. Petriș a tras la poartă, Contra a respins, dar Popescu a venit și a reluat în plasa porții. Timișorenii au egalat zece minute mai târziu, dintr-o fază fixă. Mânecan a bătut bine o lovitură liberă de la mare distanță, iar Bocșan l-a incomodat bine pe Ureche, venind să reia cu capul, suficient cât portarul să nu pareze o minge ce putea fi salvată.

Ilfovenii au continuat să pună presiune, iar, în minutul 68, a fost cu folos. Barbu, incomodat de un adversar, a tras din afara careului în bara transversală, iar nou-intratul Gliga a venit din lateral-stânga și a șutat la colțul lung.

Niciuna dintre echipe nu se mulțumea cu egalul, iar asta s-a văzut în joc

De la 3-3, nu s-a mai înscris, dar au mai fost ocazii interesante pentru ambele formații. Zurbagiu a mai prins un șut peste poartă, pentru ca în minutul 79 Bădăuță să rateze o mare ocazie. Atacantul a pătruns în careu, dar a tras puțin pe lângă colțul lung. Au mai tras spre poartă Dumiter, pentru gazde, și Barbu, pentru oaspeți. În ultimele minute, Popa și Bădăuță s-au aflat în poziții bune, dar nu au mai avut forța de șut pentru a-l învinge pe Ureche.

RIPENSIA TIMIȘOARA – ACADEMICA CLINCENI    3-3
Andrei Dumiter 39′, Adrian Popa 44′, Cosmin Mânecan 58′ / Bogdan Barbu 19′ – pen., Alexandru Popescu 48′, Ciprian Gliga 68′

M. Contra – Bocșan, M. Toma, Apro – Ad. Popa (cpt.), Mânecan (Stoi 63′), Zurbagiu, C. Toma – Ad. Ungureanu (Bobină 74′) – Bădăuță, Dumiter (Golda 87′)
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Burdeț, Horcea, Laur. Tudor
Director sportiv: Radu Suciu

Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuță, Hreniuc, Mih. Șandru – Vl. Mihalcea (S. Moldovan 75′), Pațurcă, Bg. Barbu (cpt.), Mih. Dobrescu – Petriș (Gliga 65′), Al. Popescu (Teuț 84′)
Rezerve neutilizate: Oct. Vâlceanu – Gal, Baniță, Blejdea
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Spectatori: 150; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Iulian Szekely (Cluj-Napoca).

Clinceniul a rămas pe locul 6, cu 47 depuncte, iar săptămâna viitoare va câștiga la „masa verde” cu retrasa ASA Târgu Mureș. Ripensia a căzut pe locul 12, prin jocul rezultatelor, cu 33 de puncte. Timișorenii au meci vinerea viitoare, de la ora 18;00, la CS Mioveni.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 07 Apr. 2018, 11:07 Campionat
Pe aceeași temă