Ilie Poenaru explică victoria Clinceniului la UTA, la debutul său pe banca ilfovenilor! Când s-a produs declicul

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Feb. 2018, 12:00 Campionat

Condusă la pauză și încă zece minute apoi, Academica Clinceni a reușit, sâmbătă, la Șiria, în prima etapă a Ligii 2 din 2018, să producă surpriza și să învingă UTA cu 3-1. Ilfovenii i-au făcut astfel cadou trei puncte noului antrenor Ilie Poenaru, iar arădenilor le-au produs al cincilea eșec pe teren propriu în acest sezon.

Academica a întors scorul prin Cătălin Găină (55), Andrei Blejdea (68) și autogolul lui David Popa (90+2), asta după ce Darius Buia deschisese scorul încă din minutul 10. Cu cele trei puncte, Clinceniul a urcat o poziție în clasament, pe locul 5, cu 38 de puncte.

La finalul jocului, ilfovenii au izbucnit de bucurie, mai ales că în această iarnă și-au schimbat lotul aproape în totalitate și vor miza în partea a doua a sezonului pe mulți jucători tineri. „După o perioadă în care am muncit foarte mult în condiții nefavorabile nouă, se pare că astăzi ne-a ieșit și am pus practică ceea ce am lucrat. E adevărat, mai mult în a doua repriză. Sunt foarte mulțumit de a doua parte a jocului, deși chiar și în prima repriză am făcut lucruri bune, dar ne-a lipsit finalizarea. După pauză, am fost mult mai concentrați și jucătorii care au intrat au făcut diferența. Știam că întâlnim o echipă ca a noastră, aflată în reconstrucție, care va avea atitudine și ne va pune probleme. Cunoșteam și unii jucători de la UTA, jucători care puteau face diferența. Ne-am luat măsuri și se pare că a ieșit bine pentru noi”, a spus Ilie Poenaru, citat de Sport Arad.

Cartea câștigătoarea a lui Poenaru la Șiria a fost schimbările. Acestea s-au dovedit în final foarte inspirate. Mihalcea a creat panică în defensiva utistă, iar Blejdea a și marcat golul prin care s-a preluat conducerea. Vlad Mihalcea (46) a fost introdus în locul lui Costin Gheorghe, Andrei Blejdea (66) în locul lui Sabin Moldovan, iar Mario Mihai (88) în locul lui Alexandru Popescu.

Ilie Poenaru a explicat de ce fcsb-istul Vlad Mihalcea nu a fost printre titulari. „Așa am considerat eu după cele întâmplate în cursul săptămânii. El nu s-a antrenat sută la sută din pricina unor probleme medicale, dar a avut de susținut și ceva examene. Nu era pregătit să evolueze 90 de minute, așa că l-am introdus pe parcurs”, a declarat antrenorul Clinceniului, care spune că victoria cu UTA nu schimbă cu nimic perspectiva în ceea ce privește mini-returul Academicii: „Nu avem nicio presiune din partea conducerii. Sigur, aceasta ne-a spus că ar fi bine să rămânem în primele șase echipe ale campionatului până la final și să reconstruim echipa în jurul tinerilor, dar eu și jucătorii parcă ne dorim mai mult. Sperăm să și putem”.

La finalul săptămânii următoare, Academica Clinceni va primi vizita echipei Pandurii Târgu Jiu, cea care ieri a reușit să obțină prima victorie pe teren propriu în acest sezon, la Motru, 1-0 cu Metaloglobus.

Foto: UTA Arad și Sport Arad

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Feb. 2018, 12:00 Campionat
Pe aceeași temă