Ilie Stan are nemulțumiri înainte de jocul cu „U” Cluj, dar e și încrezător: „Jucătorii mei sunt foarte motivați.” Antrenorul vrea ca spectatorii de la handbal să vină și la fotbal

Marius ANGHEL 28 Feb. 2020, 14:05 Campionat
Ilie Stan are nemulțumiri înainte de jocul cu

SCM Gloria Buzău și „U” Cluj vor încheia etapa a 23-a a Ligii 2. Cele două echipe se vor întâlni duminică, la o oră destul de neobișnuită, de la ora 17:00, pe stadionul din parcul Crâng, cu toate că întâlnirea nu va fi televizată. Ilie Stan speră la un număr mai mare de spectatori prezenți în tribune față de cum se prezintă sâmbăta, la matineu, dar și la o victorie în primul meci oficial desfășurat de jucătorii săi în acest an.

În prima etapă a Ligii 2 programată în 2020, SCM Gloria Buzău n-a jucat, cu toate că a făcut deplasarea la Ghermănești, acolo unde Sportul Snagov nu s-a prezentat însă, astfel că întâlnirea a fost câștigată la „masa verde”. Miercurea aceasta, Ilie Stan și-a testat din nou elevii într-un amical, acum cu CS Făurei, câștigat cu 3-1, însă spune că ar fi preferat mai degrabă să joace cu Snagovul înaintea întâlnirii cu „U” Cluj. Antrenorul a acuzat și lipsa terenurilor de pregătire la Buzău, fiind nevoit să își ducă jucătorii într-o localitate din apropiere pentru a desfășura antrenamentele săptămânale.

„Nu a fost un lucru bun, pentru că aveam nevoie de un joc oficial înainte de partida cu „U” Cluj. Nu ne-a fost ușor în această perioadă, pentru că, după ce am venit din Turcia, am dat peste niște condiții climatice neprielnice. Nu a ploua, astfel că nu am avut un teren, cât de cât, adecvat la ceea ce ne dorim să pregătim pentru jocurile din următoarea perioadă. Am încercat să acoperim, să continuăm, pregătirea atât pe partea fizică, cât și tehnico-tactică, cu antrenamente la Săhăteni și cu două jocuri la Râmnicu Sărat. Sper ca jucătorii să ajungă duminică așa cum ne dorim toți, bine din toate punctele de vedere, deoarece în ultimele zile s-au cam plâns din cauza acestor probleme cu terenurile. Începând de vineri o să facem antrenamente pe stadionul nostru, la ora jocului, unde putem, cât de cât, să lucrăm în condiții de joc și, nu în ultimul rând, să pregătim așa cum trebuie întâlnirea cu „U” Cluj”, a spus Ilie Stan în conferința de presă premergătoare întâlnirii cu „U” Cluj.

Ilie Stan își vede jucătorii motivați să câștige cu „o echipă cu istorie în fotbalul românesc”

Bineînțeles, obiectivul din acest prim joc oficial din acest an este să se obțină o victorie. „Sunt sigur că jucătorii sunt foarte motivați, mai ales că jucăm cu o echipă cu istorie în fotbalul românesc și că vom juca, practic, primul joc oficial după o lungă perioadă. Sperăm ca ceea ce pregătim până la jocul de duminică să punem în practică și să reușim să câștigăm cele trei puncte puse în joc”, e de părere Ilie Stan, care mai are câteva semne de întrebare în privința stabilirii primului „11”: „În mare, da, am stabilit. Mai am câteva semne de întrebare, vizavi de cu cine o să intrăm în poartă, de cei doi jucători sub vârstă. Mai avem două zile, am să discut și cu ei și sper să reușim să luăm cea mai bună decizie și să fie una câștigătoare.”

Aprecieri pentru „U” Cluj: „Este o echipă în creștere, cu jucători cu experiență și nu ne va fi ușor”

Antrenorul Gloriei consideră echipa clujeană mai puternică în acest moment față de cum era în prima parte a sezonului, când a și învins-o la Târgu Mureș, acolo unde a avut loc meciul tur.

„Sunt mult mai puternici față de anul trecut, au făcut și câteva transferuri, au jucat și cu un adversar foarte puternic, FC Argeș, și eu zic că este o echipă în creștere, cu jucători cu experiență și nu ne va fi ușor. Dar, eu am încredere în jucătorii mei, suntem pregătiți și sperăm să facem un joc prin care să mulțumim și publicul spectator”, crede Ilie Stan.

Echipa buzoiană și-a pierdut în această iarnă golgheterul, pe Valentin Alexandru, achiziționat de Rapid, însă Ilie Stan are încredere în cei doi atacanți aduși în această perioadă de transferuri. „Plecare lui Vali Alexandru este o pierdere, dar sunt sigur că Stoica și Chică-Rosa sunt mult mai motivați și sper să ajute această echipă, pentru că și noi, la rândul nostru, îi ajutăm. Sunt jucători tineri”, a spus Stan.

„Spectatorii să vină și să ne încurajeze și noi să facem un joc bun”

Faptul că meciul se joacă duminică după-amiază, în repriza a doua urmând a fi aprinsă și nocturna, nu îl deranjează pe Ilie Stan, care speră ca numărul spectatorilor să crească în tribune. Antrenorul a și făcut un apel către buzoieni.

„Îmi convine, pentru că avem posibilitatea să jucăm în noctornă. Cred eu că o să avem și mai mulți suporteri la stadion, pentru că, fiind duminică, majoritatea sunt acasă. Să vină și să ne încurajeze și noi să facem un joc bun, să îi mulțumim și să obținem o victorie frumoasă. Fac un apel către suporterii buzoieni, pe care i-am văzut într-un număr mare la meciul echipei feminine de handbal, să vină să susțină și echipa de fotbal, pentru că și noi avem nevoie de entuziasmul și de încurajările lor. Împreună cu handbalul vrem să aducem câți mai mulți suporteri, să creăm un entuziasm fantastic”, a transmis Ilie Stan.

Înaintea desfășurării etapei a 23-a, SCM Gloria Buzău ocupă locul 9 în Liga 2, cu 31 de puncte, în timp ce „U” Cluj e pe poziția a 14-a, cu 26 de puncte.

Cele două echipe mai au două meciuri directe în istoria lor. Primul a avut loc în august 2018, la Bistrița, când „U” Cluj s-a impus cu 2-1 în faza a treia a Cupei României. În turul acestui sezon, într-o partidă organizată de clujeni la Târgu Mureș, SCM Gloria s-a impus cu 2-0 prin goluri goluri marcate din lovituri de pedeapsă, transformate de Valentin Alexandru (39) și Dragoș Huiban (79).

Marius ANGHEL 28 Feb. 2020, 14:05 Campionat
Pe aceeași temă